Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS pilasi JJK:n voitonjuhlat aivan loppuminuuteilla

JJK ja TPS eivät taaskaan jättäneet ketään kylmäksi joukkueiden kohdatessa toisensa tänään Jyväskylässä viihdyttävässä ja vauhdikkaassa ottelussa. Värikkäiden vaiheiden jälkeen ottelu päättyi lopulta 1-1 (0-0) pistejakoon. Kauden aiemmassa kohtaamisessahan JJK nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta voittoon viime minuuteilla, mutta nyt TPS maksoi kalavelkoja takaisin torjumalla ensin jyväskyläläisten pilkun ja tasoittamalla sitten pelin loppuhetkillä Santeri Mäkisen ensimmäisellä liigamaalilla.

Ensimmäisen puoliajan alkupuoliskon paras tilanne tuli jo ensiminuutilla Mikko Hyyryselle, jonka puskun loistavan pelin pelannut TPS-vahti Henrik Moisander kuitenkin torjui. Parinkymmenen minuutin jälkeen kotijoukkue sai ottelua enemmän haltuunsa, mutta paras paikka siunaantui TPS:lle heti 21. minuutilla. Janne Korhonen ei purkanut palloa yhdellä vaan lähti kikkailemaan ja lahjoitti pallon 10 metriin Njazi Kuqille, joka kuitenkin laukoi yli tyhjän maalin.

Pari minuuttia myöhemmin toisessa päässä Mikko Manninen murtautui kahden TPS-puolustajan läpi, mutta Moisander selvitti tilanteen oikea-aikaisella ulostulolla. Ensimmäisen puoliajan loppu oli TPS:n hallintaa ja paras paikka tuli jälleen Kiqille, jonka Toni Kolehmainen vapautti läpiajoon, mutta JJK:n Korhonen kuitenkin torjui. Paluupallostakaan Kuqi ei pystynyt palloa maaliin toimittamaan.

Toisen puoliajan alku oli kotijoukkueen ja se loi tukun tilanteita ensimmäisen vartin aikana. Tamás Gruborovics pääsi vapaasti puskemaan viidestä metristä Patrick Poutiaisen esityön jälkeen, mutta Moisander venyi jälleen huipputorjuntaan. Poutiaisellakin oli paikka TPS-puolustuksen virheen jälkeen, mutta sihti oli kateissa. Myös Babatunde Wusu pääsi yksin läpi, mutta ei onnistunut.

Hurjavauhtisen vartin jälkeen ote säilyi JJK:lla, mutta tilanteita ei tullut enää samalla tahdilla. Odotettu avausmaali syntyi kuitenkin 10 minuuttia ennen loppua. Wusu pääsi jälleen karkuun ja viimeisteli tällä kertaa varmasti vieden kotijoukkueen johtoon.

JJK näytti iskevän jo lopullisen niitin TPS:n arkkuun, kun Jarkko Hurme kaatoi rangaistuspotkun arvoisesti Mannista rangaistusalueella ja JJK:lle vihellettiin rangaistuspotku. Moisander kuitenkin torjui jälleen erinomaisesti Gruborovicsin yrityksen pitäen TPS:n pelissä mukana.

TPS iskikin heti seuraavalla minuutilla tasoitusosuman kuin salaman kirkkaalta taivaalta ja onnistujana oli jälleen TPS:n oman nuorisokaartin edustaja. Vaihdosta kentälle tullut Santeri Mäkinen ampui upean 30 metristä pompusta putoavan lehden tolpan kautta JJK-maalin sisään. Maali oli samalla Mäkisen ensimmäinen Veikkausliigassa.

Lopussa ei enää maaleja nähty ja näin joukkueet päätyivät pistejakoon dramaattisten vaiheiden jälkeen. Tasapeli maistuu makoisalta TPS:n loppukirin ja omien kasvattien upeiden otteiden jatkumisen myötä.

- Olen tyytyväinen siihen miten pelasimme ensimmäisellä puoliajalla ja mielestäni se oli meidän hallintaa. Meillä oli hyvää pallollista pelaamista ja pallo liikkui lyhyillä syötöillä niin kuin pitikin ja saimme luotua vaarallisimmat tilanteet, TPS-valmentaja Marko Rajamäki analysoi.

- Toisen puoliajan ensimmäiset 20 minuuttia olimme ihan viennissä. JJK sai paikkoja meidän väsymisen vuoksi ja sai sitten myös ansaitun johtomaalin. Tasoitusmaali oli kuitenkin kokonaisuuteen katsottuna oikeuden mukainen tulos ja tämä oli meille tärkeä piste. Ottelu olisi yhtä hyvin voinut päättyä 2-2 tai 3-3. Tämä oli viihdyttävää ja avointa peliä, Rapa kehui.

TPS jatkaa sarjassa neljäntenä 26 pisteellä.

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.