Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

HC TPS Turku Oy laajentaa hallitustaan

HC TPS Turku Oy laajentaa hallitustaan

HC TPS Turku Oy:n uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi on nimitetty 15.6. alkaen Kai Koskinen ja hallituksen uusina jäseninä aloittavat Päivi Rytsä ja Saku Koivu. Koskisen edeltäjä Veli-Pekka Marin jatkaa hallituksen varapuheenjohtajana. Uuden hallituksen tärkeimpiä tehtäviä ovat seuran strategian kirkastaminen ja talouden tasapainottaminen. Urheilullisesti ja taloudellisesti vaikean kauden 2019-2020 tulos on 1,9 miljoonaa euroa tappiollinen.

Uusi puheenjohtaja Kai Koskinen tuo mukanaan näkemystä ja kokemusta sekä alueen että lajin ulkopuolelta. Koskisella on yli 20 vuoden tausta strategian ja johtamisen asiantuntijatehtävistä. Intohimo urheilun ja urheilujohtamisen kehittämiseen on vienyt luottamustehtäviin, ja hän toimii muun muassa Helsingin Jalkapalloklubi ry:n puheenjohtajana sekä HJK Oy:n ja Suomen Palloliiton hallituksissa.

- Upeaa, että saimme tiimiimme Kain kaltaisen huippuammattilaisen, jolla on pitkä kokemus organisaatioiden kehittämisestä niin yritys- kuin urheilumaailmassakin. Pitkän aikavälin tavoitteenamme on ollut hankkia TPS:ään parasta mahdollista osaamista, ja Kain, Päivin sekä  Sakun liittyminen hallitukseen on merkittävä askel eteenpäin tällä polulla, sanoo toinen TPS:n pääomistajista Ilkka Paananen.

- Uusi pestini on ehdottomasti yksi tämän maan kiinnostavimpia. TPS:llä on vaikuttava historia, ja haluamme rakentaa kokonaisuuden, joka menestyy myös tulevaisuudessa. Laajapohjainen hallitus, jossa on hyvä sekoitus vanhaa ja uutta, antaa työlle hyvät lähtökohdat, kertoo Kai Koskinen.

HC TPS Turku Oy saa hallitukseen tuoretta urheilun ulkopuolista näkemystä, kun elämys- ja tapahtuma-ammattilainen, Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä liittyy mukaan. Saku Koivu puolestaan vahvistaa hallituksen laji- ja johtamisosaamista sekä tuo hallituksen käyttöön laajat verkostonsa.

Aiemmin puheenjohtajana toiminut Veli-Pekka Marin jatkaa hallituksen varapuheenjohtajana ja keskittyy erityisesti brändin, markkinoinnin ja ottelutapahtumien kehittämiseen. Hän jatkaa työtään myös Jääkiekon SM-liiga Oy:n hallituksessa.

Uusi puheenjohtaja Kai Koskinen on sitoutunut käyttämään puheenjohtajuuteen merkittävästi aikaansa.

- Siirryn loppuvuodesta sivuun perustamastani yrityksestäni ja TPS:stä tulee pääasiallinen työni. Ihan ensimmäiseksi syksyn aikana luomme TPS:n pidemmän aikavälin vision sekä strategian sinne pääsemiseksi. Haluaisin saada tähän koko TPS-yhteisön mukaan: meidän laajan organisaatiomme junioreista liigajoukkueeseen, kannattajat, yrityskumppanit, Turun kaupungin sekä muut TPS:lle tärkeät sidosryhmät. Asun osittain Turussa, koska haluan olla läsnä seuran arjessa ja tavata seuran ympärillä olevia ihmisiä. Haluan ymmärtää, mihin suuntaan seuraa pitää kehittää, jotta siitä tulisi merkityksellisempi kaikille Turun alueen ihmisille, Koskinen toteaa.

Päättynyt kausi taloudellisesti vaikea

Kausi 2019-2020 oli TPS:lle pettymys urheilullisesti ja tämän seurauksena myös taloudellisesti. Runkosarjassa sijoitus oli sarjan keskeytyessä 11. ja kotiotteluiden katsojakeskiarvo noin 20 prosenttia edelliskautta pienempi. Yhtiökokouksessa vahvistettu HC TPS Turku Oy:n tulos on 1,9 miljoonaa euroa tappiollinen. Toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi yhtiökokous teki päätöksen 1,1 miljoonan euron maksullisesta osakeannista yhtiön osakkeenomistajille.

- Seuran taloustilanne näytti jo paremmalta, ja tappiota oli saatu kutistettua suunnitelmien mukaisesti. Viime kausi oli kuitenkin iso pettymys. Olemme reagoineet tähän, ja erityisesti urheilupuoli on vahvistunut merkittävästi. Urheiluorganisaatiota on kehitetty urheilun johtoryhmän 13; Erkka Westerlund, Saku Koivu ja Rauli Urama 13; johdolla. Urheilujohtaja Uraman tehtävänkuva on uusi, osaajia on saatu lisää ja koko urheilun organisaatiorakennetta on vahvistettu yhdessä TPS Juniorijääkiekko ry:n kanssa. Olemme myös investoineet uuteen harjoittelukeskukseen. Urheilu on kaiken perusta, jonka päälle identiteettimme rakentuu. Uskon, että nämä muutokset auttavat meitä takaisin oikealle kurssille, Paananen sanoo.

Tulevaisuuden TPS haluaa olla merkittävä yhteiskunnallinen toimija

TPS on yksi Suomen vanhimmista ja menestyneimmistä suomalaisista jääkiekko- ja urheiluseuroista. Vuonna 2022 seura viettää 100-vuotisjuhlavuottaan.

- Kestävä menestys lähtee siitä, että teemme joka päivä laadukasta työtä seuraavan pelin, mutta myös pidemmän pelin voittamiseksi. Mitä teemme tänään, jotta olemme valmiita tulevaan kauteen, olemme kestomenestyjä vuosikymmenen puolivälissä ja olemme Turun kaupungille tärkein alueen hyvinvointia edistävä kumppani vuosikymmenen lopulla? Koskinen kuvailee.

TPS-yhteisö ja seuran menestys ovat turkulaisille tärkeitä. Tavoitteena on jatkossa rakentaa entistä tiiviimpää yhteyttä kannattajiin ja muihin sidosryhmiin.

- Huippu-urheilu on kaiken ytimessä. Meidän pitää kuitenkin kurottaa laajempaan yhteiskunnalliseen merkitykseen. Ihmisten ja alueen hyvinvoinnin kasvattaminen ei ole ristiriidassa huippu-urheilun kanssa, vaan pikemminkin tukee sitä, Koskinen sanoo.

HC TPS Turku Oy:n hallitus 2020-2021: Kai Koskinen (pj.), Veli-Pekka Marin (varapj.), Mikko Kodisoja, Saku Koivu, Ilkka Paananen, Päivi Rytsä ja Erkka Westerlund.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää