Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kokenut Kalle Taimi vahvistamaan TPS:n puolustusta

Kokenut Kalle Taimi vahvistamaan TPS:n puolustusta

TPS on solminut kauden 2021 kattavan sopimuksen laitapuolustaja Kalle Taimen kanssa. 29-vuotias Taimi on kotoisin alun perin Kaarinasta, mutta hän siirtyi Varsinais-Suomesta SJK:n organisaatioon Seinäjoelle jo kaudeksi 2011.

- Liityn erittäin hyvillä fiiliksillä joukkueeseen. Tästä tulee todella mielenkiintoinen projekti, meidän pitäisi nostaa TPS taas takaisin Veikkausliigaan. Kiva tulla samalla kotipuoleen takaisin, täältähän kaikki lähti liikkeelle silloin aikanaan. Kaarinan Nappuloissa se oma pelaamisen palo juniorina syttyi. Laitapakin tontista on puhuttu, mutta mikä tahansa puolustuslinjan rooli käy. TPS:llä on jo nyt koossa ihan kova joukkue, mukana on myös aika paljon liigakokemusta. Olen itsekin hyvässä kunnossa ja tarkoituksena on liittyä perjantaina joukkueen mukaan. Tinttiä (Jonatan Johansson) kohtaan on iso arvostus, hän teki hienon uran pelaajan ja nyt uutta uraa valmentajana. Odotan muutenkin, että pääsen aloittamaan hommat uuden joukkueen ja valmennuksen kanssa, Taimi myöntää.

Taimi edusti SJK:ta ja seuran reservijoukkuetta Ykkösen ja Kakkosen tasoilla kausina 2011-14. Hän pelasi kaudella 2014 lainalla myös joensuulaisessa Jipossa. Kaudeksi 2015 Taimi siirtyi Ykkösessä pelaavaan PS Kemiin ja oli nostamassa joukkuetta Veikkausliigaan kauden päätteeksi.

Taimi debytoi kemiläisseuran paidassa Veikkausliigassa kesäkuussa 2016. Hän pelasi avauskautensa aikana yhteensä 19 liigaottelua. Hän siirtyi kausiksi 2017-18 FC Lahden paitaan, jossa liigaotteluita kertyi yhteensä 41. Hän siirtyi seuraavaksi kaudeksi KuPS:n paitaan Kuopioon ja oli voittamassa Suomen mestaruutta kauden 2019 päätteeksi. Viime kaudella hän edusti IFK Mariehamnia ja pelasi 22 Veikkausliigaottelua.

Taimi on pelannut siis Veikkausliigatasolla viimeisen viiden kauden aikana yhteensä 99 ottelua ja viimeistellyt niissä kaksi maalia. Hän pelasi alkuvuodesta 2018 kaksi A-maaottelua, jolloin vastustajina olivat Jordania ja Malta. Taimi avasi maaliskuisessa Malta-ottelussa myös maalitilinsä maajoukkuetasolla.

- Meillähän ei ollut yhtään laitapuolustajaa, kun aloitettiin uuden joukkueen kokoaminen. Nyt tilanne on ihan loistava, kun saatiin ensin Juri (Kinnunen) ja Samuel (Mahlamäki), ja nyt vielä Kalle mukaan. Tulemme testaamaan jossain vaiheessa myös kolmen linjaa. Kallella on kokemusta ja vastuuta Veikkausliigasta viime kausilta ja hän tuli meille vähän yllättäen tarjolle. Jos meidän nuorelle joukkueelle tulee niitä vaikeampia hetkiä, niin nämä kokeneemmat pelaajat ovat silloin erityisen tärkeitä. Kalle oli vain pari vuotta sitten vielä maajoukkueen mukana, hänellä on erittäin paljon meille annettavaa. Keskikenttä ja ennen kaikkea puolustus näyttävät jo vahvoilta, hyökkäyspäätä pitää vielä vahvistaa, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson tietää.

- Atte Sihvonen ja Kalle Taimi ovat tärkeitä pelaajia meille. Atte tuo laatua ja rutiinia, saatiin samalla oma poika kotiin. Se, että Kalle valitsi meidät, on myös erittäin iso asia meille. Me koetetaan auttaa Kallea myös urheilu-uran jälkeiseen elämään liittyvissä asioissa. Mikään salaisuus ei ole, että me haemme vielä hyökkääjää. Lisäksi haussa on hyökkäävä keskikenttäpelaaja, neuvotteluita käydään koko ajan. Jos hieman lasketaan yhteen, niin viime kauden joukkueesta on reilusti yli kymmenen pelaajaa mukana. Meillä on siis hyvä runko viime kaudesta, mutta kolmasosa silti on ja tulee olemaan uusia pelaajia. Omia kasvatteja pelaajista on aika tarkalleen 40 prosenttia, TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikainen laskeskelee.

- Alim Moundi on ollut perhesyistä nyt normaalia pidempään kotimaassaan Kamerunissa. Hänen kanssaan kaikki on jo periaatteessa sovittu, mutta on korrektia saada itse pelaajakin ensin paikan päälle Turkuun, ennen kuin aletaan julkaisemaan sopimuksia, Laurikainen vielä muistuttaa.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2020 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020

Ottelut kaudella 2020

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Kalle Taimi

27.1.1992
Tiedot


FC Interin Jan Heinonen lainalle Kokkolaan

FC Interin Jan Heinonen lainalle Kokkolaan

FC Interin 18-vuotias Jan Heinonen siirtyy lainasopimuksella Ykkösessä pelaavaan Kokkolan Pallo-Veikkojen joukkueeseen.

Lue lisää
Monipuolinen Samuel Mahlamäki vahvistaa TPS:n puolustusta

Monipuolinen Samuel Mahlamäki vahvistaa TPS:n puolustusta

Turun Palloseura on solminut kauden 2021 kattavan sopimuksen puolustaja Samuel Mahlamäen kanssa. 24-vuotias Mahlamäki pystyy pelaamaan sekä keskuspuolustajana, että puolustuksen laidalla.

Lue lisää
Noah Nurmi palaa Interiin pitkällä sopimuksella

Noah Nurmi palaa Interiin pitkällä sopimuksella

Viime kaudella Veikkausliigaa FC Interissä lainasopimuksella pelannut 19-vuotias Noah Nurmi palaa Turkuun Interin ja tanskalaisseura Esbjergin päästyä sopimukseen Nurmen pysyvästä siirrosta.

Lue lisää
Albijon Muzaci jatkaa TPS:n riveissä myös kaudella 2021

Albijon Muzaci jatkaa TPS:n riveissä myös kaudella 2021

Laitahyökkääjä Albijon Muzaci on solminut kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen TPS:n kanssa. 24-vuotias Muzaci aloittaa nyt kolmannen kautensa TPS:n edustusjoukkueen riveissä.

Lue lisää
Argentiinalainen Pibe Interin uusin pelaajahankinta

Argentiinalainen Pibe Interin uusin pelaajahankinta

FC Inter on solminut pelaajasopimuksen argentiinalaisen hyökkäyspään pelaajan Piben kanssa. Koko uransa Espanjassa pelannut 24-vuotias Pibe, varsinaiselta nimeltään Agustín Pastoriza Cacabelos.

Lue lisää
Lupaava Jasper Jalonen kaksivuotiseen sopimukseen TPS:n kanssa

Lupaava Jasper Jalonen kaksivuotiseen sopimukseen TPS:n kanssa

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Jasper Jalonen on solminut kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa. 15-vuotias Jalonen pelasi kaudella 2020 pääasiassa TPS:n P17-ikäluokan joukkueessa.

Lue lisää