Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FBC Turku uusii valmennustaan

 

FBC Turku uusii valmennustaan


FBC Turun miesten edustusjoukkue palasi tulevalle kaudelle divariin kahden paikallisessa 2.divisioonassa vietetyn kauden jälkeen. Nyt hissiliike sarjatasojen välillä halutaan lopettaa ja valmistautuminen tulevaan kauteen on jo aloitettu uuden valmennusryhmän nimeämisellä. BeeCeetä viisi viimeistä kautta valmentanut Peter Ruohomäki ei jatka joukkueen peräsimessä.

- Ruohomäki teki hyvää valmennustyötä joukkueen kanssa viisi vuotta ja tuloksien vuoksi ei häntä nytkään lähdetty vaihtamaan. Viisi vuotta on kuitenkin pitkä aika samassa joukkueessa ja pitkien pohdiskelujen jälkeen taustoilla päädyttiin, että nyt tarvitaan uutta verta starttaamaan uusi projekti. Kiitos ja kumarrus Peetulle näistä viidestä vuodesta kanssamme, taustoitti valmentajavaihdoksen syitä FBC Turun manageri Antti Vääri.

Uuden valmennusryhmän tuleviksi kausiksi muodostavat: Joonas Suutala, Teemu Vainio, Lari Molkka ja fyysisen puolen expertti Teemu Salonen. Näin valmennusryhmään saatiin uutta energiaa, mutta myös jatkuvutta molempien Teemujen jatkaessa joukkueen valmennuksessa. Lari Molkka toimii samalla myös seuran A-junioreiden valmennuksessa edustusjoukkueen valmennuksen ohella.

- Olemme kartoittaneet valmennustilannetta pitkällä ja lyhyellä aikajänteellä jo jonkin aikaa. Erillaisia nimiä on heitelty ilmaan ja jopa käyty keskusteluja, mutta kyllä meillä oli koko ajan ajatuksena koota mahdollisimman BeeCee-henkinen valmennusryhmä. Jatkuvuus ja seuran arvojemme tunteminen oli tärkeää päätöstä tehdessä, jatkoi manageri Vääri.

Valmennusryhmän ainoaa seuran ulkopuolelta tullutta jäsentä Joonas Suutalaakaan ei voida pitää kovinkaan ulkopuolisena, kun muistetaan miehen monivuotinen pelaajaura edustusjoukkueen kapteenina. Lisäksi Joonakselta löytyy takavuosilta kokemusta myös FBC Turun juniorijoukkueiden valmennuksessa. Viimeiset reilut kaksi kautta Suutala on toiminut Hämeenkadun Pyöveleiden kakkosdivarijoukkueessa pelaajavalmentajana.

Suutalalle päätettiin heittää kolme kuumaa kysymystä joihin mies myös vastasi kuin vanha poliitikko:

Jouduitko pitkään miettimään, kun tuli FBC Turulta pyyntö siirtyä edustusjoukkueen valmennukseen?

- Itse asiassa jo viime vuoden elokuussa tuli ensimmäinen kysely, että kiinnostaako mahdollisesti valmentaminen kauden jälkeen, vaikka ei nyt suoraan tästä paikasta puhuttu. Oon tässä soutanu ja huovannu päätöksen kanssa, mutta eipä tuo oma polvi enää anna myöden sillä tasolla pelaamiselle kuin itse haluisi. Ja onhan tämänlainen mahdollisuus päästä hyvän joukkueen ja seuran taakse käytettävä, kun ei niitä joka kaverille tule eteen. Eli päätös ei ollut helppo, mutta kun sitä on pitkän ajan miettinyt, niin tuntuu nyt oikealta.

Miten keltapaitojen peli tulee muuttumaan ensi kaudelle?

- Kesällä tullaan harjoittelemaan sen mukaisesti, että ollaan valmiita Divarin vaatimuksiin. Pelit on Divarissa selkeämpiä, koska taso on korkeampi, kuin kakkosdivarissa. Saman kautta meidänkin peli tulee olemaan selkeämpää ja pyritään jättämään päätön juokseminen viime kauteen. Nostetaan tasoa jokaisella osa-alueella ja keskitytään pelaajien kanssa enemmän pelin ymmärtämiseen. Sitä kautta reagointi pelitilanteisiin toivottavasti paranee. Kaksinkamppailut ja pelinopeus on kesän teemat joissa pyritään kehittymään.

Millaisena näet menestysmahdollisuudet koventuneessa Divarissa?

- Tavoite on saada seuran hallitus paniikkiin ensi keväänä, että onko nousu tulossa ja miten resurssit kestävät. Mutta, vaikea sanoa miten paljon Divarin taso on koventunut, kun ei pariin vuoteen sitä Turussa ole nähty. Kuitenkin meidän joukkue on sen verran tasokas, että hyvällä sitoutumisella ja tekemisellä kaikki joukkueet on lyötävissä. Eli jokaista peliä lähdetään voittamaan.

Joukkueen rakentaminen on hyvällä mallilla ja noin puolella viime kauden joukkueesta on voimassaoleva sopimus. Nyt kun valmennuspaketti on kunnossa, niin loput palat saataneen loksahtamaan paikalleen seuraavan kahden viikon kuluessa ja joukkueen sopimustilanteesta päästään tiedottamaan Toukokuun alussa.

Lähde: FBC Turku


Takaisin edelliselle sivulle
FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikiellon kontaktista EräViikinkien Matej Penickaan joukkueiden välisessä F-liigan ottelussa maanantaina.

Lue lisää
TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigajoukkueessa on todettu positiivinen koronatapaus. Altistuneet joukkueen jäsenet on asetettu 10 vuorokauden karanteeniin, joka päättyy sunnuntaina 25. lokakuuta.

Lue lisää
Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Maailmanmestari Miko Kailiala, 27, ja TPS ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen tulevasta kaudesta. Viime kaudella ensimmäiset liiga-askeleensa ottanut nuorten maajoukkuepelaaja Waltteri Vesterinen, 17, on tehnyt TPS:n kanssa 2+1 vuotisen sopimuksen.

Lue lisää
Forsman ja Hyytiäinen vahvistamaan TPS:ää

Forsman ja Hyytiäinen vahvistamaan TPS:ää

TPS vahvistuu, kun Juuso Forsman, 23, ja Jani Hyytiäinen, 29, pukevat ensi kaudella mustavalkean pelipaidan ylleen. Molempien sopimus on mallia 1+1 vuotta.

Lue lisää
Lauri Stenfors jatkaa TPS:ssä

Lauri Stenfors jatkaa TPS:ssä

Maailmanmestari Lauri Stenfors ja TPS ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Kytöhonka jää sivuun - Raatarilasta FBC Turun uusi päävalmentaja

Kytöhonka jää sivuun - Raatarilasta FBC Turun uusi päävalmentaja

FBC Turun divarijoukkueen valmennuksessa koetaan nyt muutoksia, kun Santeri Raatarila korvaa Perttu Kytöhongan päävalmentajan paikalla.

Lue lisää