Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Cumulus Cupin voitto ratkaistaan lauantaina

Cumulus Cupin voitto ratkeaa TUTO Hockeyn ja Västeråsin välisessä ottelussa lauantaina. Ottelu alkaa klo 15 ja panoksena on siis turnausvoitto. Mikäli TUTO voittaa ottelun varsinaisella peliajalla, turnaus menee kotijoukkueen nimiin. Västeräsille puolestaan riittää yksikin piste ottelusta varmistaakseen turnauksen ykkössijan.

Edellisenä iltana turnauksen isäntäjoukkue TUTO Hockeylle karvaan 5-6 jatkoaikatappion tuottanut VMF Pietari kohtasi perjantai-illan ottelussa ruotsalaisen VIK Västeråsin.

Ottelun ensimmäinen alku ei hienouksia juurikaan tarjoillut. Myös TUTOa vastaan varsin löysästi aloittanut venäläisryhmä näytti lähtevän otteluun todella hitaasti. Kun myös Västeråsin pelikirja oli vielä kesä-ajassa, ei kentällä liiemmin hienouksia nähty. Pelin edetessä tempo kuitenkin nousi, nostaen samalla ottelun tasoa. Erän kohokohdaksi jäi kuitenkin Nikolai Zhilinin esittämä lonkkataklaus.

Toiseen erään oli molempien joukkueiden valmentajat ohjeistaneet joukkueensa pelaamaan aivan eri peliä. Vauhtia, taklauksia ja maalipaikkoja nähtiin puolin ja toisin, mutta vain Pietarin maalisarakkeeseen tuli merkintä. Västeråsilla oli omat paikkansa tuoda peli tasoihin lukuisien ylivoimien myötä, mutta venäläiset kestivät vajaalukuisenakin takaiskuitta. Ruotsalaisten parhaat paikat jätti käyttämättä turkulaiselle kiekkoyleisölle entuudestaankin tuttu David Lundbohm.

Kolmannen erän seitsemännellä minuutilla Västerås tasoitti pelin. Puolustaja Andreas Lindh lähetti kiekon siniviivalta kohti maalia, ja kovassa maskissa ollut Dmitriy Shikin ei voinut laukaukselle mitään.

Myös seuraava maali syntyi Shikinin selän taakse, kun venäläispuolustus nukahti ja tarjoili ruotsalaishyökkääjälle b-pisteiden väliin unelmapaikan.

Kolmannen maalin Västeråsille teki läpiajosta Victor Backman. Backman jäi kärkkymään venäläispuolustuksen taakse ja David Lundbohm vapautti tämän läpiajoon. Backman nosti kiekon tyylikkäästi rystyltä maalin kattoon.

Lopussa Marcus Jonsson ja Stefan Warg kaunistelivat vielä loppunumeroiksi 5-1.

Ottelun parhaimmistoa olivat Västeråsin David Lundbohm ja pietarilaisten Ilya Grebennikov.