Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

John Allen liittyy TPS:n naisten edustuksen valmennusryhmään

John Allen liittyy TPS:n naisten edustuksen valmennusryhmään

TPS:n naisten edustusjoukkueen valmennusryhmä saa lisää kokemusta ja osaamista, kun John Allen liittyy joukkueen taustatoimintaan mukaan, niin harjoituksissa kuin ottelutapahtumissakin. 55-vuotias Allen on toiminut pitkällä valmennusurallaan muun muassa kolmen eri Veikkausliigajoukkueen päävalmentajana.

- Saimme raudanlujan jalkapalloammattilaisen mukaan valmennusryhmäämme. John tuo kokemuksellaan taas ihan uutta näkemystä koko joukkueen toimintaan mukaan. TPS palaa nyt myös takaisin harjoituksiin tauon jälkeen. Aloitamme harjoittelun ensin pienryhmissä ja jatkamme joukkueharjoituksilla kesäkuun puolella. Tähtäimessä tietysti on, että olemme kaikki valmiita, kun liigakausi kesäkuussa alkaa, TPS:n päävalmentaja Sami Haltia taustoittaa.

Walesista kotoisin oleva Allen saapui Suomeen pelaajana vuonna 1984. Hän pelasi Veikkausliigassa ja sitä edeltäneessä SM-sarjassa yhteensä 282 ottelua MP:n, RoPS, TPS:n, MYPA:n ja TPV:n paidassa.

Allen aloitti valmennusuransa TPS:n edustusjoukkueen kakkosvalmentajana 2003. Kauden 2008 lopussa hän nousi seuran päävalmentajaksi. Turusta hän jatkoi matkaansa kaudeksi 2010 Rovaniemelle RoPS:n päävalmentajaksi. Kausina 2012-14 hän on toimi SalPa:n valmennuspäällikkönä ja päävalmentajana. Salosta Allen siirtyi Poriin FC Jazzin päävalmentajaksi kaudeksi 2015. Hän palasi Porista Turkuun kesken kauden 2016 toimien alkuun FC Interin junioreissa valmennuspäällikkönä, pian myös edustusjoukkueen kakkosvalmentajana, sekä vielä päävalmentajana loppukauden 2018.

Allen on valmentanut viimeksi Ruotsin 1. divisioonassa pelaavassa Oskarshamns AIK:ssa. Hän valmistautui myös alkavaan kauteen Oskarshamnissa, mutta nykyiset poikkeusolot muuttivat suunnitelmat kauden osalta ja hän päätti lopulta palata takaisin Suomeen.

- Kauden alkuun liittyi Ruotsissa näissä olosuhteissa monia epävarmuustekijöitä ja päädyin palaamaan takaisin kotiin. Jalkapallokausi 2020 tulee olemaan erikoinen, joten olen iloinen, että minulle tarjoutui mahdollisuus päästä mukaan TPS:n naisten edustusjoukkueen valmennukseen. Tilanne on minulle uusi, mutta tämä on samalla mielenkiintoinen haaste. Odotan jo innolla, että pääsemme pian myös joukkueena harjoitus- ja pelikentille, Allen jo tunnelmoi.

Lähde: fc.tps.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2018 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018

Ottelut kaudella 2018

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTPS vaihtaa päävalmentajaa - Jonatan Johansson uudeksi päävalmentajaksi

TPS vaihtaa päävalmentajaa - Jonatan Johansson uudeksi päävalmentajaksi

TPS jalkapallon taustayhtiö, FC TPS Turku Oy, on vapauttanut päävalmentaja Tommi Pikkaraisen tehtävistään. Pikkaraisella oli voimassa oleva valmennussopimus TPS:n miesten edustusjoukkueen kanssa kaudesta 2020.

Lue lisää
Mujunen jatkosopimukseen - Aaltonenkin jo harjoituksissa mukana

Mujunen jatkosopimukseen - Aaltonenkin jo harjoituksissa mukana

Veikkausliigaan noussut TPS lähtee kauteen 2020 kolmella maalivahdilla. Kauden 2019 ykkösmaalivahtina päättänyt Jere Koponen sai jo viime vuoden puolella rinnalleen Santeri Aaltosen, joka siirtyi Turkuun Ykkösen voittaneesta FC Hakasta. TPS:n kolmas maalivahti on jo ennestään tuttu Miikka Mujunen.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Italian mestari Rodney Strasser vahvistaa TPS:n keskikenttää

Italian mestari Rodney Strasser vahvistaa TPS:n keskikenttää

TPS:n Veikkausliigajoukkue saa kovan luokan vahvistuksen, kun Rodney Strasser on liittynyt raitapaitoihin kauden 2020 kattavalla sopimuksella. Sierra Leonesta kotoisin oleva Strasser on rooliltaan puolustava keskikenttäpelaaja.

Lue lisää
Toimitusjohtaja Jarmo Kähkönen jättää tehtävänsä - Janne Kytölästä va. toimitusjohtaja

Toimitusjohtaja Jarmo Kähkönen jättää tehtävänsä - Janne Kytölästä va. toimitusjohtaja

TPS jalkapallon taustayhtiön, FC TPS Turku Oy:n, toimitusjohtaja Jarmo Kähkönen jättää tehtävänsä tämän viikon jälkeen.

Lue lisää
TPS päätti yt-neuvottelut - pelaajien kanssa sopu palkkojen alentamisista

TPS päätti yt-neuvottelut - pelaajien kanssa sopu palkkojen alentamisista

TPS jalkapallon taustayhtiö, FC TPS Turku Oy, on saanut omat yt-neuvottelunsa päätökseen nopealla aikataululla. Yt-neuvottelut koskivat koko yhtiön vakituista ja määräaikaista henkilöstöä, niin hallinnossa kuin edustusjoukkueenkin puolella.

Lue lisää