Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TuTo vahvisti valmennusta ja kiinnitti seitsemän avainpelaajaa

 

TuTo vahvisti valmennusta ja kiinnitti seitsemän avainpelaajaa


Valmennustiimi

Valmentaja Kai Ortio (s.1965) vahvistaa tulevalla kaudella Petri Niukkasen johtamaa valmennustiimiä. Ortio on pitkän linjan tutolainen, joka haluaa auttaa kasvattajaseuraa. ”Kun kuulin keväällä TuTo uudistuksista, halusin omalla panoksella osallistua TuTon uuteen tulemiseen. Rahaa minulla ei ollut mahdollisuus sijoittaa, mutta halusin antaa työpanokseni seuran käyttöön.”

Kärkihankinnat

TuTo julkaisi lehdistötilaisuudessa seitsemän avainpelaajan sopimukset ensi kaudella. Ryhmään kuului kolme hyökkääjää, kolme puolustajaa ja maalivahti.

Hyökkääjät

TuTon hyökkäystä vahvistavat kaudella 2011/12 Markku Vuorisalo, Ville-Vesa Vainiola ja Antti Reivonen.

Vuorisalo (s.1978) palaa TuToon kahden ulkomailla vietetyn kauden jälkeen. Hän on ulkomailla pelatessaan seurannut huolestuneena seuran otteita. ”Eihän tuota viime kautta ollut kiva seurata sivusta. Onneksi joukkue voitti sen viimeisen ottelun”. TuTopaitaan ja Turkuun ”Marre” palaa innostuneena. ”Kotikaupunkiin ja seuraan on upeaa palata. Nyt olisi tarkoitus saada väkeä taas hallille ja joukkue voittamaan.”

Ville-Vesa Vainiola (s. 1985) saapuu TuToon KooKoosta. Hän on ollut Juhani Tammisen tarkkailussa jo useamman vuoden. ”Vainiola oli hankintalistallani jo kaudella 2004-05, kun hän ja Petri Lammassaari dominoivat A-junioreiden SM-liigaa Lukossa.” Vainiola itse lähtee hakemaan uralle nostetta TuTossa. ”Tänne oli helppo tulla, sillä seuralla on selkeät tavoitteet ja suunnitelmat. Omat tavoitteeni on kehittyä pelaajana ja edetä urallani eteenpäin.”

Antti Reivonen (s.1988) palaa vuoden tauon jälkeen Turkuun. Tällä kertaa päälle puettiin TuTon paita. ”On hienoa päästä pelaamaan Turussa. Olen kuitenkin pelannut täällä jo juniorista asti. Joukkue vaikuttaa hyvältä ja olosuhteet pelaamiselle pitäisi olla kunnossa”, kommentoi tyytyväinen Reivonen.

Puolustus

TuTon puolustusta tilkitsevät ensi kaudella Markus Laine, Marlo Koponen ja Miro Rahkola. Maalivahtiosasto vahvistui Kim Törnströmillä.

Markus Laineen (s.1979) jatko TuTon takalinjoilla tuo joukkueeseen kokemusta. ”Laine on seuraikoneita ja joukkueen liidereitä. Halusimme pitää hänet seurassa. Olemme erittäin iloisia, että ”Mötön” jatko onnistui”, kommentoi Tamminen.

Marlo Koponen (s.1986) on SaiPan kasvatteja. Hänellä on liigakokemusta SaiPasta. Mestistä Koponen on pelannut Jukureissa ja HeKissä. Turussa hänen tavoitteenaan on napata vastuullinen rooli ja kehittyä pelaajana. ”Viime kausi oli vähän vaikea ja lähdin nyt hakemaan uralle uutta nostetta Turusta”, `Koponen kertasi TuTo-siirron taustoja.

Miro Rahkola (s.1988) tulee Vainiolan tavoin TuToon KooKoosta. Rahkola on Ässien kasvatti, jolta odotetaan paljon erityisesti hyökkäyspäässä. ”Noilla raameilla ja poikkeuksellisella laukauksella verkot heiluvat varmasti Kupittaalla”, kommentoi Tamminen.

TuTo jatkoi myös seuran pitkäaikaisen maalivahdin, Kim Törnströmin, sopimusta. Tammisen mukaan TuTo sai erittäin hyvän tutolaisen maalivahdin joukkueeseen. ”Kimi on erittäin hyvä maalivahti. Hän haastaa varmasti Tommi Virtasen pelaavan maalivahdin roolista. Sopimusneuvotteluissa erittäin suureen arvoon nousi myös se, että Kimi on henkeen ja vereen tutolainen”.

UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Petri Niukkanen

Tiedot


Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa Turun Palloseuran riveissä. Elokuun 18. päivä turkulaisseuran riveihin siirtynyt Luukkonen tuli täydentämään TPS:n maalivahtiosastoa Rasmus Tirrosen loukkaantumisen myötä.

Lue lisää
Amerikkalaishyökkääjä Evan Weinger TPS:n tuorein kiinnitys

Amerikkalaishyökkääjä Evan Weinger TPS:n tuorein kiinnitys

Turun Palloseuran hyökkäyskalusto vahvistuu 23-vuotiaalla laitahyökkääjällä Evan Weingerillä. Oikean laitahyökkääjän tontilla viihtyvä Weinger saapuu Turkuun lainasopimuksella AHL-seura San Jose Barracudasta.

Lue lisää
Alen Bibic tuo voimaa ja fyysisyyttä TPS-puolustukseen

Alen Bibic tuo voimaa ja fyysisyyttä TPS-puolustukseen

Turun Palloseuran tuorein kiinnitys on 28-vuotias puolustaja Alen Bibic. Serbiassa syntynyt, mutta myös Ruotsin passin omistava Bibic ja TPS solmivat vuoden mittaisen sopimuksen.

Lue lisää
Amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega liittyy TPS:n vahvuuteen

Amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega liittyy TPS:n vahvuuteen

26-vuotias amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega on Turun Palloseuran uunituore pelaajahankinta. Ortega siirtyy TPS:ään tulevan kauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
TPS kiinnitti ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin

TPS kiinnitti ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin

Turun Palloseura on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen ruotsalaisen puolustajan Johan Ivarssonin kanssa.

Lue lisää
TPS kiinnitti amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin

TPS kiinnitti amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen sopimuksen amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin kanssa. 26-vuotias oikean laitahyökkääjän reviirillä viihtyvä Kestner voitti viime kaudella ECHL:n pistepörssin sekä maalikuninkuuden.

Lue lisää