Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO haki kolme pistettä Kouvolasta

 

TUTO haki kolme pistettä Kouvolasta


Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen oli Pasi Hirvosen ottaman jäähyn jälkeen isäntäjoukkue KooKoon pihdeissä. Mestis TV:n mainoskatkon myötä myös TUTOn peli hieman rauhoittui.

Avausmaalista vastasi viime kauden Mestiksen paras maalintekijä Aki Keinänen. Keni nousi laidasta sisään ja  laukoi kohti maalia. KooKoon maalilla Mikko Rämö haparoi torjunnassaan ja irtokiekon sai Keinänen, joka kiersi maalin ja pisti pelivälineen tyhjään maaliin.

Maalin myötä TUTO oli taas tukevammin pelissä mukana. Varsinkin turkulaisten aktiivinen karvauspelaaminen aiheutti vaikeuksia KooKoon puolustukselle.

Erän viimeisellä minuutilla Hirvonen vapautti fantastisella syötöllä Ville-Vesa Vainiolan läpiajoon. Tähän asti ilman maalia tällä kaudella esiintynyt Vainiola upotti jäätävällä varmuudella kumimuikun rysään ja erätauolle lähdettiin numeroista 0-2.

- Ei tässä vielä mitään kauhean isoa apinaa harteilla ollut, mutta hyvältähän maalin tekeminen taas tuntui. Paikkoja on ollut viimeisissä matseissa ihan hemmetisti, maisteli Vainiola kauden ensimmäistä maaliaan.

FAMULARE LISÄÄ JOHTOA

Toinen erä alkoi tasaisemmissa merkeissä mitä ensimmäinen. TUTOlla oli erän alussa paikkoja siirtyä johtoon, mutta sekä Teemu Aarnio että Derek Famulare eivät onnistuneet paikoissaan.

Jäähyherkkyydestään tunnettu Matt Nickersson sai TUTOn pelaajilta jatkuvasti pientä lämmikettä. Varsinkin ensimmäistä Mestis-otteluaan pelannut Janne Öfverström pehmitti aktiivisella taklauspelillään Nickerssonin otteita.

Ottelun kolmannestakin maalista vastasivat turkulaiset. Derek Famulare pääsi vähän puoli huolimattomasti läpiajoon ja hyödynsi paikkansa varmasti. Maalin jälkeen alkoivatkin sitten vaikeudet.

Kolme perättäistä jäähyä erän loppuun avitti KooKoota pyörityksessä TUTOn kenttäpäädyssä, mutta Tommi Virtanen oli maalillaan kuin muuri, eikä kavennusmaalia nähty vielä toisessa erässä.

VIRTANEN VOITON TAKUUNA

Kolmannen erän alkuun tarjoiltiin KooKoolle todella hyvä mahdollisuus tulla peliin mukaan, kun TUTO joutui pelaamaan reilun minuutin kahden miehen alivoimalla. Kaava oli kuitenkin tuttu; Tommi Virtanen oli päättänyt ottaa kaikki kiinni.

KooKoo pääsi lopulta kolmannen erän aikana pelaamaan peräti kolme kertaa kahden miehen ylivoimalla. TPS:stä lainalla oleva Santtu Huhtala iski lopulta väkisin kavennusmaalin. Osuma syntyi kolmen miehen ylivoimalla, kun KooKoo vaihtoi maalivahti Rämön kuudenteen kenttäpelaajaan varsin varhaisessa vaiheessa.

Myös tapaus-Nickersson kohtasi päätösepisodinsa kolmannessa erässä. Läpi ottelun kuumana käynyt Nickersson pudotti hanskansa jäähän ja yritti haastaa Janne Öfverströmin tappeluun. Nickerssonille tuomittiin tilanteesta kymmenen minuutin käytösrangaistus, jota hän ei ehtinyt istua kuin minuutin, jonka jälkeen mies yritti oma-aloitteisesti tulla mukaan peliin. Tuloksena ansaittu suihkukomennus. Kaiken kaikkiaan miehelle tuomittiin ottelussa yhteensä 32 minuuttia jäähyjä.

- Siellähän se haastoi koko pelin ajan kaikkia tappelemaan ja veti omaa show’taan, Öfverström kommentoi Nickerssonin iltapuhdetta.

TUTO taisteli lukuisat alivoimatilanteet ihailtavalla rohkeudella. Tommi Virtanen oli 47 torjunnallaan illan ehdoton sankari ja otti lukuisia huikeita koppeja kriittisillä hetkillä.

- Makea voitto. ”Betoni” oli tänään ihan älyttömän hyvä, Vainiola sanoi.

TUTOn tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää