Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO Hockey taipui Kiekko-Laserille

TUTO Hockey vietti lauantaina OS/G- areenalla Superpäivää. Varsinaisen Mestis- ottelun lisäksi seura tarjosi pikkujouluilottelun puitteissa kaiken sortin mannaa jääkiekkoväelle. Itse keskiössä oli kuitenkin kipakka taisto kolmesta pisteestä kotijoukkueen ja oululaisen Kiekko-Laserin välillä. Viime,iset kolme otteluaan voittanut TUTO Hockey ei ollut omimmillaan sarjajumboa vastaan ja perjantaina rökäletappion Lempäälässä kokenut oululaisjoukkue oli nyt voitonnälkäisempi. Ottelu päättyi maalein 2-4 Kiekko-Laserille.

Kesti jonkin tovin ennen kuin kesken kauden TUTO Hockeyn valmentajaksi värvätty Kari Makkonen sai kehiteltyä partituurit joilla saatiin kellistettyä joukkueen alakulo. Viimeiset kolme kierrosta ovat olleet kuitenkin TUTO- hurmosta isolla H:lla. Pienessä ajassa kaatuivat KooKoo, Sport sekä Jukurit, ensimmäinen ja viimeinen näistä sitä paitsi vieraissa. Maalisuhde kolmessa edellisessä ottelussa on ollut TUTOlle muikeat 14-5 ja pisteitä on ropissut kahdeksan.

Koko kauden TUTOlla on ollut jonkin sortin probleemeja nimenomaan sarjataulukon häntäpään joukkueita vastaan. Sarjajumboa Kiekko-Laseria vastaan turkulaisluistin suihki ottelun alussa terävästi ja ensimmäisen erän puolivälin nurkilla Santeri Halme ja Antti Reivonen pääsivät maukkaaseen kaksykköseen eikä Reivonen erehtynyt.

Toisen erän alussa TUTOlle tarjottiin ylivoiman merkeissä mahdollisuus loikkia isompaan johtoon. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja heti sen jälkeen KLaser aiheutti kotijoukkueelle harmaita hiuksia. Alle minuutissa vieraat nakuttelivat pari maalia kotijoukkueen koko lailla karmeista virheistä. Tarpeeseen otetun aikalisän jäljiltä turkulaisten otteisiin tuli lisää terävyyttä, mutta maalien tekeminen tuntui ottavan koville. Pari minuuttia ennen erän loppua harvemmin maaliverkkoja heilutteleva Otto- Eemeli Linke napautti hulppean ranteen ohi Petteri Similän.

Faktaa on se että parhaassa vireessä TUTO Hockey ei lauantaina ollut. Toisen erän viimeisellä minuutilla oululaisten tekemä ylivoimamaali ja kolmannen erän alkuun tullut takaisku kuvastaa intensiteettiä tai ennemminkin sen puutetta joka kotijoukkuetta ajoittain vaivasi. Ylivoimat olivat koko lailla ponnettomia. Vaikka kokoonpanoon palasi Kai ”Syvis” Syväsalmi, puuttuivat kotijoukkueen miehistöstä sekä Derek Famulare että Ville- Vesa Vainiola. Kotijoukkueenn loppukirimomentum ei sekään tuottanut tulosta, joten koko lailla ilkeällä tavalla katkesi TUTOn voittoputki.

Valmentajien kommentit:
Kari Makkonen(TUTO Hockey):
” Kolmea pistettä lähdettiin hakemaan, mutta valmiutta tähän ei ollut. Liike oli hidasta ja syöttöjen vastaanotot olivat hermostuneita. Voittamisen elementit puuttuivat. Selkäranka ei vaann kestänyt. Kärkijoukkueita vastaan jaksetaan kyllä innostua mutta nyt ei oltu valmiita tekemään sitä likaista työtä jota oltaisiin tarvittu.”

Mikko Manner(Kiekko-Laser): ”Kaiken kaikkiaan mahtava peli. Eilen tuli turpiin mutta nyt oli pelirohkeutta jolla uunotettiin TUTO- puolustusta. Erityisesti haluan mainita Kärppien A- junnuissa pelaavan Aleksi Mäkelän joka vasta aamulla sai tietää pelaavansa. Kaveri kiitti vastuusta tekemällä maalin. Kaiken kaikkiaan Kärppälainojen merkitystä ei voi väheksyä.”

Seuraavan kerran TUTO Hockeyn liukkaita otteita OS/G- areenalla pääsee nauttimaan perjantaina 2.12.2011, jolloin TUTO STUDENT HOCKEY NIGHTIN puitteissa joukkueen vieraaksi saapuu Peliitat Heinolasta.