Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kauden 2010 sähköpari iskee yhteen Turussa perjantaina

 

Kauden 2010 sähköpari iskee yhteen Turussa perjantaina


Kauden 2010 Veikkausliigan hopeajoukkue KuPS ja Suomen Cupin voittaja sekä Veikkausliigan pronssijoukkue TPS ottavat yhteen perjantaina Turussa ensimmäistä kertaa sitten kauden värikkäiden tapahtumien. Viime kaudellahan joukkueet ottivat yhteen kolme kertaa, ja aina todella värikkäiden tapahtumien saattelemana.

Ensin KuPS löi Veikkausliigassa TPS:n kotonaan 2-1 ja heti perään TPS nöyryytti KuPS:ia Suomen Cupin välierissä samoin lukemin. Kauden toisen liigamatsin TPS vei kotonaan puhtaasti 3-0, mutta otteluun liittyi tavallista enemmän draamaa. KuPS:n Dickson Nwakaeme ja Miikka Ilo saivat punaiset kortit kontolleen ja mustavalkoisen Palloseuran iltapuhde helpottui. Turun ottelun jälkeen KuPS-luotsi Esa Pekonen hyökkäsi rajusti erotuomareita ja TPS-pelaajia vastaan ja vastaavasti myös TPS-luotsi Marko Rajamäki hermostui Pekosen kritiikistä. Ottelun jälkeinen lehdistötilauisuus oli suuren luokan showta, mutta menneet ovat nyt kuitenkin menneitä.

- Värikäs pelihän se oli ja lehdistötilaisuudessa oli kai aika kuuma tunnelma. Nyt lähdetään liikkeelle taas nollanollasta, mutta KuPS ei ole haalinut pisteitä viime kauden tahtiin. Kuopiossa pelataan keinonurmella, mutta nyt päästään taas luonnonnurmelle, joka sopii meille paremmin. KuPS on melkein sama remmi kuin viime vuonnakin, mutta ehkä sitä tunnetta on siellä ollut hieman vähän vähemmän, kun on ollut vaikeampaa pelillisesti, TPS:n keskikenttäpelaaja Toni Kolehmainen arvelee.

KuPS oli kauden 2010 suurin sensaatio ja Esa Pekosen joukot painoivat mitalinkiilto silmissä hopeapallille asti. Tämän päivän KuPS on materiaaliltaan lähes se sama joukkue kuin viime vuonna, mutta savolaiset tappelevat nyt aikaisempien vuosien tapaan taas sarjapaikastaan. Kauden ensimmäinen ottelu Kuopiossa päättyi 1-1-tasapeliin.

- KuPS oli paha kotonaan kauden ekassa pelissä, mutta sekin peli oli ihan voitettavissa. Kotona lähdetään pelaamaan sillä rohkeudella, että otetaan ne kolme pinnaa ja hoidetaan homma kotiin. KuPS:n taso ei ole kuitenkaan sinänsä pudonnut minnekään, vaan siellä on kaikki samat Dicksonit ja muut viime kauden menstyksen tekijät edelleen olemassa muutamaa kaveria lukuun ottamatta, Kuopiossa keväällä osunut TPS-kärki Mika Ääritalo haluaa taas muistuttaa.

TPS on sarjassa tällä hetkellä neljännellä sijalla ja edessä olevan JJK:n tavoittaminen on seuraavana tavoitteena, mikäli eurokentillä pelaaminen kiinnostaa myös ensi kaudella.

- Totta kai mitalisijat kiinnostavat, eikä se kolmas sija niin kaukana nytkään ole. Viime vuonna syyskausi sujui pelillisesti erinomaisesti ja samaan voittoputkeen tähdätään nytkin. Tämä KuPS-ottelu voisi olla siinä suhteessa käännekohta, Ääritalo muistuttaa.

TPS-KuPS alkaa Turussa perjantaina 26.8. klo 18.30 alkaen.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


ToniKolehmainen

Toni Kolehmainen

20.7.1988
Tiedot

MarkoRajamäki

Marko Rajamäki

3.10.1968 Göteborg, SWE
Tiedot

MikaÄäritalo

Mika Ääritalo

25.7.1985 Turku
Tiedot


TPS vaihtaa päävalmentajaa - Jonatan Johansson uudeksi päävalmentajaksi

TPS vaihtaa päävalmentajaa - Jonatan Johansson uudeksi päävalmentajaksi

TPS jalkapallon taustayhtiö, FC TPS Turku Oy, on vapauttanut päävalmentaja Tommi Pikkaraisen tehtävistään. Pikkaraisella oli voimassa oleva valmennussopimus TPS:n miesten edustusjoukkueen kanssa kaudesta 2020.

Lue lisää
Mujunen jatkosopimukseen - Aaltonenkin jo harjoituksissa mukana

Mujunen jatkosopimukseen - Aaltonenkin jo harjoituksissa mukana

Veikkausliigaan noussut TPS lähtee kauteen 2020 kolmella maalivahdilla. Kauden 2019 ykkösmaalivahtina päättänyt Jere Koponen sai jo viime vuoden puolella rinnalleen Santeri Aaltosen, joka siirtyi Turkuun Ykkösen voittaneesta FC Hakasta. TPS:n kolmas maalivahti on jo ennestään tuttu Miikka Mujunen.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Italian mestari Rodney Strasser vahvistaa TPS:n keskikenttää

Italian mestari Rodney Strasser vahvistaa TPS:n keskikenttää

TPS:n Veikkausliigajoukkue saa kovan luokan vahvistuksen, kun Rodney Strasser on liittynyt raitapaitoihin kauden 2020 kattavalla sopimuksella. Sierra Leonesta kotoisin oleva Strasser on rooliltaan puolustava keskikenttäpelaaja.

Lue lisää
John Allen liittyy TPS:n naisten edustuksen valmennusryhmään

John Allen liittyy TPS:n naisten edustuksen valmennusryhmään

TPS:n naisten edustusjoukkueen valmennusryhmä saa lisää kokemusta ja osaamista, kun John Allen liittyy joukkueen taustatoimintaan mukaan, niin harjoituksissa kuin ottelutapahtumissakin.

Lue lisää
Toimitusjohtaja Jarmo Kähkönen jättää tehtävänsä - Janne Kytölästä va. toimitusjohtaja

Toimitusjohtaja Jarmo Kähkönen jättää tehtävänsä - Janne Kytölästä va. toimitusjohtaja

TPS jalkapallon taustayhtiön, FC TPS Turku Oy:n, toimitusjohtaja Jarmo Kähkönen jättää tehtävänsä tämän viikon jälkeen.

Lue lisää