Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Inter voitti Suomen Cupin

 
Inter voitti Suomen Cupin


TAMPERE UNITED – FC INTER 1-2 (1-1)
Maalit:

1-0 Jonne Hjelm 10. min
1-1 Kennedy Nwanganga 45+1. min
1-2 Timo Furuholm 77. min

Interin kokoonpano:
12 David Monsalve mv
5 Alberto Ramirez
7 Ari Nyman
11 Timo Furuholm
14 Joni Aho
17 Mika Ojala
19 Aristides Pertot(15 Severi Paajanen 76. min)
22 Sami Sanevuori
24 Joni Kauko
27 Kennedy Nwanganga(18 Ats Purje 79. min)
29 Henri Lehtonen

Vaihdossa:
1 Patrick Bantamoi mv
6 Jermu Gustafsson
8 Touko Tumanto
9 Guillano Grot
21 Pablo Gomez Marttila

FC Inter loistavasti sujunut loppukausi sai arvoisensa päätöksen lauantaina Finnair Stadiumilla, kun joukkue voitti Suomen Cupin loppuottelussa monivuotisen peikkonsa Tampere Unitedin 1-2(1-1). Voiton ja Turkuun tuodun voittopystin ansiosta Inter pitää myös kiistattomasti kaupungin ykkösseuran aseman itsellään.

Suomen Cupin Voittajalle luovutetun 25 000€ palkintoshekin lisäksi Inter saavutti myös paikan kauden 2010-2011 Eurooppa Liigassa, johon se menee mukaan toisella karsintakierroksella.

Hyisissä olosuhteissa, mutta ajankohtaan nähden hyvässä kunnossa olleella Finnair Stadiumilla pelatun finaalin alku ei sujunut hyvin Interiltä, sillä se jäi ottelussa takaa-ajajan asemaan, kun Jonne Hjelm vei TamU:n 10. minuutin kohdalla 1-0 johtoon.

Inter ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan aloitti takaa-ajon, joka oli tuottaa tulosta pari minuuttia TamU:n maalin jälkeen. Mika Ojala laukoi tuolloin vapaapotkun kohti yläkulmaa, mutta TamU:n ykkösmies Mikko Kavèn sai torjuttua pallon kulmaksi.

Kavèn esitti taitojaan jälleen puolen tunnin kohdalla, kun hän nosti Ojalan leijavapaapotkun taidokkaasti kulmaksi.

Ensimmäisen jakson lisäajalla Kavèn oli lopulta vailla mahdollisuuksia, kun Kennedy Nwanganga survoi kulmapotkun jälkitilanteesta Interin ottelussa täysin ansaitusti tasoihin.

Inter jatkoi vyörytystään toisella jaksolla, vaikka ensimmäisen maalipaikan onnistui luomaan TamU. Interin onneksi Antti Ojanperä laukoi pallon kuitenkin hyvästä paikasta taivaan tuuliin.

Tämän jälkeen tamperelaisten puolustustaistelua kävi oikeastaan vain Mikko Kavèn, joka torjui upeasti niin Kaukon kuin Ojalankin kaksi laukausta.

Kavènin kulmaksi torjumasta Ojalan viimeisimmästä yrityksestä seuranneesta kulmapotkusta Inter lopulta onnistui. Maalin teki taidokkaalla ohjauksella Interin tämän kauden tehokkain maalintekijä Timo Furuholm.

TamU aloitti Interin johtomaalin jälkeen takaa-ajon. Tämän aikana se ei kuitenkaan pystynyt luomaan Antti Pohjan kärkkärilaukauksen lisäksi yhtään vaarallista tilannetta David Monsalven vartioimalle maalille.

Ottelun loppuhetket Inter onnistui pelaamaan taktisesti hyvin TamU:n kenttäpuoliskon kulmassa ja pääsi erotuomari Ville Järvenpään loppuvihellyksen jälkeen juhlimaan seurahistorian ensimmäistä Suomen Cupin voittoa.

Interin tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


FC Inter ry - logo

FC Inter - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää