Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kauden ensimmäinen Turun Derby torstaina Veritas Stadionilla

 

Kauden ensimmäinen Turun Derby torstaina Veritas Stadionilla


Valtakunnan ykkösottelu pelataan torstaina Veritas Stadionilla, kun arkkiviholliset Inter ja TPS kohtaavat toisensa kauden 2011 ensimmäisessä Turun derbyssä. TPS:n isännöimä koitos alkaa potkaistaan käyntiin erotuomari Antti Munukan vihellyksestä kello 18.30.

Paikallisottelut ovat aina yksittäisiä ”cupin finaaleita”, joissa ei sarjasijoitukset paina. Kumpikin joukkue haluaa voittaa juuri tämän ottelun paistatellakseen Veritas Stadionin kunkkuina seuraavaan koitokseen saakka.

Ottelun lähtökohdat ovat kuitenkin mielenkiintoiset. Inter johtaa Veikkausliigaa pisteen erolla HJK:hon. TPS on sarjataulukossa kuusi pistettä Interiä perässä, mikä antaa Interille hienoisen etulyöntiaseman torstain otteluun. Myös talven Liigacupottelussa Inter oli TPS:aa vahvempi voittamalla pelin murskalukemin 4-0.

- Varsinkin paikallisille pelaajille ottelu on erityinen. Vastassa on tuttuja pelaajia vuosien ajalta, joille ei missään nimessä halua hävitä ottelua. Turun paikallisotteluissa on myös ollut perinteisesti hyvin yleisöä, mikä luo otteluun erityisen hyvän tunnelman, luonnehtii Interin päävalmentaja Job Dragtsma paikallisottelun luonnetta.

Vaikka ottelussa kamppaillaankin kynsin hampain Turun herruudesta, niin Dragtsma muistuttaa, että tästäkin ottelusta voittajan pistepussi karttuu vain kolmella pisteellä.

- Vaikka kysymyksessä onkin erityinen ottelu, niin voittaja saa tästä pelistä vain kolme pistettä, korostaa Inter-luotsi Dragtsma.

Interin peli on rullannut hyvin viime otteluissa. Dragtsman mukaan tavoite on jatkaa pelaamista myös torstaina samaan malliin ja pyrkiä voittamaan myös se ottelu.

- Pelimme on kulkenut hyvin viime otteluissa ja samaan tapaan pyrimme jatkamaan myös paikallisottelussa. Tavoitteena on puolustaa tiiviisti ja pelata liikkuvaa hyökkäyspeliä ja tietysti voittaa ottelu, sanoo Dragtsma.

Vaikka Inter ja TPS ovat tällä kaudella pelanneet samoina päivinä, niin tästä huolimatta TPS joukkueena on Dragtsmalle tuttu.

- Olen nähnyt heidän pelaavan monta kertaa tällä kaudella. He puolustavat tiukasti ja lähtevät nopeasti vastahyökkäyksiin, eli meidän pitää olla pallonmenetysten jälkeen valmiina puolustamaan nopeasti, sanoo Dragtsma.

Inter pääsee otteluun lähes parhaalla miehistöllä. Koonpanosta puuttuvat vain pitkäaikaispotilaat Maxi Asis, Daniel Osinachi ja Kalle Parviainen. Sivussa on myös Tero Mäntylä, joka lienee pelikuntoinen Interin seuraavassa ottelussa ensi maanantaina.

Interin tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


FC Inter ry - logo

FC Inter - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Maximiliano Asis

27.5.1987
Tiedot

Job Dragtsma

23.10.1955
Tiedot

Tero Mäntylä

18.4.1991
Tiedot

Daniel Osinachi

25.8.1989
Tiedot

Kalle Parviainen

3.10.1982
Tiedot


TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää