Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS löi lisää tulta Turun derbyyn Haka-voitollaan

 
TPS löi lisää tulta Turun derbyyn Haka-voitollaan

TPS palasi Veikkausliigassa takaisin neljännelle sijalle kaatamalla Hakan sunnuntaina Kupittaan helteessä maalein 2-0. Joukkueet eivät olleet kuitenkaan raskaasta pelikelistä moksiskaan, vaan vajaalle 3000 turkulaiselle tarjottiin ihan pirteää futista. Tepsiläisittäin melko alhaisen katsojamäärän selittänee se, että paikalliset jalkapallojännärit hiovat jo taistelukirveitään ensi torstain Turun derbyä varten. Joka tapauksessa TPS lisäsi voitollaan ensi torstain paikallispelin latausta taas pari astetta. Interhän on painanut viime aikoina pelillisesti ja tuloksellisesti kuin pikajuna ja kantaa suurimpana mestarisuosikkina ennakkosuosikin viittaa myös torstaina.

Haka oli saanut parin päivän takaisella Turun vierailulla kunnon pöllytyksen juuri Interiltä, mutta aloitti nyt ihan pirteästi. Koskilaiset pyörittivät palloa ihan näppärästi mieheltä mieheltä ja rakensivat he muutaman tekopaikankin erikoistilanteista. Varsinkin joukkueen kapteeninnauhaa kantava toppari Regillio Nooitmeer esitteli pääpelivoimaansa ja yhden puskun Jukka Lehtovaara torjui reaktiomaisesti lähes maaliviivalta.

- Lähdimme vähän nihkeällä jalalla liikkeelle, vaikka yleensä ollaan aloitettu aika terävästi. Tänään mentiin vähän kuin toisinpäin, TPS-luotsi Marko Rajamäki ihmetteli.

TPS:n kone alkoi käynnistymään ensimmäisen puoliajan puolivälin jälkeen. Puolen tunnin kohdalla sitten tuli jo tulostakin. Asialla oli tehokkaan alkukauden pelannut kärkipari Mika Ääritalo - Njazi Kuqi. Ensimmäinen antoi loistavan pystysyötön ja Nasse pyrähti yksin läpi ja zippasi pallon Hakan-maalivahti Saku Pesosen yli - taidolla ja maltilla.

Ottelu toisella puoliajalla TPS sai hommaa minuutti minuutilta paremmin haltuunsa. Muutamat läheltä piti -tilanteet ennakoivat, mitä tuleman pitää. Jo 59. minuutin kohdalla ottelu ratkaistiin käytännössä lopullisesti. Aina erinomainen Toni Kolehmainen rynni rankkarialueen sisään ja häneltä vedettiin takaapäin jalat alta. Palloa osoitettiin aiheesta pilkulle. Kolehmainen meni itse päättäväisesti täplän taakse ja latasi raitapaidat kahden jo maalin johtoon. Veto painui harkitusti maalin oikeaan yläkulmaan, eikä Pesonen voinut kudille yhtään mitään. Anekdoottina todettakoon, että maalin synnyn minuuttimäärä oli muuten täsmälleen sama kuin pari päivää sitten Raovaniemellä, jolloin RoPS:lle tuomittiin kyseenalainen rankkari ja TPS:n kovan onnen soturi Jaakko Nyberg katseli tilanteen seurauksena punaista.

TPS sai kahden maalin johtoasemastaan taas lisää itseluottamusta ja peli oli lopullisesti sen hallinnassa. Taistelu pisteistä oli siis käytännössä ohi. Suurin jännityksen aihe lopussa olikin se, että takooko Palloseura vielä sen kolmannen osuman, että illan julkkisveikkaajavieras Riku Riski saisi hyväntekeväisyyteen suunnatun tulosvetonsa kiinni.

Lopun suurinta herkkua olivat kuitenkin lopulta Jere Urosen ensimmäiset liigaminuutit. Vasta 16-vuotias Uronen aloitti muutaman minuutin kestäneen liigauransa varsin värikkäästi. Ensin hän törmäsi Hakan raudanlujaan Nooitmeeriin, mutta ponnahti tilanteesta ylös kuin vieteri. Haka-kippari keräili itseään kentältä huomattavasti kauemmin. Hetkeä myöhemmin Tepsi sai myös vaparin ja pallon taakse päätyi lopulta hyväkutinen Uronen. Tarkka ja tulinen veto lensi kaaressa muurin yli, eikä Urosen debyyttimaalikaan ollut kovinkaan kaukana.

Veikkausliigadebyytti aiheutti Uroselle automaattisen kutsun ottelun jälkeiseen lehdistötilaisuuteen. TPS-traditioihin nimittäin kuuluu se, että jos seuran oman kasvatti pelaa ensimmäiset peliminuuttinsa Veikkausliigassa kotona, käy kutsu ottelun jälkeiseen pressiin automaattisesti.

- Piti tehdä vaan sitä omaa juttua, eli sitä mitä minä parheiten osaan, eli pelata pallollista peliä. Pallottomassa puolustamispelissä on varmaan eniten kehitettävää. Kole sanoi vaparitilanteessa, että mene vaan vetämään. Olihan tämä hieno juttu, enkä etukäteen tiennyt ollenkaan, että pääsisin tänään kentälle, rennon oloinen Uronen myönsi.

- Jos ensimmäisellä puoliajalla oli vähän nihkeää, niin olihan toinen puoliaka sitten meidän selkeää myllytystä. Haka joutui pelaamaan riskillä ja se näkyi. Jerellä tulee olemaan vielä iso tulevaisuus ja upea ura edessä, ensin täällä ja toivottavasti myöhemmin myös ulkomailla, Rajamäki ennusti.

 -Tämä oli aika vauhdikas ja hyvä peli ja paransimme huomattavasti torstaisesta Inter-matsista. Kerran vielä tullaan Turkuun, ja sitten otamme myös pisteitä mukaan, Hakan päävalmentaja Sami Ristilä lupasi. Hän viittasi kesäkuun viimeisenä päivänä pelattavaan TPS - Haka -otteluun.

Hakan riveistä oman paikkansa löytänyt hyökkääjä Pekka Sihvola oli sitä mieltä, että Haka olisi ansainnut matkaansa vähintään pisteen jo tänään.

Rajamäki kiitteli vielä erikseen TPS:n äänekkäitä kannattajia korvaamattomasta avusta. Rajamäen mukaan seuran kannattajat ja muukin yleisö oli se tärkein herättäjätaho, joka potki TPS:n taisteluun mukaan.

- Jostain meidän pitää saada aina apuja, että pääsemme peliin mukaan ja mielestäni meidän kannattajilla oli erittäin hyvä meininki. He varmaan lämmittelivät tänään jo torstaita varten. He pitivät meteliä ja se todellakin auttoi meitä, Rajamäki kiitteli.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


ToniKolehmainen

Toni Kolehmainen

20.7.1988
Tiedot

Njazi Kuqi

25.3.1983
Tiedot

Jukka Lehtovaara

15.3.1988 Turku
Tiedot

MarkoRajamäki

Marko Rajamäki

3.10.1968 Göteborg, SWE
Tiedot

MikaÄäritalo

Mika Ääritalo

25.7.1985 Turku
Tiedot


TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää