Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Huikea kiekkokarnevaali OS/G- areenalla

TUTO Hockeyn ympärillä sattuu ja tapahtuu. Kolmen ottelun tappioputkesta huolimatta joukkue alkaa olla yhä useamman ihmisen huulilla. Mestiksen kymmenes sija ei tuntunut paljoa haittaavan, kun kotijoukkue kohtasi keskiviikkona televisiokameroiden katveessa kotonaan OS/G- areenalla Vaasan Sportin. Ottelua seurasi kauden ennätysyleisö joka äityi mallikkaasti kannattamaan omiaan ja sparraamaan Kari Makkosen suojatit maukkaseen kotivoittoon. Mitä pidemmälle ottelu eteni pääsivät vieraat kuitenkin paremmin peli syrjästä kiinni ja nappasivat kolme pistettä Vaasaan.

Selkeästi ennakko-odotuksiin nähden alakanttiin Mestiksen runkosarjassa pärjännyt TUTO Hockey on viimeisen kahden viikon aikana pessyt kasvojaan niin sanotusti isolla saippualla. Valmentajapestiin värvättiin noin viikko sitten Kari Makkonen. Puolustusosastoa vahvistamaan saatiin Porin Ässistä Jesse Jyrkkiö ja uusin sainaus on maalivahtiosastolle värvätty Jiuho Santanen, joka Boratin maisemista Kazakstanista pestattiin loppukaudeksi turkulaisjoukkueeseen. Illan kiihkeässä väännössä kotijoukkueen luukulla hääri kuitenkin ikitutolainen Kim Törnström. TUTO Hockey ja Sport kuuluvat Mestiksen välisarjapakettiin ja pelaavat näin olen kuusi runkosarjaottelua. Tämä on tietysti jääkiekkofaneille mannaa.

Soolo Paul Erikssonin tyyliin

Ottelun ensimmäinen erä mentiin koko lailla turkulaisten heilutellessa tahtipuikkoa. Tilanteita Sportin maalivahdin Jonathan Iilahden maalilla riitti koko lailla mutta avausmaali merkattiin joka tapauksessa TUTO- pakki Paul Erikssonin nimiin. Eriksson sai limpun lapaan hyökkäysalueella ja ”yksin läpi”- periaatteella näytti niin Sport- puolustukselle kuin maalivahdillekin niin sanotusti närhen värkit. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 johtoasemassa.

Puntit tasoittuvat

Jos ensimmäisessä erässä edettiin valkopaitojen määräilyssä, eteni toinen erä punaisissa merkeissä. Kotkapaidat saivat luisteluun ihan uutta potkua ja vaasalaisten veri ei tosiaankaan vapissut kun pohjalaiskone vyörytti hyökkäyksiä kohti Kim Törnströmin vartioimaa maalia saldona tasoitusmaali. Totuuden nimissä on sanottava että vieraat olisivat voineet tilanteiden valossa kartuttaa maalitiliään lisääkin. Toisaalta samaan oli loistavat saumat ensimmäisessä erässä myös kotijoukkueella. Kolmannessa erässä vaasalaiset lisäsivät höyryä entisestään ja liukkaammalla luistetulla pelasivat kotijoukkueen puolustuksen yhä enemmän ulos kuvioista. Hieman ennen erän puoliväliä vaasalaiset siirtyivät jo kahden maalin johtoon mutta TUTOn Lauri Aaltonen toi kotijoukkueen mukaan taistoon ja mitä pidemmälle erä eteni, sitä suuremmaksi muuttui nitrojen tarve. Ylivoimastakaan huolimatta kotijoukkue ei onnistunut uunottamaan Sport- puolustusta ja näin pisteet toisin kuin kolmisen viikkoa sitten matkasivat Vaasaan.

Valmentajien kertomaa:

Kari Makkonen(TUTO Hockey): ”Tappio luonnollisesti harmittaa. Ensimmäisessä erässä oli liikettä ja aggressiivisuutta mutta jostakin syystä toisessa erässä aloitettiin peruuttelu. Kun kolmannessa erässä vastustaja sai omien virheiden takia pari kassia, oli homma koko lailla taputeltu. Myönteistä oli kuitenkin se, että koko matsi pelattiin jokainen tilanne loppuun saakka.”

Pasi Räsänen(Sport): ”Ensimmäinen erä mentiin aika lailla sukkasillaan mutta selvittiin kuitenkin vähillä vaurioilla. Toisessa erässä varsinkin puolustajat saivat pelirohkeuden takaisin ja onnistuimme kääntämään ottelun eduksemme.”

TUTO Hockeyn kotiottelut OS/G- areenalla jatkuvat revanssiviikonlopun merkeissä siten että perjantaina 4.11.2011 kello 18.30 alkavassa ottelussa kohdataan LeKi. TUTO Hockeyn omistajat tarjoavat otteluun ilmaisen sisäänpääsyn. Lippuja jaetaan perjantaina OS/G Areenan lippuluukuilta klo 17.00 alkaen.