Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

HCK tehokas erien alussa

 

HCK tehokas erien alussa


Sarjanousija HCK aloitti keskiviikkoillan näytelmän todella terävästi. TUTOn Aki Keinäsellä oli paikka siirtää isäntäjoukkue johtoon jo ensimmäisellä minuutilla, kun viime kierroksilla pitelemätön Tuukka Pulliainen vapautti tutkaparinsa läpiajoon. Keinänen ei onnistunut ohittamaan Aaro Peltosta ja täten ottelun avausmaali jäi syntymättä kotijoukkueen toimesta.

- 50 minuuttia puolustettiin todella isolla sydämellä. Silti koko ajan oli pieni pelko vastustajan hyökätessä, HCK:n päävalmentaja Sami Ranta kommentoi pelin jälkeen.

HCK:n terävä startti konkretisoitui ajassa 2.48, kun Robert Nyholm viimeisteli ensimmäisen maalin Tero Konttisen syötöstä.

Maalin jälkeen Juhani Tamminen otti tuttuun tapaansa aikalisän herätelläkseen omaa joukkuettaan.

Aikalisä ei vielä tuonut tullessaan maaleja TUTOn sarakkeeseen, vaikka peli toki piristyikin tämän jälkeen. HCK kesti TUTOn pitkät hyökkäykset ja yhden ylivoimapelin uhrautuvasti puolustaen. Sen sijaan TUTOn ollessa alivoimainen, iski Tomi Mustonen vain kuuden pelatun ylivoimasekunnin jälkeen vieraat kahden maalin johtoon. Näistä lukemista lähdettiin myös ensimmäiselle erätauolle.

- Pelaajien kypsyysaste ei riittänyt. Lahjakkuus saattaa viedä huipun tuntumaan, mutta siellä pysyminen vaatii luonnetta ja kunnianhimoa, tuumi Juhani Tamminen ottelun jälkeen.

MIKAEL AALTONEN TUO ISÄNNÄT PELIIN MUKAAN

Toinen erä ei alkanut TUTOn kannalta valoisissa merkeissä, vaan Mustonen niittasi vieraat jo kolmen maalin karkumatkalle jo erän ensimmäisellä minuutilla ylivoimapelin turvin. Tero Konttiselle syöttöpiste Mustosen maaliin oli jo illan kolmas.

TUTO pääsi yrittämään avausmaalin tekemistä ylivoimapelin turvin toisessa erässä kolmesti ennen kuin helähti. Mikael Aaltonen lusikoi maalin eteen jääneen irtopalan perille saakka ja toi TUTOn kertaheitolla mukaan peliin.

TUTO sai maalista huomattavasti lisää virtaa ja painoikin maalin jälkeiset vaihdot voimalla HCK:n päätyyn. Agressiivinen karvaus maksoi myös veroa, sillä Derek Famulare sai aivan erän lopulla jäähyn ryntäämisestä.

HYVÄ KIRI JÄÄ LIIAN LYHYEKSI

Famularen saama ryntäysjäähy kostautui maalin muodossa. HCK rankaisi jälleen erän ensimmäisellä minuutilla Tony Sandbergin toimesta. Tähänkin maaliin syötön antoi Konttinen.

TUTO ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli vielä peliin väkisin. Ensin Derek Famulare osui ylivoimalla Ville-Vesa Vainiolan ja Antti Virtasen esityöstä ja hetkeä myöhemmin Patrik Moisio runttasi todellisen tahtomaalin sisään, tuoden TUTOn jo maalin päähän.

Hyvästä yrityksestä ja hyvistä paikoista huolimatta lisää maaleja ei nähty Kupittaan jännitysnäytelmässä.

- Kerroin veljille kopissa äsken, ettei minulla ole mitään sanottavaa. Kello kymmenen huomenna aamulla minulla on heille sanottavaa. Siihen saakka mä teen duunia, Tamminen naulasi.

HCK loi kovalla startillaan pohjat kolmen pisteen ryöstöretkeen, eikä TUTO päässyt enää lopussa rinnalle saati ohi.

Vierasjoukkueen päävalmentaja Ranta kehui hallin tunnelmaa avoimesti:

- TUTO kävi meillä alkukaudesta pelaamassa ja vieressäni istuva herra kehui tuolloin Keravan tunnelmaa. Mutta täällä Kupittaalla kun pelataan, niin ei voi olla syttymättä. Herra Tamminen on luonut tännekin sen buumin, kehaisi Ranta.

TUTOn tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTPS-puolustus vahvistuu Ville Lajusella

TPS-puolustus vahvistuu Ville Lajusella

Turun Palloseura on solminut kuluvan kauden mittaisen sopimuksen puolustaja Ville Lajusen kanssa. 32-vuotias Lajunen liittyy TPS:n joukkueen mukaan tulevana maanantaina ja hänen sopimuksessaan on mukana KHL-pykälä.

Lue lisää
Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa Turun Palloseuran riveissä. Elokuun 18. päivä turkulaisseuran riveihin siirtynyt Luukkonen tuli täydentämään TPS:n maalivahtiosastoa Rasmus Tirrosen loukkaantumisen myötä.

Lue lisää
Amerikkalaishyökkääjä Evan Weinger TPS:n tuorein kiinnitys

Amerikkalaishyökkääjä Evan Weinger TPS:n tuorein kiinnitys

Turun Palloseuran hyökkäyskalusto vahvistuu 23-vuotiaalla laitahyökkääjällä Evan Weingerillä. Oikean laitahyökkääjän tontilla viihtyvä Weinger saapuu Turkuun lainasopimuksella AHL-seura San Jose Barracudasta.

Lue lisää
Alen Bibic tuo voimaa ja fyysisyyttä TPS-puolustukseen

Alen Bibic tuo voimaa ja fyysisyyttä TPS-puolustukseen

Turun Palloseuran tuorein kiinnitys on 28-vuotias puolustaja Alen Bibic. Serbiassa syntynyt, mutta myös Ruotsin passin omistava Bibic ja TPS solmivat vuoden mittaisen sopimuksen.

Lue lisää
Amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega liittyy TPS:n vahvuuteen

Amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega liittyy TPS:n vahvuuteen

26-vuotias amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega on Turun Palloseuran uunituore pelaajahankinta. Ortega siirtyy TPS:ään tulevan kauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
TPS kiinnitti ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin

TPS kiinnitti ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin

Turun Palloseura on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen ruotsalaisen puolustajan Johan Ivarssonin kanssa.

Lue lisää