13 Eemeli Reponen
6 Jermu Gustafsson
27 Kennedy Nwanganga
30 Martin Civit

FC Inter ei päästänyt HJK:ta juhlimaan Suomen mestaruutta sunnuntaina Veritas Stadionilla. 1-1 -tasapeliin päättyneen ottelun myötä Veikkausliigan mestaruus tulee ratkeamaan 17.10 pelattavalla viimeisellä kierroksella.

HJK saa rehellisesti sanottuna kiittää onneaan, että saivat ottelusta kotiin viemiseksi edes yhden pisteen. Inter oli nimittäin läpi ottelun kentällä täysin dominoiva osapuoli ja vain huolimattomuus maalipaikoissa esti joukkueen voiton.

Inter aloitti ottelun vauhdilla ja meni johtoon upean hyökkäyksen päätteeksi pelin 6. minuutilla. Aristides Pertot pelasi pallon pystyyn Timo Furuholmille, joka pudotti sen Ville Nikkarille. Nikkari pelasi pallon yhdellä kosketuksella laidalla etenevälle Touko Tumannolle, joka keskitti pallon maalin eteen Joni Kaukolle, joka puski pallon toisella yrittämällä sisään.

Avausmaalin rakentelutapaa kannattaa hehkuttaa, sillä siihen kiteytyy koko Interin pelifilosofia – pelataan aktiivista ja liikkuvaa lyhytsyöttöpeliä, mikä on sitä kuuluisaa Interin omaa peliä!

Interin johto oli tuplaantua 21. minuutilla, kun Mika Ojala pamautti pallon vapaapotkusta maalin ylärimaan. Interin harmiksi myös Joni Ahon hirmukuti paluupallosta meni hiukan ohi HJK:n maaliin.

HJK:n paikat Interin viedessä peliä syntyivät vastahyökkäyksistä. Juho Mäkelä sai oman mahdollisuutensa puolen tunnin kohdalla, mutta tuhri sen laukaukseen päin Interin maalivahti David Monsalvea. Noin viisi minuuttia tästä HJK tuli ottelussa tasoihin. Maalin puski melko helposti sisään Mikko Hauhian syötöstä Dawda Bah.

Monsalve oli kuitenkin mies paikallaan minuuttia myöhemmin torjumalla Akseli Pelvaksen laukauksen noin 20 metristä.

Toiselle jaksolle HJK laski omaa ryhmitystään ja antoi Interin pyörittää peliä. Valumalla helsinkiläiset saivat tukittua keskialueen, eikä ensimmäisen jakson kaltaista Inter vyörytystä enää nähty.

Toisen jakson parhaat paikat tulivat kuitenkin jälleen Interille. Aristides Pertot taiteili itsensä hyvään vetopaikkaan 54. minuutilla, mutta HJK:n puolustus ehti viime hetkellä peittämään laukauksen.

Myös Interin maalin tehnyt Joni Kauko pääsi Ats Purjeen tarjoilusta laukomaan, mutta veto 16-rajalta nousi yli maalin. Paikkansa oli myös Timo Furuholmilla, mutta hänen läpisyöksyn laidalta peitti Ville Wallen hyvällä vastaantulollaan.

Ottelun lopussa molemmilla oli vielä paikkansa. Ensin maali pääsi yrittämään HJK, mutta heidän harmikseen Cheyne Fowlerin pusku osui tolppaan. Ottelun lisäajalla Ats Purje puski läheltä vielä ylärimaan, eikä sitä seuranneesta hässäkästäkään tullut maalia, joten näin pisteet siis jaettiin.