Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO Hockey tarjoili jännitystä ja dramatiikkaa koko rahan edestä

 

TUTO Hockey tarjoili jännitystä ja dramatiikkaa koko rahan edestä


TUTO Hockeyn valkoisen joulun metsästys jatkui lauantaina, kun joukkue sai vastaansa ikivihollisen Joensuun Jokipojat. Lähestyvästä joulusta huolimatta juuri mitään valkoista ei Turun seudulla ole vähään aikaan näkynyt. Kaikki on mustaa ja pimeää paitsi OS/G- areenan jää. Ilman Kouvolassa teilattua Antti Virtasta liikkeellä ollut kotijoukkue oli kovan paikan edessä. Sijoitus on sen sorttinen että pudotuspeleihin pääseminen vaatii voittoja. Kotiotteluita TUTO Hockeyllä on jäljellä alle kymmenen joten isoja näyttöjä vaadittiin tässäkin lauantaiillan koitoksessa. Varmasti kauden kiihkeimpien vaiheiden jälkeen kotijoukkue väänsi jatkoajalla 4-3 voiton.

Alkuasetelma illan otteluun kotijoukkueen silmin oli maukas, ellei peräti herkullinen sillä vastustajalla oli takanaan hikinen puhde perjantaina LeKiä vastaan. Maali-ilottelun sijaan kotijoukkue missasi ainakin ensimmäisessä erän alkupuolella etsikkoaikansa pariin jäähyn, jotka tosin saatiin tapettua. Erän loppupuolella sen sijaan päästiin tapahtumien makuun. Kuutisen minuuttia ennen erän päätöstä Ville-Vesa Vainiola maalaili ehkä hiukan onnekkaastikin. Maalin jälkeen oli haistettavissa, että kotijoukkue pääsisi niskan päälle. Jesse Saarisen ryntäys viitisen minuuttia ennen erän loppua käänsi kuitenkin vinhasti ottelun kulkua ja luonnetta. Kesti pitkän tovin ennen kuin aivotärähdyksen saanut Jokipoikien Ville Hyvärinen saatiin nostettua jäästä. Tuomitun viitosen aikana Jokipojat onnistuivat maalaamaan kahdesti ja kotijoukkueen toiveita herättänyt johtoasema oli kääntynyt maalin takaa-ajoksi.

Joulukuista kauhua

Toinen erä muistutti kovan luokan kauhufilmiä. Shiningit ja muut alan edustajat ovat pehmeää kamaa kun verrokkina on TUTO Hockey – Jokipojat- matsi sateisena ja myrskyisenä joulukuisena iltana. Ei erä sinänsä ollut mitenkään maalirikas, mutta jännite ja intensiteetti karmaisi. Välillä kotijoukkue ajettiin joensuulaisten toimesta puolustuspoteroihin ja Kim Törnströmin piti tosissaan tehdä töitä auttaakseen omiaan takaa-ajossa. Jännitteen tiivistyminen sai vieraat rikkomaan erän loppupuolella sen verran vankasti että kotijoukkue pääsi kahden miehen ylivoimalle. Siinä Mestiksen maalihirmu Aki ”Keni” Keinänen toi kotiväen tasoihin. Näin ollen kolmanteen erään lähdettiin erittäin jännittävästä tilanteesta.

Trillerimäisyys jatkui myös kolmannessa erässä. Vieraat pääsivät heti erän alussa maalaamaan ja veivät hiukan pohjaa kotijoukkueen voittohaaveilta. Illan upeimman maalin arkkitehtina hääri kuitenkin TUTOn Antti Reivonen, joka teki hulppean raakatyön Santeri Halmeen sorvaamaan maaliin. Ratkaisua haettiin mitä moninaisimmilla keinoilla, mutta historia toisti taas itseään sillä samoin kuin joukkueiden edellisessä OS/G- areena- kohtaamisessa päädyttiin myös lauantaina jatkoajalle. Nyt rouva fortuna oli kotijoukkueelle suotuisampi. Markus ”Mötö” Laine päästi kotijoukkueen ja sen fanit piinasta. Juhlinta oli kuin maailmanmestaruuden siivittämää. Valkoiseen jouluun joukkueella on matkaa kaksi pistettä ja otteluita jäljellä ennen joulutaukoa yksi. Tiukalle menee.

Valmentajien kommentit

Kari Makkonen(TUTO Hockey): ”Ensimmäisessä erässä jouduimme pelaamaan vähän turhan paljon alivoimaa ja eipä joukkueen menossa ollut oikein intohimoakaan. Toisessa erässä saatiin sitten touhuunn jo kipinää ja muokattiin myös ketjuja siten että nostettiin Jaakko Pelkonen nelosesta kolmoseen. Hyvä matsi ja kahteen pisteeseen on oltava tyytyväinen.”

Mikko Haapakoski(Jokipojat): ”Valmistautuminen ei onnistunut illan peliin eikä muutenkaan saatu pelattua omaa peliä. Totta kai vastustajalla oli oma osuutensa siihen että kaikki ei onnistunut niin kuin piti. Ei piste OS/G Areenalta kuitenkaan huonosti ole.”

TUTO Hoceky pelaa vuoden viimeisen kotiottelun keskiviikkona 21.12.2011. Tuolloin OS/Gareenalle luistelee vasta ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella Mestiksen kestomenestyjä Mikkelin Jukurit.

TuTon tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää