Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO Hockey täysin pitelemätön OS/G Areenalla

 

TUTO Hockey täysin pitelemätön OS/G Areenalla


TUTO Hockeyn ”kuuden pisteen ottelut” jatkuivat, kun joukkue sai vastaansa Kupittaan OS/Gareenalla viime kausien todellisen ”kiusankappaleen” Kiekko-Vantaan. Sarjataulukossa peräkkäin olleet tiimit janosivat luonnollisesti toistensa päänahkoja kuin legendaariset intiaaniheimot ikään. Taisto pääsystä kahdeksan sakkiin on kovaa, se on todella kovaa. Viitisen joukkuetta pörrää sarjataulukon alapäässä muutaman pisteen sisällä ja lopulliset sijoitukset selviävät vasta helmikuun puolivälissä. Tällä kertaa lohipaidoista ei ollut kotijoukkueen haastajaksi sillä TUTO Hockey teki kentällä lähes mitä tahtoi. Tästä todisteena kotijoukkueen 5-0 voitto.

Kari Makkosen suojatit pääsivät illan mittelöön kiinni lähtökohtaisesti mitä parhaimmista edellytyksistä. Joukkueen sairaslista alkaa olla aika tyhjä ja huiliakin oli takana peräti viikko. Psyykkisellä tasolla aivokalvoja kutitti mukavasti SaPKosta saatu voitto, joten mikäs oli lähteä illan mittelöön. Ja maukkaasti päästiin heti peliin kiinni, sillä ajassa 00.39 Jere Ölander pääsi maalailun makuun. Ei erästä kuitenkaan mitään turkulaisten maali- ilottelua tullut. Kellon päästyä kunnolla tikittämisen makuun heräsivät myös lohipaidat, ja TUTO- veskari Juho Santanen joutui tekemään luukullaan töitä ihan aikuisten oikeesti.

Piina

Ensimmäisen erän loppuminuuttien hyvä flow meinasi, mutta vain meinasi katketa kuin kanan lento Jere Ölanderin saalistettua itselleen viitosen selästä taklaamisesta. Vantaalaisilla oli tilaisuutensa jopa viidellä kolmea vastaan niitata naulaa turkulaisten arkkuun, mutta vieraat eivät saaneet rakennettua edes ylivoimaa. Kotijoukkueella oli jopa varsin helppo työ hoidella alivoima.

Ja sen purku

Vain tovi alivoiman päättymisen jälkeen Mestiksen maalitykki Aki Keinänen vapautti merkittävästi kotijoukkueen ja kotiyleisön piinaa. Keinänen siirsin ensin TUTO Hockeyn 2-0 johtoon ja vain hetkeä myöhemmin sama mies muutti lukemat jo 3-0. Kapteeni Antti Virtanen viimeisteli vielä kotijoukkueen 4-0. Toisen erän luonne on koko lailla paketoitavissa merkintöihin liittyen TUTON maaleihin. Harvemmin näkee näin yksipuolista pelailua, varsinkin kun erään mahtui Ölanderin isoviitonen.

Kuten jo toisen erän jälkeisten maalinumeroiden perusteella päätellä saattoi, oli kolmannen erän ainoa tähtain sen seuraamisessa saako kotijoukkue pidettyä nollan. Toki Kiekko-Vantaa pelissä mukana pysyi ,mutta TUTOn kuroma kaula ja joukkuiden viisikkopelaamisen huikea tasoero takasivat sen että vieraat eivät missään vaiheessa uhanneet turkulaisten voittoa. Perjantai- illan herkuttehetken sinetöi Aki Keinänen viemällä kotijoukkueen 5-0 johtoon ja tekemällä samalla kypärätempun. Kiekko-Vantaan maalivahdin, Jokeri- lainan Frans Tuohimaan roolina oli illan mittaan koettaa torjua se mitä torjuttavissa oli sillä puolustukselta ei Tuohimaa juuri apuja saanut.

Valmentajien kommentit

Kari Makkonen(TUTO Hockey): ”Ensimmäinen erä oli tasaista pelaamista. Jossain vaiheessa yritettiinkin pelata hyökkäyspäässä liiankin hienoa. Ottelun kulminaatiopiste oli ehdottomasti toisen erään mahtuneet alivoiman tappaminen ja 2-0 tilanteeseen hiipiminen. Hienoa oli myös se että nyt onnistuttiin kaikilla osa- alueilla neljän kentän turvin.”

Samu Kuitunen(Kiekko-Vantaa): ”Ottelun alku oli raikasta pelaamista ja avauserässä saimme jopa monta avopaikkaa. Toisessa erässä meillä oli mahtavat saumat viidellä kolmea vastaan mutta kun ylivoima oli täysin luokatonta, kääntyi ottelu vääjäämättä turkulaisille. Ottelun lopputulos 5-0 kertoo aika tarkkaan ottelun koko kuvan.”

TUTO Hockeyn kotiottelu OS/G- areenalla jatkuvat jo ensi keskiviikkona 25.1. Silloin nähtäneen yksi kauden häijyimmistä matseista, kun vieraaksi saapuu Ismo Lehkosen koutsaama KooKoo. Ottelu alkaa kello 18.30 - Be there.

TuTon tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää