Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Erikoistilanteet ratkaisivat pisteet SSV:lle

 
Erikoistilanteet ratkaisivat pisteet SSV:lle

Nuori TPS-joukkue haastoi maailmanmestareita vilisevän SSV:n tasapäiseen kamppailuun sarjapisteistä kauden ennätysyleisön edessä, mutta joutui lopulta taipumaan vielä tällä kertaa kokeneemmalle vastustajalleen. Tiukka kamppailu päättyi SSV:n 2-5 (1-2, 1-0, 0-3) voittoon. TPS:n Perttu Kytöhonka oli ylpeä joukkueestaan.

- Olemme löytäneet vuodenvaihteen jälkeen itsemme joukkueena ja se näkyy suoraan pelaamisessa. Jos jonkun katsojan edellinen peli oli esimerkiksi 20.12. pelattu TPS-KrP, ei tuo katsoja voine uskoa näkevänsä kaukalossa samaa TPS-joukkuetta.Toki sitä aina harmittaa, että olemme kasvaneet joukkueeksi vasta siinä kohtaa kun kautta on vajaa puolet jäljellä, mutta hyvä että nyt.

- Tänään peli ratkesi pieniin juttuihin. Viime kädessä homma voidaan tiivistää siihen, että siinä missä SSV käytti kolme ylivoimamahdollisuuttaan sataprosenttisesti ja teki vielä yhden maalin siirretyn rangaistuksen aikana, me emme neljästä ylivoimatilanteesta onnistuneet osumia tekemään. Osasyy meidän nollaprosentteihin oli kyllä kaverin alivoimapelaaminen, joka oli kyllä eri luokkaa kuin mihin olemme törmänneet. Me jouduimme tekemään tosissaan töitä päästäksemme edes hyökkäysalueelle ylivoimalla.

Avauserä alkoi TPS-merkeissä, kun Lasse Paju sivalsi Tyko Hellstenin syötöstä pallon maaliin. Muuten avauserä kulki enemmän vieraiden tahtiin ja TPS:llä oli suuria haasteita saada murrettua hyvin karvanneen SSV:n karvausta. SSV onnistui molemmissa avauserän ylivoimatilaisuuksissaan ja meni erätauolle maalin johtoasemassa.

Toinen erä oli jos ei parasta, niin ainakin lähes parasta TPS:ää, mitä tällä kaudella on nähty. Joukkue onnistui nousemaan pelissä ajajan paikalle ja rakensi laatuhyökkäyksiä SSV:n puolustusalueella. TPS onnistui kuitenkin muuttamaan hyvän pelaamisensa vain yhdeksi maaliksi, kun Joonas Marjamäki hassutti SSV-karvauksen korvaharhautuksella ja vapautti Miikka Sokan maalintekoon. Maali oli debyyttikauttaan pelaavalle Sokalle kauden kymmenes.

- Meillä oli omat momentumit kyllä kakkoserässä. Huippupaikkoja ei ihan kamalasti siunaantunut, sillä kaverin puolustuspelaaminen on tällä hetkellä aika kovaa luokkaa. Joka tapauksessa, hieno erä meiltä, analysoi Kytöhonka.

TPS pääsi starttaamaan kolmanteen erään ylivoimalla, mutta ei onnistunut siirtymään ottelussa johtoon. Pian jäähyn päättymisen jälkeen SSV löysi TPS-puolustuksesta kotijoukkueen kannalta liikaa tilaa ja Mikael Järvi kanttasi vieraat johtoon. Vain minuuttia myöhemmin SSV siirtyi kahden maalin johtoon Juho Järvisen maalilla. TPS:lle avautui vielä kaksi ylivoimamahdollisuutta ja tilaisuutta tulla peliin mukaan, mutta tällä kertaa käteen jäi luu. SSV kaunisteli vielä lopussa lukemia illan kolmannella yv-osumallaan ja vei lopulta pisteet Helsinkiin. Voitto nosti SSV:n runkosarjan piikkipaikalle.

Kytöhongan mukaan TPS:n suurimmat kehityskohteet löytyvät nyt erikoistilanteista.

- Oma pelaamisemme on nyt tasakentällisin melko mallikkaassa kuosissa. Totta kai koko ajan yritetään parantaa, mutta juuri nyt homma sujuu paremmin ja paremmin. Erikoistilanteissa annamme nyt liikaa tasoitusta vastustajille ja niitä pitää funtsia. Jostain täytyy löytää keinot nostaa YV-tehoja ja toisaalta tilkitä omaa päätä alivoimalla. Sitä kautta nämä kärkijengitkin ovat vielä loppukaudella kaadettavissa.

TPS matkaa seuraavaksi sunnuntaina sarjan toisessa ääripäässä majailevan AC HaKin vieraaksi. Kytöhonka korostaa valmistautumisen merkitystä.

- Olemme tämän vuoden puolella lähteneet siitä, että me olemme aina paremmin valmistautunut kuin vastustaja. Se on poikinut hyviä esityksiä pelikentällä ja myös niitä kaivattuja pisteitä. Ihan sama homma on edessä, kun valmistaudumme kohtaamaan AC HaKin.

- Kaverilla on iso viikonloppu, sillä he kohtaavat ensin toiseksi viimeisenä olevan Trackersin lauantaina ja sitten kolmanneksi viimeisen, eli meidät perään. Emme tule saamaan tuumaakaan ilmaiseksi - tämä pitää kaikille laittaa kristallinkirkkaasti päähän. Me voitamme tässä sarjassa ainoastaan tekemällä duunimme siihen malliin, miten tämän vuoden puolella olemme tehneet. Mikään muu ei tule sunnuntainakaan riittämään, tiivistää Kytöhonka tulevan.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Tyko Hellsten

10.1.1989
Tiedot

Perttu Kytöhonka

Tiedot

Joonas Marjamäki

13.2.1992
Tiedot

LassePaju

Lasse Paju

25.3.1989
Tiedot

Miikka Sokka

2.11.1992
Tiedot


FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikiellon kontaktista EräViikinkien Matej Penickaan joukkueiden välisessä F-liigan ottelussa maanantaina.

Lue lisää
TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigajoukkueessa on todettu positiivinen koronatapaus. Altistuneet joukkueen jäsenet on asetettu 10 vuorokauden karanteeniin, joka päättyy sunnuntaina 25. lokakuuta.

Lue lisää
Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Maailmanmestari Miko Kailiala, 27, ja TPS ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen tulevasta kaudesta. Viime kaudella ensimmäiset liiga-askeleensa ottanut nuorten maajoukkuepelaaja Waltteri Vesterinen, 17, on tehnyt TPS:n kanssa 2+1 vuotisen sopimuksen.

Lue lisää
Forsman ja Hyytiäinen vahvistamaan TPS:ää

Forsman ja Hyytiäinen vahvistamaan TPS:ää

TPS vahvistuu, kun Juuso Forsman, 23, ja Jani Hyytiäinen, 29, pukevat ensi kaudella mustavalkean pelipaidan ylleen. Molempien sopimus on mallia 1+1 vuotta.

Lue lisää
Lauri Stenfors jatkaa TPS:ssä

Lauri Stenfors jatkaa TPS:ssä

Maailmanmestari Lauri Stenfors ja TPS ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Kytöhonka jää sivuun - Raatarilasta FBC Turun uusi päävalmentaja

Kytöhonka jää sivuun - Raatarilasta FBC Turun uusi päävalmentaja

FBC Turun divarijoukkueen valmennuksessa koetaan nyt muutoksia, kun Santeri Raatarila korvaa Perttu Kytöhongan päävalmentajan paikalla.

Lue lisää