Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tommi Virtasesta Mestiksen kuukauden pelaaja

 

Tommi Virtasesta Mestiksen kuukauden pelaaja


TUTO Hockeyn maalivahti Tommi Virtanen menestyy niin jääkiekkokaukalossa kuin kauppakorkeakoulussakin.

Mestiksen helmikuun kuukauden pelaajaksi on valittu TUTO Hockeyn maalivahti Tommi Virtanen. Tämän viikon tiistaina 25 vuotta täyttävä Virtanen torjui helmikuussa joukkueensa kahdeksasta ottelusta viisi, ja kaikki nämä ottelut päättyivät TUTO Hockeyn voittoon Virtasen torjuntaprosentin ollessa huikea 97.26. Kuukauden aikana Virtasen selän taakse ei tehty yhdessäkään ottelussa yli yhtä maalia, ja turkulaismaalivahti pelasi yhden nollapelinkin. Virtasen lisäksi vahvimmin ehdolla kuukauden pelaajiksi olivat Virtasen joukkuetoveri keskushyökkääjä Ville-Vesa Vainiola (8 ottelua 5+6=11, +9) ja HC Keski-Uusimaan laitahyökkääjä Roope Ranta (7, 5+7=12, +3).

Tommi Virtasen edustama TUTO Hockey johtaa tällä hetkellä Mestistä, ja runkosarjan viimeisen viikon alussa sarjajohto toisena olevaan Vaasan Sportiin verrattuna on neljä pistettä. TUTO Hockey oli syyskaudella erinomaisessa pelivireessä, mutta runkosarjan puolivälissä joukkue kärsi useita tappioita. Tammikuun puolivälissä peli alkoi kuitenkin jälleen kulkea, ja tuolloin päättyneen neljän ottelun tappioputken jälkeen TUTO Hockey on kahminut pisteitä peräti 15 ottelusta peräkkäin, ja voittojakin on kertynyt jo kahdeksan peräkkäin.

- Kauteen mahtuu ylä- ja alamäkiä. Onneksi se pahin tappiojakso osui runkosarjan puolivälin tietämille, ja sen jälkeen peli on alkanut taas rullaamaan. Tappiojakson jälkeen tiivistettiin peliämme, ja viime aikoina on tullut mukavasti tulosta. Ollaan painotettu koko kauden ajan paljon oman alueen puolustuspeliä, ja yhteistyöni puolustajien kanssa on toiminut hyvin. Pyrin ohjaamaan peliä ja huutamaan ohjeita, mutta se on puolustajista sitten kiinni ottavatko ne ohjeet kuuleviin korviinsa, Virtanen kertoo.

TUTO Hockey tavoittelee Mestiksen mestaruutta, ja ensi viikolla alkavia pudotuspelejä ajatellen turkulaisjoukkue on yksi suurimmista ennakkosuosikeista.

- Suoritusvarmuutta pitää nostaa entisestään. Asiat pitää tehdä huolellisemmin ja pakka täytyy pitää tiiviinä, koska pudotuspeleissä virheet kostautuvat runkosarjaa helpommin. Pelit ovat tiukkoja ja virheet voivat tulla kalliiksi, Virtanen ennakoi.

Opiskelua ja jääkiekkoa

Tommi Virtasen torjuntaprosentti koko kaudelta on tällä hetkellä 93.36, ja tuolla lukemalla hän on tällä hetkellä Mestiksen maalivahtitilaston piikkipaikalla. Joukkueensa 54 runkosarjaottelusta hän on pelannut 30. Virtanen on muodostanut erittäin hyvän maalivahtikaksikon yhdessä Kimmo Meriläisen kanssa.

- Virtanen on rauhallinen maalivahti. Hänellä on jo riittävästi kokemusta jääkiekosta ja siviilipuolella hänellä on arvot kohdallaan. Mies on suoriutunut opiskeluistaan hienosti. Pelin opiskelukin on sujunut hienosti, ja se jatkuu edelleen. Virtanen on kaikin puolin hieno esimerkki nuorille. Hänellä on hyvät saumat pelata tulevaisuudessa ykkösmaalivahtina jossain SM-liigajoukkueessa, luonnehtii TUTO Hockeyn päävalmentaja Ismo Lehkonen suojattiaan.

- Joukkueena pelit ovat sujuneet hyvin, ja henkilökohtaista kehitystä on tapahtunut siinä sivussa. Tällaiset kuukauden pelaaja -valinnat lämmittävät tietysti mieltä. Kauteen lähtiessä tavoitteena oli se, että kehityn ja teen mahdollisimman paljon töitä jääkiekon eteen, Virtanen selventää.

Jääkiekon ohella Tommi Virtasen pitää kiireisenä opiskelu Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa. Maalivahti opiskelee tällä hetkellä kauppatieteitä neljättä vuotta. Viisivuotinen koulu alkaa olla loppusuoralla.

- Todennäköisesti suoritan koulun kuitenkin kuudessa vuodessa. Pelihommat jarruttavat jonkin verran opiskeluja, mutta kyllä niistä selviää kunhan vaan asenne on kohdallaan. Vapaa-aikaa ei tietysti juurikaan ole. Pari viikkoa sitten meillä oli torstaina pelin jälkeen saunailta, mutta minun piti valmistautua seuraavan aamun tenttiin, kauppakorkeakoulun kahviosta puhelinhaastatteluun tavoitettu Virtanen kertoo.

- Jääkiekkohommien edistymisestä ei koskaan tiedä. Ura voi loppua äkkiäkin, ja on hyvä olla elämässä jotain muuta suunnitelmaa kuin jääkiekkoura. Opiskelin ennen yliopistoon pääsemistä yhden vuoden ammattikorkeakoulussa ja silloin pelasin ensimmäistä kauttani Mestiksessä. Silloin minulla ei ollut suuria odotuksia kiekkouran suhteen, mutta nyt hommat näyttävät ihan hyvälle jääkiekonkin saralla, Virtanen pohdiskelee.

Virtasen ja TUTO Hockeyn voidaan olettaa jatkavan pelejään pitkälle kevääseen, ja turkulaisjoukkue on yksi sarjan ennakkosuosikeista. TUTO Hockeyn ja Tommi Virtasen menestyksen takana on kova työ ja sitoutuminen sovittuihin asioihin.

- Joukkueemme on tehnyt töitä alkukesästä asti pitkäjänteisesti, ja kaiken kaikkiaan töitä tehdään TUTOssa pitkäjänteisesti. Tein kolmen vuoden jatkosopimuksen seuran kanssa, ja meillä on nyt käynnissä yhden olympiadin pituinen projekti. Palaset ovat loksahtaneet paikalleen nopeasti, ja joukkueen sitoutuminen on ollut kiitettävää. Lisäksi meidän valmennustiimin henkilöt ovat tunteneet toisensa jo pitkään, joten silläkin puolella tehdään töitä pitkäjänteisesti. Tulos tulee kun hoidetaan jokainen omat hommamme, päävalmentaja Ismo Lehkonen päättää.

Lähde: www.mestis.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2013-2014 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2013-2014

Ottelut kaudella 2013-2014

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSimon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää