Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO Hockey koulutti Peliittoja

 

TUTO Hockey koulutti Peliittoja


Santanen kuin muuri

TUTO Hockeyn teemaottelut jatkuivat, sillä perjantaina erityiskutsuttuja olivat turkulaiset korkeakouluopiskelijat, joita saapui paikalle ilahduttavasti yli 150. Student Hockey Nightissa TUTOa vastassa oli Heinolan Peliitat, joka ainakin TUTOlle on ollut kuluvalla kaudella enemmän kuin haastava vastus. Ensimmäinen, jo pieneksi legendaksi muodostunut vääntö OS/G- areenalla alkusyksystä päättyi kotijoukkueen 3-2 voittoon, kun Ville- Vesa Vainiola ajassa 59.59 saalisti turkulaisille kolme pistettä. Heinolassa pelatusta ottelusta on turkulaisittain vähemmän kerrottavaa. Tällä kertaa kouluttavana osapuolena oli TUTO, joka otti maalein 3-1 askeleen kohti valkoista joulua.

Kuuden pisteen ottelun luonne tuli esiin heti ottelun alussa. Vaikka kautta onkin vielä jäljellä lähes puolet, ratkotaan paikkoja kuuden parhaan joukkoon jo kovaa vauhtia. Peliittojen ja TUTO Hockeyn kohdalla tilanne on sellainen että pisteitä on tultava. Hermostuneen oloisissa merkeissä edennyt avauserä oli maaliton. Maalipaikkoja isolla M:llä ei juuri nähty. Erän omintakeisin tapahtuma nähtiin noin minuuttia ennen erän päättymistä, kun TUTOn maalivahti Kim Törnström heitti vaihtoaitiosta uuden mailan Juho Santaselle rikkinäisen tilalle. Harvemmin nähtävästä teosta langetettiin kahden minuutin rangaistus ja automaattinen pelirangaistus.

Mötö iskee

Itse ottelu alkoi toisessa erässä. Ylimääräiset pitovoiteet oltiin pyyhitty teristä pois ja vauhti kasvoi ihan silmissä. Kotijoukkueen kesti Törnströmin hankkiman pikkukakkosen, jonka jälkeen vierasjoukkueen maalivahti Antti Rautiolan sai venyä useampaan huipputorjuntaan. TUTO vyörytti liukkaasti hyökkäyksiä kohti Peliitta- maalia ja osin hyvä tuurikin piti luvut nolla-nollassa. Erän puolivälissä teknikka tai ennemminkin sen toimimattomuus piti huolen siitä että fiilis saatiin näppärästi laskemaan. Minuutteja kestänyt pelikellon säätö laski hetkellisesti pelin tempoa ja intensiteettiä – kunnes se taas palasi. Ja muutama minuutti ennen erän loppua se tapahtui. Kotijoukkue nakutteli taululle 1-0- lukemat. TUTOn selässä roikkunut vuoristogorilla saatiin tiputettua, ennen kaikkea apinan karistaminen oli iso asia TUTO- ikoni Markus ”Mötö” Laineelle, joka avasi kauden maalitilinsä upealla siniviivakudilla.

Jos toisessa erässä alkoi peli, tuli kolmannessa erässä mukaan myös tunnelma. Pelaajat kävivät sen verran kuumana että äijien ruumiinlämpötila heilui varmaankin 70 asteen nurkilla. Peliittojen oli pakko takaa- ajon nimissä painaa prässiä kohti Juho Santasen vartioimaa maalia ja fiilis oli sen mukainen. Painostuksesta huolimatta Juho Santasen maali pysyi puhtaana, joten Peliitat ottivat aikalisän pari minuuttia ennen ottelun loppua. Sen tuloksena Antti Rautiola otettiin luukulta pois ja sitten alkoi häkki heilua. Ensin ”Peliitat- surma”, Ville-Vesa Vainiola, vei kotijoukkueen 2-0 johtoon. Seuraavaksi tyhjään häkkiin maalaili Santeri Halme. Peliitat pilasivat vielä Juho Santasen haavet nollapelistä viimeisellä minuutilla, lopulta OS/G- areenalla saatiin kuitenkin nauttia TUTOn kotivoitosta.

Valmentajien kommentit
Kari Makkonen(TUTO Hockey):
”Illan teemana oli yksilön vastuun ottaminen joukkuepelaamisesta. Nyt puolustuspelaaminen onnistui ja ylivoimakin onnistui niin sanotusti kreivin aikaan. Toisin kuin monta kertaa aiemmin nyt sitouduttiin ja kun vielä Juho Santasella oli hyvä ilta niin henkisen kantin kannalta voitto oli erittäin tärkeä.”

Janne Sinkkonen(Peliitat): ”Meillä oli kyllä hyvää maalivahtipeliä(Antti Rautiola), mutta kokonaisuudessaan ilta oli raskas kun maaleja ei onnistuttu tekemään. Tänään ei pelattu sitä peliä mitä piti.”

TUTO Hockey matka kohti valkoista joulua jatkuu OS/G- areenalla perjantaina 9.11.2011. Silloin vastaan luistelee vanha kiista kumppani Kajaanin Hokki.

TuTon tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMaalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa Turun Palloseuran riveissä. Elokuun 18. päivä turkulaisseuran riveihin siirtynyt Luukkonen tuli täydentämään TPS:n maalivahtiosastoa Rasmus Tirrosen loukkaantumisen myötä.

Lue lisää
Amerikkalaishyökkääjä Evan Weinger TPS:n tuorein kiinnitys

Amerikkalaishyökkääjä Evan Weinger TPS:n tuorein kiinnitys

Turun Palloseuran hyökkäyskalusto vahvistuu 23-vuotiaalla laitahyökkääjällä Evan Weingerillä. Oikean laitahyökkääjän tontilla viihtyvä Weinger saapuu Turkuun lainasopimuksella AHL-seura San Jose Barracudasta.

Lue lisää
Alen Bibic tuo voimaa ja fyysisyyttä TPS-puolustukseen

Alen Bibic tuo voimaa ja fyysisyyttä TPS-puolustukseen

Turun Palloseuran tuorein kiinnitys on 28-vuotias puolustaja Alen Bibic. Serbiassa syntynyt, mutta myös Ruotsin passin omistava Bibic ja TPS solmivat vuoden mittaisen sopimuksen.

Lue lisää
Amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega liittyy TPS:n vahvuuteen

Amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega liittyy TPS:n vahvuuteen

26-vuotias amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega on Turun Palloseuran uunituore pelaajahankinta. Ortega siirtyy TPS:ään tulevan kauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
TPS kiinnitti ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin

TPS kiinnitti ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin

Turun Palloseura on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen ruotsalaisen puolustajan Johan Ivarssonin kanssa.

Lue lisää
TPS kiinnitti amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin

TPS kiinnitti amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen sopimuksen amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin kanssa. 26-vuotias oikean laitahyökkääjän reviirillä viihtyvä Kestner voitti viime kaudella ECHL:n pistepörssin sekä maalikuninkuuden.

Lue lisää