Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Inter kaatoi loppuhtekien maaleilla IFK Mariehamnin

 
Inter kaatoi loppuhtekien maaleilla IFK Mariehamnin

Lopussa kiitos seisoo, on vanha sanonta ja se piti paikkansa myös Interin IFK Mariehamnia vastaan maanantaina pelatussa Veikkausliigaottelussa. Inter löi pitkään päätänsä vain ainoastaan IFK-maalivahti Josh Wicksiin, mutta onnistui lopulta kuitenkin myös ohittamaan hänet Mika Ojalan ja Timo Furuholmin toimesta. Inter nousi siis 2-0- voiton myötä Veikkausliigan ykköspaikalle.

Inter aloitti maanantai-illan ottelun samalla tahdilla, mahtihin se jäi viime torstaina Hakaa vastaan. Joukkue myllytti IFK:n puolustusta ensimmäisen kymmenen minuutin aikana, miten tahtoi. Ainoat, mikä jäivät puuttumaan olivat maalit. Paikkansa oli jokaisella Inter-hyökkääjällä, mutta sihti oli vähän vielä hakusessa.

Lähimpänä ensimmäisellä jaksolla maalinteossa oli Henri Lehtonen. 13. minuutilla hänen laukauksensa kimposi ylärimasta maalivahti Josh Wicksia selkään, minkä jälkeen pallo jäi maaliviivalle kuitenkin ylittämättä sitä.

20. minuutin kohdalla Lehtonen sai jälleen pallon jo ohi hyvin torjuneen Wicksin, mutta tällä kertaa IFK-puolustus pelasti pallon maaliviivalta. Kolme minuuttia tämän jälkeen Lehtonen pääsi laukomaan Mika Ojala keskityksestä, mutta Wicks torjui Pänän vähän epäonnistuneen kudin.

Lehtonen oli 27. minuutin kohdalla järjestelemässä Timo Furuholmille vapaata maalipaikkaa. Pänän syötön kovuus yllätti kuitenkin Furkan ja veto suuntautui lopulta reilusti ohi IFK-maalin.

IFK:n tilanteet ensimmäisellä jaksolla tulivat erikoistilanteissa ja satunnaisista vastahyökkäyksistä. Eniten sydämentykytyksiä kotiyleisölle aiheutti Aleksei Kangaskolkka, jonka maalille syöksyn päätyä pitkin torjui maltillisesti hyökkääjän ratkaisua odottanut Magnus Bahne.

Jos Inter aloitti avausjakson vauhdilla, niin samaa voi sano IFK:sta toisella jaksolla. Interin vire näytti jääneen pukuhuoneeseen, kun IFK prässäsi kotijoukkueen puolustuskannalle. IFK:n maali oli lähellä 52. minuutilla, kun Aleksei Kangaskolkka pääsi nokikkain Magnus Bahnen kanssa. Inter-vahti peitti kuitenkin tilanteen tyylikkäästi IFK-hyökkääjän laukauksen.

Inter sai pelinsä kulkemaan jälleen pelin viimeisen 20 minuutin aikana. Furuholm oli läpi 70. minuutilla, mutta Wicks peitti loistavasti Furkan laukauksen. IFK-vahti näytti taitojaan jälleen 75. minuutilla torjuen loistavasti Jani Kaukon laukauksen yläkulmasta.

Peli ratkesi lopulta 81. minuutilla, kun IFK:n puolustus joutui kaatamaan maalille syöksyneen Lehtosen. Seuranneen rankkarin laukoi maalivahdin käsien kautta verkkoon Mika Ojala. IFK:n pyristelyt lopetti lopullisesti kauden 10. maalin 86. minuutilla tehnyt Timo Furuholm. Maalin esityön teki Mika Ojala.

Voitto oli Interille viides peräkkäinen ja se nosti sinimustan turkulaisjoukkueen takaisin Veikkausliigan sarjataulukon kärkeen. Eroa kakkosena olevaan HJK:hon on yksi piste.

Interin Veikkausliigaottelut jatkuvat jo torstaina, jolloin se kohta paikallisottelussa arkkivihollisensa TPS:n. Palloseuran isännöimä derby alkaa tuttuun tapaan kello 18.30.

Interin tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


FC Inter ry - logo

FC Inter - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Magnus Bahne

15.3.1979 Kaarina
Tiedot

Timo Furuholm

11.10.1987 Pori
Tiedot

Joni Kauko

12.7.1990
Tiedot

Henri Lehtonen

28.7.1980 Turku
Tiedot

Mika Ojala

21.6.1988 Paimio
Tiedot


TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää