Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ääritalon knallitemppu siivitti TPS:n murskavoittoon

 

Ääritalon knallitemppu siivitti TPS:n murskavoittoon


TPS:n ja KuPS:n viimekautisesta kilpailutilanteesta ei ollut tänään Kupittaalla minkään valtakunnan tietoa. TPS nimittäin retuutti kuopiolaista palloseurakaimaansa oikein olan takaa ja loppulukemiksi saatiin paljon puhuvat 5-0. Kaiken kukkuraksi rumet lukemat jopa mairittelivät alistuneesti esiintynyttä KuPS:ia.

- Pallo kulki ja miehet liikkuivat, tänään oli meidän ilta. Luvut olisivat voineet olleet jopa vielä pahemmat, sillä paikkojahan meillä oli, TPS-luotsi Marko Rajamäkikin myönsi.

Raitapaitojen suurimmaksi sankariksi nousi puhtaan hattutempun iskenyt Mika Ääritalo. Ärtsistä on tullut tällä kaudella todellinen KuPS:in nitistäjä, sillä hän onnistui maalaamaan jo kauden ensimmäisessä koitoksessa Kuopiossa. Ääritalo pommitti savolaisten reppuun 3-0-, 4-0- ja 5-0-maalit. Ääritalo pisti myös oman Veikkausliigan kausikohtaisen maalirekkansa uusin lukemiin kymmenellä osumallaan.

- Ekassa sain loistosyötön Lähteen Juholta ja näin, että Hilander tulee ulos. Päätin vetää jo kauempaa ja sinne se meni. Toisessa Kole jatkoi palloa päällään aivan maalin, olin yksin ja mun ei tarvinnut kuin iskeä pallo sisään. Kolmannessa Nasse juoksi vasenta laitaa, antoi loistavan pallon oikealle ja laiton tyhjiin. Knallitemppu oli mulle eka liigatasolla. Totta kai nimi Mixun maajoukkuelistalla antoi lisää näyttöhaluja, TPS-sankari myönsi.

TPS:n maaliteon aloitti loistomatsin pelannut Juho Lähde, joka sai kuitenkin tällin jalkaansa. Lähde siirsi pelivälineen Hilanderin naaman edestä sisään, kun puoli tuntia täyttyi.

- Otin Juhon vaihtoon ennen aikojaan varotoimenpiteenä, koska hänet valittiin alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen. Myös näitä asioita on ajateltava. Samoin Ärtsi sai edes vähän lopusta lepoa, Rajamäki perusteli vaihtojaan.

2-o-maalin isä oli sami Rähmönen ja maalin äiti Petteri Pennanen. Omaa kasvattajaseuraansa rankaissut Pennanen lähetti vasemmalta kaaripallon ja Rähmönen syöksyi kautta aikain ensimmäisen liigatason puskumaalinsa verkon perukoille KuPS-puolustuksen ihmetellessä vieressä. Rähmösen osuma syntyi vain kaksi minuuttia Lähteen avausmaalista. Mika Ääritalo -show käynnistyi reilun kymmenen minuutin päästä avausmaalista.

Viime kauden hopeamitalisti KuPS saapui Kupittaan loppukesän helteeseen vahvasti siipirikkona. Poissa olivat muun muassa Patrice Ollo, Pietari Holopainen ja pelikieltoinen Dickson. Se ei selitä kuitenkaan sitä, että viime kauden ilopilleri on kasannut vaivaiset neljä voittoa. Se on luvattoman vähän.

Tänään KuPS:n selkäranka niksahti Tepsin tuplamaaleihin puolen tunnin kieppeissä ja sen jälkeen kentällä nähtiin aika avuton KuPS.

- Ensimmäisen puoliajan loppu oli Tepsiltä tietysti murhaavaa jälkeä. Tauolla vaihdoimme vähän taktiikkaa, päätimme ettemme luovuta ja pääsimme iskemään pari kertaa hyvin, mutta sitä maalia emme niistä tilanteista tehneet. Tepsin jätkillä oli tänään varmaan hauskaa, KuPS-kippari Ilja Venäläinen kuittasi sarkastisesti.

Sarjanelonen TPS jahtaa hullun lailla kolmatta sijaa, ja JJK:n päänahkaa. Seuraavaksi Turkuun saapuu kuitenkin kovin mahdollinen mittari, hallitseva ja tuleva Suomen mestari HJK.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


MikaÄäritalo

Mika Ääritalo

25.7.1985 Turku
Tiedot


TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää