Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO taipui jatkoajalla

 

TUTO taipui jatkoajalla


TUTOn ja LeKin välinen kamppailu eteni isäntien näennäisessä hallinnassa, mutta lopulta voittajaksi ottelussa selviytyi LeKi. Kokonaisuutena LeKi käytti omat maalipaikkansa tehokkaammin ja malttoi pelata ottelun ratkaisuhetkillä rauhallisemmin.

Ensimmäinen erä alkoi TUTOn pyörityksellä, mutta vastoin kenttätapahtumia, avausmaalista vastasi vierasjoukkue LeKi. Antti Höllin lähettämä purkukiekko päätyi lopulta Jan-Mikael Järviselle. Järvinen puikahti laidasta Riku Väkiparran ohi ja syötti kiekon Olli Palolalle, joka sai rauhassa viimeistellä ottelun avausmaalin.

Maalin jälkeen LeKi sai pelistä hetkeksi kiinni, mutta kokonaisuutena erä oli täysin isäntien hallussa.

Yksi kolmesta TUTOn ylivoimatilanteesta tuotti tulosta. Toni Niemi kärsi kaksiminuuttistaan Teemu Aarnion kaatamisesta, kun Ville-Vesa Vainiola latasi ranteella kiekon maalin yläkulmaan. Iiro Vehmanen teki esimerkillisesti maskia Ville Kolppasen etteen, eikä Kolppasella ollut mitään mahdollisuutta torjua laukausta. Syöttöpisteet merkittiin Väkiparralle ja Antti Virtaselle.

- Ensimmäisessä erässä jäätiin jalkoihin. Jäähyt sotkivat peliämme alussa, kommentoi LeKin pääkäskijä Marko Keskinen.

TOINEN ERÄ EI IHMEITÄ TARJONNUT

Ottelun toinen erä oli rikkonainen, eikä tarjonnut pelillisiä hienouksia. Juoni muuttui vauhdikkaasta avauserästä aavistuksen kyttäilevämmäksi. Erän ainoa maali syntyi ylivoimalla, kun LeKin Tomi Wilenius nosti kiekon Tommi Virtasen yli.

Erässä tuomittiin kaksi jäähyä rumista taklauksista, kun LeKin Henri Sandvik sekä Mikko Heiskanen syyllistyivät sääntöjen vastaisiin taklauksiin. Loukkaantumisilta onneksi vältyttiin.

- Toinen erä oli pirteämpää pelaamista, mutta vielä vaan jäi jotain puuttumaan, Keskinen tuumi.

"JOTAIN JÄI PUUTTUMAAN"

Päätöserä alkoi isäntien kannalta suotuisissa merkeissä, kun Arttu Niskakangas ohjasi Vainiolan laukauksen ylivoimalla maalin kattoon.

Ote oli alusta asti isännillä, joiden ketjukoostumuksia Juhani Tamminen sekoitti pitkin matkaa onnistuneesti. Ketjujen muokkaaminen johti myös siihen, että TUTO siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon. Aki Keinänen nousi laitaa pitkin ja laukoi tulisen lämärin aivan maalin takakulmaan. Muutamassa viime ottelussa ilman pelitilannemaaleja jääneelle Keinäselle maali tuli hyvään paikkaan. Maalikuninkaan itseluottamusta tarvitaan viikon kuluttua starttaavassa runkosarjassa heti alusta alkaen.

- Se tilanne mistä TUTOn johtomaali syntyi, harmittaa. Hieno viimeistely Keinäseltä, mutta meiltä karmaiseva virhe ennen sitä, Keskinen pyörittelil päätään.

Mika Niemen tekemään tasoitusmaaliin päättyi TUTOn johto-asemassa pelaaminen. Niemi hassutti Vehmasen yksi vastaan yksi tilanteessa ja pääsi nokikkain Virtasen kanssa. Niemi ei tilanteessa erehtynyt, vaan lukemat tasoittuivat.
Varsinaisella peliajalla ei enempää maaleja nähty, vaikka LeKi pääsi viimeisellä minuutilla pelaamaan kahden miehen ylivoimalla.

"AJATUKSENAMME OLI OLLA KOVA JOUKKUE"

Jatkoaika ehti kulua lähes loppuun, kun LeKi rankaisi viimeisen kerran. Jarkko Näppilä laukoi siniviivalta ohi maalin, mutta irtokiekko pomppasi päädystä Olli Palolan lapaan ja tämä upotti irtopalan sisään.

- Ajatuksenamme oli olla kova joukkue kahden vierasvoiton jälkeen ja ottaa tänään voitto. Siihen ei tänään pystytty. Työnteko ei ollut sillä tasolla, että oltaisiin ansaittu voitto. Muutama tyhmä jäähy ja huonoa puolustamista ja LeKi ansaitsi voittonsa, kertoi TUTOa lehdistön edessä edustanut Kai Ortio.

Isännistä parhaiten onnistuivat ensimmäistä kertaa TUTOn paitaan pukeutunut David Lundbohm sekä tehokkaasti esiintynyt Ville-Vesa Vainiola.

TuTon tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutAmerikkalaishyökkääjä Evan Weinger TPS:n tuorein kiinnitys

Amerikkalaishyökkääjä Evan Weinger TPS:n tuorein kiinnitys

Turun Palloseuran hyökkäyskalusto vahvistuu 23-vuotiaalla laitahyökkääjällä Evan Weingerillä. Oikean laitahyökkääjän tontilla viihtyvä Weinger saapuu Turkuun lainasopimuksella AHL-seura San Jose Barracudasta.

Lue lisää
Alen Bibic tuo voimaa ja fyysisyyttä TPS-puolustukseen

Alen Bibic tuo voimaa ja fyysisyyttä TPS-puolustukseen

Turun Palloseuran tuorein kiinnitys on 28-vuotias puolustaja Alen Bibic. Serbiassa syntynyt, mutta myös Ruotsin passin omistava Bibic ja TPS solmivat vuoden mittaisen sopimuksen.

Lue lisää
Amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega liittyy TPS:n vahvuuteen

Amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega liittyy TPS:n vahvuuteen

26-vuotias amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega on Turun Palloseuran uunituore pelaajahankinta. Ortega siirtyy TPS:ään tulevan kauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
TPS kiinnitti ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin

TPS kiinnitti ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin

Turun Palloseura on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen ruotsalaisen puolustajan Johan Ivarssonin kanssa.

Lue lisää
TPS kiinnitti amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin

TPS kiinnitti amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen sopimuksen amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin kanssa. 26-vuotias oikean laitahyökkääjän reviirillä viihtyvä Kestner voitti viime kaudella ECHL:n pistepörssin sekä maalikuninkuuden.

Lue lisää
TPS ja Zach Budish purkivat pelaajasopimuksen

TPS ja Zach Budish purkivat pelaajasopimuksen

Turun Palloseuran ja yhdysvaltalaishyökkääjä Zach Budishin tiet eroavat. TPS:n ja Budishin välinen, tulevaa kautta koskenut pelaajasopimus purettiin yhteisymmärryksessä.

Lue lisää