Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS saa jälleen Hakan vieraakseen

 

TPS saa jälleen Hakan vieraakseen


Veikkausliigassa neljäntenä majaileva TPS saa toistamiseen näin kesäkuun aikana vieraakseen kahdeksantena olevan Valkeakosken Hakan. Näiden perinteisten joukkueiden ensimmäinen yhteenotto Turussa päättyi raitapaitojen 2-0 -kotivoittoon.

- Haka oli pari viikkoa sitten varsinkin ensimmäisellä puoliajalla vahva, mutta toinen oli selvästi meidän. Vaarallinen ja nälkäinen joukkue sieltä tulee vastaan, viime kauden malliin kovasti ylistyssanoja kerännyt Toni Kolehmainen tuumailee.

TPS:n keskikentältä käsin joukkueensa peliä rytmittävä Kolehmainen täräytti itse viimeisen niitin Hakan verkkoon pilkulta ja ottelu ratkesi lopullisesti siihen.

- Minua rikottiin ja pääsin itse myös vetämään. Maalit maistuvat aina, enhän minä niitä niin paljon ole päässyt tekemään, mutta pääasia tietysti on, että oma joukkue voittaa, Kolehmainen kuittaa.

TPS:n ja Hakan lähimenneisyyttä yhdistää rökäletappio huippuvireiselle HJK:lle. Klubi tylsytti ensin Hakan Valkeakoskella 5-0 ja löylytti heti perään Tepsiä Helsingissä 6-0.

- HJK on juuri nyt todella vahvassa iskussa, enkä usko, että se menettää kenellekään pisteitä kotikentällään. Siitä pelistä on otettava asioita vaan opiksi, mutta ei siihen kannata kuitenkaan liikaa juuttua. Nämä kaksi tämän viikon kotiotteluamme ovat molemmat voitettavissa ja todella tärkeitä sarjan jatkon kannalta, Kolehmainen tietää.

Kolehmaisen mukaan joukkueen yleisilme on kuitenkin hyvä ja pelaajat alkavat oppia toistensa liikkeet aina vaan paremmin kentällä.

- Meillä oli viime vuonna tähän aikaan vähemmän pisteitä, mutta mitaleilla lopulta kuitenkin oltiin. Joukkue muuttui viime kaudesta todella paljon ja kyllä tässä työtä edelleenkin riittää. Inter-peli kuitenkin osoitti, että pystymme voittamaan hyvänä päivänä kenet tahansa ja kaatuihan se HJK:kin sarjan avauskierroksella, Kolehmainen muistuttaa.

Kolehmainen tunnetaan sellaisena pelaajana, joka ei turhista valita. HJK-ottelussa hän joutui kuitenkin jättämään leikin väkisinkin kesken.

- Joo, oli pientä ongelmaa, mutta eiköhän tämä tästä. Torstai tulee aika pian, mutta kova halu tässä on päästä kentälle, hän toteaa arvoituksellisesti pelikunnostaan.

TPS on Veikkausliigan suosituin kotijoukkue jälleen kerran. Kolehmainen pitää kotiyleisön vankkumatonta tukea todella tärkeänä asiana.

- Paikallismatsissa oli ihan mahtava tunnelma ja täytyykin toivoa, että turkulaisyleisö jaksaa lähteä liikkeelle myös torstaina. Meillä on varmasti Suomen parhaat kannattajat, Kolehmainen tietää.

TPS:n 19-vuotias keskikenttäpelaaja Santeri Mäkinen on tehnyt odotetun paluun polvioperaation jäljiltä joukkueen harjoitusrinkiin.

- Minun kauteni alkaa vasta nyt. Loukkaantuminen tietysti harmitti, mutta nyt ollaan kunnossa. Pelihalut ovat tietysti kovat, vaikka pelituntuma vielä puuttuu. Olisin valmis pelaamaan vaikka heti, Mäkinen myöntää.

TPS-Haka alkaa Turun Veritas Stadionin nurmella torstaina 30.6. klo 18.30.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


ToniKolehmainen

Toni Kolehmainen

20.7.1988
Tiedot

Santeri Mäkinen

9.4.1992
Tiedot


TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää