Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO Hockey päätti runkosarjan kotivoittoon -Playoffeissa vastaan Vaasan Sport

 

TUTO Hockey päätti runkosarjan kotivoittoon -Playoffeissa vastaan Vaasan Sport


Kun TUTO Hockey syyskuussa 2011 lähti kovin odotuksin Mestis- kauteen 2011-12, sai joukkue runkosarjan avausvastustajakseen Kupittaan OS/G- areenalla JYP-Akatemian. Kiitos Mestiksen tasauskierroksen TUTO Hockey myös päätti runkosarjan otteluun JYPAkatemiaa vastaan. Sitten noiden syyskuun tuokioiden molemmat joukkueet olivat kokeneet monenlaisia vaiheita. Kotijoukkue rypesi jossain vaiheessa todella syvällä ja joidenkin usko jopa pudotuspelipaikkaan oli koetuksella. Vierasjoukkueen alkukausi puolestaan eteni hyvinkin valoisissa merkeissä, mutta joulukuun jälkeen keskisuomalaisten taival on ollut hyvin vaivalloista. Ennen illan ottelua tilanne oli kuitenkin sellainen että TUTO oli jo varmistanut paikan auringossa eli kahdeksan joukossa. Jukka Ahvenjärven suojatit tarvitsivat puolestaan vääjäämättä voittoa päästäkseen kahdeksan sakkiin. Nuori keskisuomalaistiimi ei kuitenkaan pystynyt riittävästi haastamaan turkulaisjoukkuetta. JYPAkatemian kausi päättyi, kun TUTO voitti sen yli 2100 katsojan riemuksi maalein 3-1.

Kotijoukkueella oli takanaan ennen illan koitosta yöllinen paluu voitokkaalta Kajaanin reissulta. Kuusisataa kilometriä on kuitenkin aina kuusisataa kilometriä. Kotijoukkeella oli kuitenkin käytössään ihanteellinen reservi. Se pystyi kaivamaan kaksi sairastuvalta tervehtynyttä ratsua, sillä pitkään poissa kokoonapanoista olleet Derek Famulare ja Mikael Aaltonen pääsivät taas kirmaamaan Kupittaan jäällä. Kotijoukkueen ensimmäisen erän pelaaminen ei kuitenkaan ollut vain näiden ”rookieiden” varassa. Koko joukkueen luistin liukui todella sutjakkaasti ja vieraiden osa erässä oli lähinnä seurata vierestä TUTO kuvioita. Maaleja nähtiin silti ”vain” yksi, kun Antti Reivonen erän puolivälin paikkeilla onnistui hulppeasti siirtämään Mikael Aaltosen vetämän kudin riparin ohi JYP-Akatemian veskarin Sami Rajaniemen.

Meinaa pukata paniikkia

Kuten ehkä odottaa saattoi, alkoi Kainuun reissu painaa turkulaispohkeissa. Toisen erän ensimmäiset minuutit olivat kotijoukkueen silmin aika kaottiset. Tuon kaaoksen ruumi illisti TUTOpakki Markus ”Mötö” Laineen karmea harhasyöttö suoraan JYP-Akatemian Oula Palveen lapaan. Tästä tilanteesta Palve ei erehtynyt. Tasoitusmaalin jäljiltä kotijoukkue alkoi taas löytää partituureja sen verran että ylenpalttinen jyväskyläläispyöritys taantui. Erää jatkettiin kovinkin tasaisissa ja osin myös väsyneissä merkeissä.

Paitsi että otteet ottelussa sitten ensi erän tasoittuivat, häipyi jostain syystä molempien joukkueiden otteista suurin intensiteetti. Kolmannen erän alku oli jopa aika laadutonta kiekkoilua. JYPAkatemian fiiliksiä omalta osaltaan ottelun kestäessä kohotti ehkä se että Heinolan Peliitat pitivät huolta siitä että keskisuomalaiset eivät joudu karsintasarjaan. Erän puolivälissä JYP-Akatemian muisti kuitenkin palautui. Päästäkseen mukaan kahdeksan joukkoon ainoastaan voitto oli se avain jolla tuo ovi aukeaisi.

