Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Merkityksetöntä kiekkoilua Lempäälässä

 
Merkityksetöntä kiekkoilua Lempäälässä

Kuudenteen sijaan runkosarjansa päättänyt LeKi ja sarjajumbo-TuTo nyhjäsivät loppujen lopuksai merkityksettömän ottelun, jonka lopulta ratkaisi Kisan lentävä lähtö. Ottelu päättyi lukemiin 4-2 (3-1, 0-1, 1-0).

Ennen ottelua pelin henki oli selvä. Kisa tarvitsi yhden pisteen varmistaakseen paikkansa kuuden joukossa, mutta voitolla oli mahdollisuus muiden kontatessa nousta ylöspäin. TuTo puolestaan on ollut selkeä sarjajumbo jo pitkään ja joukkue hakikin vauhtia tulevaan karsintasarjaan.

- Luultiin jälleen, että hommat menevät omalla painollaan ja pelkkä työnteko riittää. Tästä kuitenkin eteenpäin kohti pudotuspelejä, mietti LeKin päävalmentaja Vesa Kokkonen ottelun jälkeen.

- Meillä oli muutama iso asia tähän otteluun tultaessa mielessä, joista yksi oli pelin voittaminen. Siinä emme kelvollisesta suorituksesta huolimatta onnistuneet, kertaili puolestaan TuTon Petri Niukkanen.

LeKi aloitti ottelun erittäin vahvasti. Nälkäinen kotijoukkue painoi kiekon väkisin turkulaisten päätyyn ja maalipaikkoja sekä vetoja sateli saukkopaidoille useita.

Kotiyleisön riemuksi maalihanat aukaisi illan tehokaksikon muodostanut kotijoukkueen parivaljakko Olli Kalliosaari - Ville Valli. Titaaneissa aiemmin urallaan tahkonnut Valli voitti satanolla aloituksen ja Kalliosaari täräytti välittömästi kiekon yläkulmaan suurella voimalla ja intohimolla.

Usein ylivoiman jälkeinen vaihto on alivoimalta päässeelle joukkueella vaikea.

Tämän sai kokea TuTo karvaasti ajassa 11:39, kun oli Vallin vuoro maalata lukemiksi 2-0. Puolustaja Anssi Tierannan loistopassi löysi Vallin, joka leikkasi maalille. Kiekko päätyi lopulta onnekkaasti maalintekijälle takaisin, joka pöllytti verkkoa TuTo-vahti Ari Reunasen takana toistamiseen.

Kisan 2-0 johto säilyi ruhtinaalliset 14 sekuntia, kun takatolpalle unohtunut Martin Tuominen rankaisi saukkopaitoja puolustuksen merkkausvirheestä.

Jo aiemmin mainittu Kisan parivaljakko ei kuitenkaan pitkään antanut tilanteen vanheta. Ajassa 13:19 kotijoukkueen loistava maalintekopaikka näytti kuivuneen, mutta Olli Kalliosaari sai kiekon nostettua hullunkurisesti maalin takaa Ari Reunasen niskaan, josta Reunanen pompotteli kiekon epäonnisesti maaliin.

Tästä suivaantunut Reunanen vaihdettiinkin maalilta tilalle tulleeseen Kim Törnströmiin.

Voimasuhteet voivat jääkiekossa vaihtua nopeasti. LeKi otti erän alkuun kolme nopeaa kaksiminuuttista ja jäähyt toivat hyvin rullanneelle TuTo-ylivoimalle maalipaikkoja.

Ensimmäisen näistä turkulaiset hyödynsivät ajassa 30:22, kun pirteästi esiintynyt Toni Jalo kavensi pelin 3-2:n.

Kisa sai hyvät lähtökohdat toiseen erään, kun TuTon Markus Hämäläinen ojensi kyynärpäällään Kisan Juho Joki-Erkkilää 2+10 jäähyn arvoisesti.

LeKi ei kuitenkaan ylivoimaansa pystynyt hyödyntämään, vaan kotijoukkue päästi pian vierasjoukkueen kahden miehen ylivoimalle, mistä turkulaiset eivät kuitenkaan tasoitusta saaneet aikaan.

Kummankin tuhlailtua, Kisan Lassi Mattila astui esiin. Seuraavalla ylivoimalla Jarkko Näppilän kova laukaus jäi pomppimaan turkulaisten maalin edustalle, johon Mattila runnoi voimalla tiensä ja siivosi irtokiekon reppuun.

Tämän jälkeen ottelusta ei pelailua enempää saatu aikaiseksi ja molemmat joukkueet tuntuivat vain säästelevän voimiaan tulevia koitoksia varten.

Ottelun jälkeen päävalmentajat suuntasivat katseensa kohti tulevia koitoksia.

- Ilmeisesti Vaasaan tässä lähdetään ja pudotuspeleissä ei ole mitään väliä millään hienouksilla. Niitä pelejä on vain voitettava, painotti Kokkonen.

- Finaalissa pelaavat eivät edes tiedä, mikä on kuolemanpeli. Niitä meillä on nyt monta edessä, sillä tässä on koko seuran olemassaolo pelissä, sanaili puolestaan Niukkanen.

Kisa jatkaa tästä kohti puolivälieräsarjaa Sportia vastaan, joka käynnistyy Vaasassa lauantaina. TuTo taas jatkaa matkaansa kohti karsintasarjaa

Mestiksen (Lauri Lehtinen) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Markus Hämäläinen

16.8.1989 Vantaa
Tiedot

Toni Jalo

22.5.1989 Turku
Tiedot

Petri Niukkanen

Tiedot

Ari Reunanen

28.4.1984 Huittinen
Tiedot

Martin Tuominen

21.8.1990 Loimaa
Tiedot

Kim Törnström

22.5.1984 Turku
Tiedot


Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää