Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

 

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Runsaasti myyntikokemusta

TUTO Hockeyn toimitusjohtajana helmikuussa aloittava Roope Paltta on aiemmin työskennellyt kymmenen vuoden ajan kansainvälisessä TNT Suomi Oy:ssä, jossa hän toimi operatiivisen puolen esimiehenä ja myyntipuolella kahdessa eri roolissa Account Managerina sekä Sales Managerina. 

TNT Suomi Oy:n jälkeen Paltta siirtyi TPS Juniorijääkiekon toiminnanjohtajaksi, jossa hän on toiminut edellisen vajaan neljän vuoden ajan. Palloseurassa hänen vastuualueeseensa kuuluivat muun muassa kokonaisvaltainen organisaation johtaminen ja kehittäminen, yhteistyökumppaneiden suhteiden hoitaminen ja parantaminen sekä taloushallinto.

Paltta kertookin, että hänen kohdallaan veri on jo pitkään vetänyt kohti myyntialaa, josta kerätty kokemus tulee antamaan näkökulmaa uudessa työssä.

”Omia intohimojani ovat pienestä asti olleet myyntijohtaminen ja markkinointi. Jos ajattelee vanhaa työpaikkaani (TNT Suomi Oy), niin se on hyvin myyntiorientoitunut paikka. Siellä mitataan viikoittain myyjiä Suomen, Pohjoismaiden ja Euroopan tasolla, eli heidät ”rankataan” sarjataulukon omaisesti, josta nähdään viikon tai kuukauden parhaimmat ja heikoimmat myyjät. Sitä kautta myyntimaailma ja sen samanaikainen hienous ja raakuus ovat minulla hyvin tuttuja asioita.”

Vaikka Paltta onkin viime vuodet työskennellyt TPS:ssä, on hän ollut edelleen aktiivisesti mukana paikallisessa bisnesverkostossa.

”Käyn melkein joka viikko omalla ajallani briiffaamassa ja kouluttamassa myyntiä ja sen hienouksia bisnesverkostossa.”

Kovat tavoitteet miellyttävät

Toimiessaan TPS Juniorijääkiekon toiminnanjohtajana Paltan vastuulle kuului seuran ja yhteistyökumppaneiden väliset suhteet ja niiden kehittäminen. Hänellä onkin selkeä käsitys siitä, mitä yhteistyö vaatii toimiakseen.

”Varainhankinta on todella kovaa, raakaa ja systemaattista työtä. Sponsoroinnista käytän itse enemmän termiä yhteistyö. Eli se sisältää kaksi osapuolta, jotka saavat molemmat hyötyä yhteistyöstä. Sen luoviminen ja asiakkaan hyödyn ja tarpeen löytäminen ovat suuressa roolissa siinä myynti- ja bisnespuolessa.”

Kesällä 2016 julkaistussa Strategia 2020:ssä yhdeksi TUTOn päätavoitteeksi asetettiin se, että TUTO on tulevaisuudessa yksi Suomen parhaista jääkiekko-organisaatiosta. Kovat tavoitteet eivät Palttaa hetkauta, vaan hän näkee ne pelkästään positiivisena asiana.

”Kun luodaan strategioita ja tulevaisuuden suunnitelmia, ne pitää aina olla korkealla. Sen takia on mielestäni hienoa, että TUTOssa hallitus ja edeltäjäni ovat asettaneet kovat strategiset tavoitteet ja niitä kohti mennään ja tehdään töitä.”

Paltalla on näkemys myös siitä, mitkä asiat ovat avainasemassa, kun pyritään kohti Strategia 2020:ssä esitettyjä tavoitteita.

”Se että organisaatiossa perustekeminen ja fokus kohdillaan ja löytyy se ymmärtäminen siihen, että miten me puhallamme yhteen hiileen tavoitteen toteutumiseksi. Perusasiat pitää toimia koko ajan ja joka päivä. Sitä kautta me pystymme kehittämään organisaatiota ja seuraa niin siellä nuoremmassa päässä kuin täällä Mestis-tasolla aikuisten kilpaurheilussa.”

Paltan motto ja omat tavoitteet puolestaan tarjoavat TUTOlle keinot, joilla se tulee kulkemaan kohti päämääriään.

"Ammattilaiset ja ammattimaisuus mitataan mielestäni siten, kuka saa "ranskalaiset viivat" johdettua ja jalkautettua arkeen ja käytännön tasolle."

Innostunein mielin kohti uutta

Paltalle siirtyminen TUTO Hockeyn toimitusjohtajaksi on loikkaus kohti uutta. TUTO-perheeseen liittyminen on asia, jonka hän kohtaa suurella kunnialla ja innostuksella.

”Olen todella hyvillä fiiliksillä, koko ajan vain enemmän ja enemmän innoissani. TUTO on todella perinteikäs ja hieno seura ja otan tämän pestin ylpeänä vastaan.”

Paltta haluaa nostaa esiin myös sen, että hänen uutta pestiään helpottaa huomattavasti aiemmin tehty laadukas työ.

”Jääkiekkoihmisenä olen seurannut, miten aiempi toimitusjohtaja Dani Aavinen on tehnyt upeaa työtä nämä viimeiset neljä vuotta.”

TUTOn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
TPS-puolustus vahvistuu Ville Lajusella

TPS-puolustus vahvistuu Ville Lajusella

Turun Palloseura on solminut kuluvan kauden mittaisen sopimuksen puolustaja Ville Lajusen kanssa. 32-vuotias Lajunen liittyy TPS:n joukkueen mukaan tulevana maanantaina ja hänen sopimuksessaan on mukana KHL-pykälä.

Lue lisää
Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa Turun Palloseuran riveissä. Elokuun 18. päivä turkulaisseuran riveihin siirtynyt Luukkonen tuli täydentämään TPS:n maalivahtiosastoa Rasmus Tirrosen loukkaantumisen myötä.

Lue lisää
Amerikkalaishyökkääjä Evan Weinger TPS:n tuorein kiinnitys

Amerikkalaishyökkääjä Evan Weinger TPS:n tuorein kiinnitys

Turun Palloseuran hyökkäyskalusto vahvistuu 23-vuotiaalla laitahyökkääjällä Evan Weingerillä. Oikean laitahyökkääjän tontilla viihtyvä Weinger saapuu Turkuun lainasopimuksella AHL-seura San Jose Barracudasta.

Lue lisää
Alen Bibic tuo voimaa ja fyysisyyttä TPS-puolustukseen

Alen Bibic tuo voimaa ja fyysisyyttä TPS-puolustukseen

Turun Palloseuran tuorein kiinnitys on 28-vuotias puolustaja Alen Bibic. Serbiassa syntynyt, mutta myös Ruotsin passin omistava Bibic ja TPS solmivat vuoden mittaisen sopimuksen.

Lue lisää
Amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega liittyy TPS:n vahvuuteen

Amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega liittyy TPS:n vahvuuteen

26-vuotias amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega on Turun Palloseuran uunituore pelaajahankinta. Ortega siirtyy TPS:ään tulevan kauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
TPS kiinnitti ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin

TPS kiinnitti ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin

Turun Palloseura on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen ruotsalaisen puolustajan Johan Ivarssonin kanssa.

Lue lisää