Paniikinpurkutalkoot

Ottelu alkoi varsinaisesti noin kahdeksan minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä. Tai sen olisi olettanut alkavan. TUTOn Aki Keinänen pääsi nostamaan rystyllä maalin kattoon. Kenin maali oli kauden 25:s ja tuolla kynäilyllä heltisi myös runkosarjan maalikuninkuus. Asetelmasta huolimatta ei jyväskyläläiset löytäneet missään vaiheessa edes kolmatta erää sellaista vaihdetta että voittokiriin olisi ollut saumaa. Kun Juho Iloviita 11 sekuntia ennen erän päättymistä teki 3-1 tyhjiin loppui kotijoukkueen paniikkivaihe. TUTO Hockey nousi monien tukalienkin vaiheiden jälkeen runkosarjassa lopulta kuudenneksi. Sen taival jatkuu puolivälierissä ikivihollista Vaasan Sportia vastaan.

Valmentajien kommentit
Kari Makkonen(TUTO Hockey): ”Olen todella kiitollinen voitosta, varsinkin kun takana on vielä kahdeksan tunnin paluumatka Kajaanista. Kauden tavoite(kuudes sija) on saavutettu. Tästä eteenpäin on ainoastaan voitettavaa. Erityiskiitokset on syytä esittää paitsi joukkueelle niin koko organisaatiolle, joka on mahdollistanut tämän menestyksen.”

Jukka Ahvenjärvi(JYP-Akatemia): ”Ensinnäkin onnittelut TUTO:lle play off- paikasta. Tulimme Turkuun kovalla haasteella(play off-paikka) ja lataus ja valmistautuminen oli ihan hyvää. Toisessa erässä alkoi otteissamme näkyä valoa tunnelin päässä. Voittoa haluttiin mutta sitä ei saatu ja nyt pukukopissa on joukkue kyynelehtiviä pelaajia.”

Yhden murheellisen kauden jälkeen Kupittaan OS/G- areenalla päästään taas nauttimaan Mestiksen pudotuspeleistä. Ensimmäinen puolivälierä pelataan sunnuntaina 19.2.2012 alkaen kello 18.30. Tuolloin TUTO saa vastaansa Vaasan Sportin.

TuTon tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMaalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa Turun Palloseuran riveissä. Elokuun 18. päivä turkulaisseuran riveihin siirtynyt Luukkonen tuli täydentämään TPS:n maalivahtiosastoa Rasmus Tirrosen loukkaantumisen myötä.

Lue lisää
Amerikkalaishyökkääjä Evan Weinger TPS:n tuorein kiinnitys

Amerikkalaishyökkääjä Evan Weinger TPS:n tuorein kiinnitys

Turun Palloseuran hyökkäyskalusto vahvistuu 23-vuotiaalla laitahyökkääjällä Evan Weingerillä. Oikean laitahyökkääjän tontilla viihtyvä Weinger saapuu Turkuun lainasopimuksella AHL-seura San Jose Barracudasta.

Lue lisää
Alen Bibic tuo voimaa ja fyysisyyttä TPS-puolustukseen

Alen Bibic tuo voimaa ja fyysisyyttä TPS-puolustukseen

Turun Palloseuran tuorein kiinnitys on 28-vuotias puolustaja Alen Bibic. Serbiassa syntynyt, mutta myös Ruotsin passin omistava Bibic ja TPS solmivat vuoden mittaisen sopimuksen.

Lue lisää
Amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega liittyy TPS:n vahvuuteen

Amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega liittyy TPS:n vahvuuteen

26-vuotias amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega on Turun Palloseuran uunituore pelaajahankinta. Ortega siirtyy TPS:ään tulevan kauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
TPS kiinnitti ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin

TPS kiinnitti ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin

Turun Palloseura on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen ruotsalaisen puolustajan Johan Ivarssonin kanssa.

Lue lisää
TPS kiinnitti amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin

TPS kiinnitti amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen sopimuksen amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin kanssa. 26-vuotias oikean laitahyökkääjän reviirillä viihtyvä Kestner voitti viime kaudella ECHL:n pistepörssin sekä maalikuninkuuden.

Lue lisää