Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO Hockey täysin pitelemätön OS/G Areenalla

 

TUTO Hockey täysin pitelemätön OS/G Areenalla


TUTO Hockeyn ”kuuden pisteen ottelut” jatkuivat, kun joukkue sai vastaansa Kupittaan OS/Gareenalla viime kausien todellisen ”kiusankappaleen” Kiekko-Vantaan. Sarjataulukossa peräkkäin olleet tiimit janosivat luonnollisesti toistensa päänahkoja kuin legendaariset intiaaniheimot ikään. Taisto pääsystä kahdeksan sakkiin on kovaa, se on todella kovaa. Viitisen joukkuetta pörrää sarjataulukon alapäässä muutaman pisteen sisällä ja lopulliset sijoitukset selviävät vasta helmikuun puolivälissä. Tällä kertaa lohipaidoista ei ollut kotijoukkueen haastajaksi sillä TUTO Hockey teki kentällä lähes mitä tahtoi. Tästä todisteena kotijoukkueen 5-0 voitto.

Kari Makkosen suojatit pääsivät illan mittelöön kiinni lähtökohtaisesti mitä parhaimmista edellytyksistä. Joukkueen sairaslista alkaa olla aika tyhjä ja huiliakin oli takana peräti viikko. Psyykkisellä tasolla aivokalvoja kutitti mukavasti SaPKosta saatu voitto, joten mikäs oli lähteä illan mittelöön. Ja maukkaasti päästiin heti peliin kiinni, sillä ajassa 00.39 Jere Ölander pääsi maalailun makuun. Ei erästä kuitenkaan mitään turkulaisten maali- ilottelua tullut. Kellon päästyä kunnolla tikittämisen makuun heräsivät myös lohipaidat, ja TUTO- veskari Juho Santanen joutui tekemään luukullaan töitä ihan aikuisten oikeesti.

Piina

Ensimmäisen erän loppuminuuttien hyvä flow meinasi, mutta vain meinasi katketa kuin kanan lento Jere Ölanderin saalistettua itselleen viitosen selästä taklaamisesta. Vantaalaisilla oli tilaisuutensa jopa viidellä kolmea vastaan niitata naulaa turkulaisten arkkuun, mutta vieraat eivät saaneet rakennettua edes ylivoimaa. Kotijoukkueella oli jopa varsin helppo työ hoidella alivoima.

Ja sen purku

Vain tovi alivoiman päättymisen jälkeen Mestiksen maalitykki Aki Keinänen vapautti merkittävästi kotijoukkueen ja kotiyleisön piinaa. Keinänen siirsin ensin TUTO Hockeyn 2-0 johtoon ja vain hetkeä myöhemmin sama mies muutti lukemat jo 3-0. Kapteeni Antti Virtanen viimeisteli vielä kotijoukkueen 4-0. Toisen erän luonne on koko lailla paketoitavissa merkintöihin liittyen TUTON maaleihin. Harvemmin näkee näin yksipuolista pelailua, varsinkin kun erään mahtui Ölanderin isoviitonen.

Kuten jo toisen erän jälkeisten maalinumeroiden perusteella päätellä saattoi, oli kolmannen erän ainoa tähtain sen seuraamisessa saako kotijoukkue pidettyä nollan. Toki Kiekko-Vantaa pelissä mukana pysyi ,mutta TUTOn kuroma kaula ja joukkuiden viisikkopelaamisen huikea tasoero takasivat sen että vieraat eivät missään vaiheessa uhanneet turkulaisten voittoa. Perjantai- illan herkuttehetken sinetöi Aki Keinänen viemällä kotijoukkueen 5-0 johtoon ja tekemällä samalla kypärätempun. Kiekko-Vantaan maalivahdin, Jokeri- lainan Frans Tuohimaan roolina oli illan mittaan koettaa torjua se mitä torjuttavissa oli sillä puolustukselta ei Tuohimaa juuri apuja saanut.

Valmentajien kommentit

Kari Makkonen(TUTO Hockey): ”Ensimmäinen erä oli tasaista pelaamista. Jossain vaiheessa yritettiinkin pelata hyökkäyspäässä liiankin hienoa. Ottelun kulminaatiopiste oli ehdottomasti toisen erään mahtuneet alivoiman tappaminen ja 2-0 tilanteeseen hiipiminen. Hienoa oli myös se että nyt onnistuttiin kaikilla osa- alueilla neljän kentän turvin.”

Samu Kuitunen(Kiekko-Vantaa): ”Ottelun alku oli raikasta pelaamista ja avauserässä saimme jopa monta avopaikkaa. Toisessa erässä meillä oli mahtavat saumat viidellä kolmea vastaan mutta kun ylivoima oli täysin luokatonta, kääntyi ottelu vääjäämättä turkulaisille. Ottelun lopputulos 5-0 kertoo aika tarkkaan ottelun koko kuvan.”

TUTO Hockeyn kotiottelu OS/G- areenalla jatkuvat jo ensi keskiviikkona 25.1. Silloin nähtäneen yksi kauden häijyimmistä matseista, kun vieraaksi saapuu Ismo Lehkosen koutsaama KooKoo. Ottelu alkaa kello 18.30 - Be there.

TuTon tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMaalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa Turun Palloseuran riveissä. Elokuun 18. päivä turkulaisseuran riveihin siirtynyt Luukkonen tuli täydentämään TPS:n maalivahtiosastoa Rasmus Tirrosen loukkaantumisen myötä.

Lue lisää
Amerikkalaishyökkääjä Evan Weinger TPS:n tuorein kiinnitys

Amerikkalaishyökkääjä Evan Weinger TPS:n tuorein kiinnitys

Turun Palloseuran hyökkäyskalusto vahvistuu 23-vuotiaalla laitahyökkääjällä Evan Weingerillä. Oikean laitahyökkääjän tontilla viihtyvä Weinger saapuu Turkuun lainasopimuksella AHL-seura San Jose Barracudasta.

Lue lisää
Alen Bibic tuo voimaa ja fyysisyyttä TPS-puolustukseen

Alen Bibic tuo voimaa ja fyysisyyttä TPS-puolustukseen

Turun Palloseuran tuorein kiinnitys on 28-vuotias puolustaja Alen Bibic. Serbiassa syntynyt, mutta myös Ruotsin passin omistava Bibic ja TPS solmivat vuoden mittaisen sopimuksen.

Lue lisää
Amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega liittyy TPS:n vahvuuteen

Amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega liittyy TPS:n vahvuuteen

26-vuotias amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega on Turun Palloseuran uunituore pelaajahankinta. Ortega siirtyy TPS:ään tulevan kauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
TPS kiinnitti ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin

TPS kiinnitti ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin

Turun Palloseura on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen ruotsalaisen puolustajan Johan Ivarssonin kanssa.

Lue lisää
TPS kiinnitti amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin

TPS kiinnitti amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen sopimuksen amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin kanssa. 26-vuotias oikean laitahyökkääjän reviirillä viihtyvä Kestner voitti viime kaudella ECHL:n pistepörssin sekä maalikuninkuuden.

Lue lisää