Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO Hockey ei kuvia kumartanut - Nyt kaatui sarjakärki Mikkelin Jukurit

 

TUTO Hockey ei kuvia kumartanut - Nyt kaatui sarjakärki Mikkelin Jukurit


Turkulaisen TUTO Hockeyn tilannetta Mestiksen runkosarjassa voitaisiin luonnehtia joko ”veitsi kurkulla”- asetelmaksi. Matseja on jäljellä vain muutama ja tilanne sarjataulukossa elää dramaattisesti. Joukkueella on saumat edetä pudotuspeleihin, mutta pahimmassa tapauksessa play out- ottelut kutsuvat. TUTOn loppuohjelma ei ole ennakkoasetelmien perusteella helpoin mahdollinen. Keskiviikkoisen Jukurit- ottelun jälkeen vastaan luistelevat ainakin Vaasan Sport sekä JYP- Akatemia. Helmikuun haasteotteluiden ottelupareista ei voida vielä sanoa mitään. Keskiviikon ottelu Mikkelin Jukureita vastaan Kupittaan OS/Gareenalla oli turkulaisille yksi näistä veitsi kurkulla- matseista. Sarjataulukkoa kyttäämällä homman olisi voinut olettaa olleen Jukureille sitä selvää pässin lihaa, mutta toisin kävi. Sarjan kärkipään joukkueisiin lukeutuva mikkeliläispumppu joutui tunnustamaan kotijoukkueen paremmakseen maalein 4-1.

Kotijoukkue lähti pakkasillan koitokseen laajalti muuttuneilla kokoonpanoilla. Poissa vakiorosterista olivat kultakuuppaa aikaisemmissa otteluissa kantanut Ville-Vesa Vainiola sekä Pasi Nielikäinen. Vastaavasti ilta oli myös paluumuuttajien sillä sitten viime syksyn loukkaantumisen torjuntavastuun Jukureita vastaan sai Tommi Virtanen. Lisäksi kentällä nähtiin VG-62: sta takaisin TUTOon siirtynyt Anrei Hakulinen, joka istutettiinkin heti ykköskentän keskelle.

Neloskenttä iskee, again

Ottelu Jukureita vastaan alkoi ja jatkuikin kovasti kotijoukkueen hallinnassa. Kenttä toisensa jälkeen vyörytti näyttäviä kuvioita kohti Jukureiden maalivahti Kai Tillasta. Ainakin Markku Vuorisalolla sekä Aki Keinäsellä oli erässä lähes avopaikat, mutta kun ei niin ei. Vierasjoukkueen hieman onnekkaastikin ensimmäisen erän loppupuolella tekemä avausmaali kuului sarjaan ”vääryysmaalit”, sillä hallinnan perusteella maali olisi kuulunut kotijoukkueelle.

Ajassa 26.00 myös kotijoukkueen uurastus palkittiin kun kovan ja pitkän prässin jälkeen TUTOn neloskentän sentteri Jaakko Pelkonen vei tilanteen tasoihin. Viime matseissa selkeästi uutterimmin hommia paiskinut turkulaisten nelosvitja on kaiken kaikkiaan nostanut profiliaan ja on kantanut ison vastuun kotijoukkueen menestyksestä.

Ja sitten kakkonen ja ykkönen

Rehellisyyden nimissä on todettava että sitten viime TUTO- Jukurit ottelun joukkueiden välinen taitotasoero oli kutistunut olemattomiin ja aika ajoin yleensä nopealiikkeisenä tunnettu Jukurit joutui rikkomaan jäähynarvoisesti tavan takaa. Toisen erän puolivälissä kotijoukkueelle tarjottiin oivaa mahdollisuutta mennä johtoon kun Jesper Piitulainen laitataklasi TUTOn Arttu Reposta ulosajon arvoisesti. Lisätilaa kentälle järjestyi kun Jukureiden Lauri Taipalus löi kiekon katsomoon. Kahden miehen ylivoimalla kotijoukkue ei sitten enää aikaillut vaan Mestiksen maalikunkku Aki Keinänen laulatti Kupittaata. Ja aika pian taas laulettiin ”Kiekkoa häkkiin”, sillä kolmisen minuuttia ennen erän loppua TUTOn iso nelonen Markus Laine jekutti Kai Tillasta.

Kolmannen erän alussa nähtiin vähintäänkin hämmentävä tilanne. Erän ensimmäisellä minuutilla TUTOn Aki Keinäsellä niin sanotusti pimahti, ja kun vastustajaa avonyrkein takoo niin uloshan siitä joutuu. Pitkän ylivoiman aikana Jukurit ei saanut kuitenkaan aikaiseksi mitään, paitsi hankittua jäähyn itselleen. Jäähysikermän jälkeen turkulainen sirkus jatkoi sitten taas pyörrettään. Jäällä nähtiin aikamoinen aurinkotuuli, kun TUTOn ykkönen pyöritti kuviotaan, jonka finalisoi Markus ”Mötö” Laine heittämällä limpun avopaikasta häkkiin. Vierasjoukkue ei missään vaiheessa päätöserää päässyt hätyyttelemään kotijoukkueen johtoa. Muutamat harvat kavennusyritykset kilpistyivät armotta loistavan paluun jäälle tehneeseen TUTO- veskari Tommi Virtaseen.

Valmentajien kommentteja:

Kari Makkonen(TUTO Hockey): ”Hurjan työmäärän jätkät tekivät. Kautta ottelun luisteltiin ja taklattiin. Peli oli nyt ihan erinäköistä kuin lauantaina Vaasassa. Myös alivoimapelaaminen pelitti. Kun vielä comebackin TUTO- nuttuun tehneet Anrei Hakulinen ja Tommi Virtanen pelasivat loistomatsin niin mikäs tässä on ollessa.”

Jarno Pikkarainen(Jukurit): ”Sanalla sanoen olen pettynyt. Emme päässeet tasollemme ja oltiin kovin vaisuja. Tosin vahvaa oli myös vastustajan peli ja kaikissa tilanteissa TUTO oli askeleen edellä.”

TUTO Hockeyn seuraava kotiottelu pelataan helmikuun puolivälin nurkilla. Tarkka päivä selviää myöhemmin, kun Mestiksen haastekierroksen otteluparit ovat selvillä.

TuTon tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää