Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO Hockey päätti runkosarjan kotivoittoon -Playoffeissa vastaan Vaasan Sport

Kun TUTO Hockey syyskuussa 2011 lähti kovin odotuksin Mestis- kauteen 2011-12, sai joukkue runkosarjan avausvastustajakseen Kupittaan OS/G- areenalla JYP-Akatemian. Kiitos Mestiksen tasauskierroksen TUTO Hockey myös päätti runkosarjan otteluun JYPAkatemiaa vastaan. Sitten noiden syyskuun tuokioiden molemmat joukkueet olivat kokeneet monenlaisia vaiheita. Kotijoukkue rypesi jossain vaiheessa todella syvällä ja joidenkin usko jopa pudotuspelipaikkaan oli koetuksella. Vierasjoukkueen alkukausi puolestaan eteni hyvinkin valoisissa merkeissä, mutta joulukuun jälkeen keskisuomalaisten taival on ollut hyvin vaivalloista. Ennen illan ottelua tilanne oli kuitenkin sellainen että TUTO oli jo varmistanut paikan auringossa eli kahdeksan joukossa. Jukka Ahvenjärven suojatit tarvitsivat puolestaan vääjäämättä voittoa päästäkseen kahdeksan sakkiin. Nuori keskisuomalaistiimi ei kuitenkaan pystynyt riittävästi haastamaan turkulaisjoukkuetta. JYPAkatemian kausi päättyi, kun TUTO voitti sen yli 2100 katsojan riemuksi maalein 3-1.

Kotijoukkueella oli takanaan ennen illan koitosta yöllinen paluu voitokkaalta Kajaanin reissulta. Kuusisataa kilometriä on kuitenkin aina kuusisataa kilometriä. Kotijoukkeella oli kuitenkin käytössään ihanteellinen reservi. Se pystyi kaivamaan kaksi sairastuvalta tervehtynyttä ratsua, sillä pitkään poissa kokoonapanoista olleet Derek Famulare ja Mikael Aaltonen pääsivät taas kirmaamaan Kupittaan jäällä. Kotijoukkueen ensimmäisen erän pelaaminen ei kuitenkaan ollut vain näiden ”rookieiden” varassa. Koko joukkueen luistin liukui todella sutjakkaasti ja vieraiden osa erässä oli lähinnä seurata vierestä TUTO kuvioita. Maaleja nähtiin silti ”vain” yksi, kun Antti Reivonen erän puolivälin paikkeilla onnistui hulppeasti siirtämään Mikael Aaltosen vetämän kudin riparin ohi JYP-Akatemian veskarin Sami Rajaniemen.

Meinaa pukata paniikkia

Kuten ehkä odottaa saattoi, alkoi Kainuun reissu painaa turkulaispohkeissa. Toisen erän ensimmäiset minuutit olivat kotijoukkueen silmin aika kaottiset. Tuon kaaoksen ruumi illisti TUTOpakki Markus ”Mötö” Laineen karmea harhasyöttö suoraan JYP-Akatemian Oula Palveen lapaan. Tästä tilanteesta Palve ei erehtynyt. Tasoitusmaalin jäljiltä kotijoukkue alkoi taas löytää partituureja sen verran että ylenpalttinen jyväskyläläispyöritys taantui. Erää jatkettiin kovinkin tasaisissa ja osin myös väsyneissä merkeissä.

Paitsi että otteet ottelussa sitten ensi erän tasoittuivat, häipyi jostain syystä molempien joukkueiden otteista suurin intensiteetti. Kolmannen erän alku oli jopa aika laadutonta kiekkoilua. JYPAkatemian fiiliksiä omalta osaltaan ottelun kestäessä kohotti ehkä se että Heinolan Peliitat pitivät huolta siitä että keskisuomalaiset eivät joudu karsintasarjaan. Erän puolivälissä JYP-Akatemian muisti kuitenkin palautui. Päästäkseen mukaan kahdeksan joukkoon ainoastaan voitto oli se avain jolla tuo ovi aukeaisi.

Paniikinpurkutalkoot

Ottelu alkoi varsinaisesti noin kahdeksan minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä. Tai sen olisi olettanut alkavan. TUTOn Aki Keinänen pääsi nostamaan rystyllä maalin kattoon. Kenin maali oli kauden 25:s ja tuolla kynäilyllä heltisi myös runkosarjan maalikuninkuus. Asetelmasta huolimatta ei jyväskyläläiset löytäneet missään vaiheessa edes kolmatta erää sellaista vaihdetta että voittokiriin olisi ollut saumaa. Kun Juho Iloviita 11 sekuntia ennen erän päättymistä teki 3-1 tyhjiin loppui kotijoukkueen paniikkivaihe. TUTO Hockey nousi monien tukalienkin vaiheiden jälkeen runkosarjassa lopulta kuudenneksi. Sen taival jatkuu puolivälierissä ikivihollista Vaasan Sportia vastaan.

Valmentajien kommentit
Kari Makkonen(TUTO Hockey): ”Olen todella kiitollinen voitosta, varsinkin kun takana on vielä kahdeksan tunnin paluumatka Kajaanista. Kauden tavoite(kuudes sija) on saavutettu. Tästä eteenpäin on ainoastaan voitettavaa. Erityiskiitokset on syytä esittää paitsi joukkueelle niin koko organisaatiolle, joka on mahdollistanut tämän menestyksen.”

Jukka Ahvenjärvi(JYP-Akatemia): ”Ensinnäkin onnittelut TUTO:lle play off- paikasta. Tulimme Turkuun kovalla haasteella(play off-paikka) ja lataus ja valmistautuminen oli ihan hyvää. Toisessa erässä alkoi otteissamme näkyä valoa tunnelin päässä. Voittoa haluttiin mutta sitä ei saatu ja nyt pukukopissa on joukkue kyynelehtiviä pelaajia.”

Yhden murheellisen kauden jälkeen Kupittaan OS/G- areenalla päästään taas nauttimaan Mestiksen pudotuspeleistä. Ensimmäinen puolivälierä pelataan sunnuntaina 19.2.2012 alkaen kello 18.30. Tuolloin TUTO saa vastaansa Vaasan Sportin.