Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO Hockey neljän pisteen päässä valkeasta joulusta

 

TUTO Hockey neljän pisteen päässä valkeasta joulusta


Perjantaina Turun seutu peittyi valkeaan nuoskalumeen. Liekö ollut säiden herra enteellisellä päällä, sillä illan Mestis- ottelussa TUTO Hockey palasi taas voittojen tielle ja saalisti pistelaariinsa tärkeät kolme pistettä Kajaanin Hokin kustannuksella. Samalla TUTOn Valkoinen joulu- hanke nytkähti aimo annoksen etiäppäin. Sarjan tyvipään taistossa näytti pitkään siltä että kotijoukkue määrää tahdin ja Hokki vikisee. Kolmannen erän puoliväliin sijoittunut turkulaisten musta hetki sai jo ne kuuluisat epäilevät tuomaat miettimään pystyykö TUTO sittenkään hoitamaan hommaa koitiin. Pystyi se, sillä ottelu päättyi lopulta makeaan 5-3 kotivoittoon.

Hieman vuoristoratamaisessa kiidossa viime viikkoina ollut TUTO Hockey oli tehokkaasti unohtanut keskiviikkoisen Sport- tappion aiheuttamat haavat ja porskutti jäällä rinta rottingilla kuin Isto Hiltunen ikään. Päästä päähän aaltoillut ottelu TUTOn ja Hokin välillä oli pikkiriikkisen enemmän kotijoukkueen hallinnassa. Erän tapahtumia vastaa joltisenkin tyhjentävästi tulostaulun lukemat 1-0. Toni Jalon erän seitsemännellä minuutilla sorvaama kassi ohi Hokki-veskari Simon Nielsenin vapautti kummasti kotijoukkueen menoa. Tilastojen perusteella TUTO-veskari Juho Santanen joutui tekemään enemmän hommia kuin Lukosta lainalla ollut Nielsen, mutta tilanteiden luomisessa kotijoukkueen kipinä oli omaa luokkaansa.

Turkulainen monologi...
Toisessä erässä ottelu kääntyi juuri sellaiseksi kuin ensimmäisen erän lopun perusteella oli aihetta haistaa. TUTO laittoi kakkosvaihteen silmään ja seuraava täsmäkohdistaja oli Ville-Vesa Vainiola, joka sai sen verran vapaasti päivystää Nielsenin maalilla, että pöytäkirjamerkintään oli perustetta. Turkulaispainostukseen ja -maalailuun viiltyi pieni särö kotijoukkueen antautuessa ensimmäisen kerran kolmella viittä vastaan. Normaalitilanteeseen palattiin pikapuoliin, kun Aki ”Keni” Keinänen esitteli parasta osaamistaan viemällä kotijoukkueen 3-1 johtoon. Kotijoukkueelle tarjottiin mahdollisuudet jopa kahteen lisäosumaan, kun kainuulaisia passitettiin toisen erän lopulla jäähyboksiin kaksin kappalein. Viisikolmonen ei kuitenkaan ollut riittävän tehokasta ja maalit jäivät roikkumaan ilmaan ja odottamaan kolmatta erää.

...muuttuu dialogiksi
Kun kolmatta erää oltiin pelattu viitisen minuuttia, laskeutui ensimmäinen roikkumaan jääneistä maaleista Nielsenin maaliin. Punakonemainen ylivoimakuvio oli niin murskaava että Ville-Vesa Vainiolan roolina oli vain siirtää limppu tyhjiin. Kuten Juhani Tamminen legendaarisesti on todennut, on jääkiekko momentum game. Tämän joskus niin karmeankin totuuden sai kotijoukkue tuta kolmannen erän puolivälin paikkeilla. Aika väsyneillä jaloilla liikkunut Hokki sai nakuteltua pienessä ajassa kaksi maalia, ja näistä jälkimmäinen oli lisäksi kovasti helppo. Raastavat minuutit olivat yhtäkkiä todellisuutta. Kotijoukkue koetti varjella johtoaan ja Hokki ajaa takaa ja kovaa. Piinaavia hetkiä tutolaisten silmin riitti aina viimeiselle minuutille, kunnes Santeri Halme pääsi läpiajoon ja hänen oli helppo ohjata kiekko tyhjään häkkiin. Hokin osana, kuten edellisessäkin OS/G- areenakoitoksessa oli poistua pelipaikalta Nälkämaan laulua laulaen.

Valmentajat äänessä
Kari Makkonen(TUTO Hockey): ”Painopiste oli ehdottomasti puolustuspelaamisessa, sillä Vaasan pelissä tuo osa- alue oli heikko lenkki. Nyt pelattiin kaksi hyvää erää ja alakerta hoiti hommansa hienosti. 4-3- tilanteessa koettiin ilman muuta kriittisiä hetkiä mutta lopulta saatiin väännettyä homma itselle.”

Petri Mattila(Hokki): ”Koko lailla laiska ja lammasmainen esitys. Lisäksi otimme typeriä jäähyjä. Varsinkin kaksi ensimmäistä erää olivat kauden huonoimpia. Kolmannessa erässä aloimme pelata jo omaa peliämme, mutta vieraat olivat parempia. Matka jatkuu – seuraavaksi kohti Lempäälää.”

Seuraavan kerran TUTO Hockeyn edesottamuksia Kupittaan OS/G- areenalla pääsee seuraamaan lauantaina 17.12.2011. Tuolloin vastustajaksi saapuu aina sytyttävä Jokipojat.

TuTon tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMaalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa Turun Palloseuran riveissä. Elokuun 18. päivä turkulaisseuran riveihin siirtynyt Luukkonen tuli täydentämään TPS:n maalivahtiosastoa Rasmus Tirrosen loukkaantumisen myötä.

Lue lisää
Amerikkalaishyökkääjä Evan Weinger TPS:n tuorein kiinnitys

Amerikkalaishyökkääjä Evan Weinger TPS:n tuorein kiinnitys

Turun Palloseuran hyökkäyskalusto vahvistuu 23-vuotiaalla laitahyökkääjällä Evan Weingerillä. Oikean laitahyökkääjän tontilla viihtyvä Weinger saapuu Turkuun lainasopimuksella AHL-seura San Jose Barracudasta.

Lue lisää
Alen Bibic tuo voimaa ja fyysisyyttä TPS-puolustukseen

Alen Bibic tuo voimaa ja fyysisyyttä TPS-puolustukseen

Turun Palloseuran tuorein kiinnitys on 28-vuotias puolustaja Alen Bibic. Serbiassa syntynyt, mutta myös Ruotsin passin omistava Bibic ja TPS solmivat vuoden mittaisen sopimuksen.

Lue lisää
Amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega liittyy TPS:n vahvuuteen

Amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega liittyy TPS:n vahvuuteen

26-vuotias amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega on Turun Palloseuran uunituore pelaajahankinta. Ortega siirtyy TPS:ään tulevan kauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
TPS kiinnitti ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin

TPS kiinnitti ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin

Turun Palloseura on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen ruotsalaisen puolustajan Johan Ivarssonin kanssa.

Lue lisää
TPS kiinnitti amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin

TPS kiinnitti amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen sopimuksen amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin kanssa. 26-vuotias oikean laitahyökkääjän reviirillä viihtyvä Kestner voitti viime kaudella ECHL:n pistepörssin sekä maalikuninkuuden.

Lue lisää