Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS palasi Veikkausliigan karuun arkeen

 

TPS palasi Veikkausliigan karuun arkeen


Liigacup-voittaja TPS aloitti Veikkausliigakautensa melko synkissä merkeissä. TPS sai Paavo Nurmi Stadionille vieraakseen sarjan häntäpäähän povatun MYPA:n, joka ryösti kaikkien yllätykseksi kolme pistettä mukanaan Kouvolaan. Pitkään näytti siltä, että Turun liiga-avaus päättyy maalittomaan tasapeliin, mutta Pekka Sihvolan ohjaus maalin edestä muutti käsikrjoituksen aivan ottelun loppuminuuteilla. TPS:n pelistä puuttui nyt se irtonaisuus ja keveys, jolla joukkue seilasi aina Liigacupin voittoon asti.

- Olen koko ajan sanonut, että talven pelit ovat talven pelejä ja nyt alkoi varsinainen sarja. Täällä ei jaeta mitään tyylipisteitä, vaan kaikki taistelevat vain pisteistä. Minulle tämä lopputulos oli katastrofi, TPS-luotsi Marko Rajamäki myönsi suoraan.

- MYPA:lle vilpittömät onnittelut voitosta, mutta meillä oli sellaiset viisi, kuusi paikkaa ja vastustaja iski melkein siitä yhdestä, hän manasi vielä perään.

- En ihan allekirjoita kollegani sanoja noista maalipaikoista, mutta oli selvä asia, että lähdimme puolustuspelin kautta liikkeelle, MYPA:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas puolestaan sanaili.

TPS aloitti ottelun erittäin tahmeasti. Pallo ei totellut pelaajia ja MYPA vaikutti alkuun pirteämmältä ryhmältä. TPS alkoi saada ensimmäisen puoliajan avausvartin jälkeen hieman paremmin juonesta kiinni. Mitään elämää suurempia maalipaikkoja ei nähty kuitenkaan kummassakaan päässä.

Toisella puoliajalla peli suhteellisen tasaista. TPS:n paras paikka aukeni Aleksi Ristolalle, joka latasi Toni Kolehmaisen kulmasta suoraan melkoisen pommin, mutta MYPA-vahti Antti Kuismalan reaktiot estivät varmaan takaiskun.

- Tänään ei onnistunut oikein mikään, enkä oikein tiedä syytä vielä siihen. Emmeköhän me käy tämän ottelun aika tarkasti vielä läpi, ensimmäisen pelinsä Veikkausliigassa Tepsiä kipparoinut Toni Kolehmainen kiteytti.

TPS retuutti MYPA:a kuukausi sitten oikein urakalla Liigacupin puolivälierissä, mutta nyt nähtin aivan eriluonteinen ottelu. Hakasta MYPA:n paitaan siirtynyt Pekka Sihvola väläytteli osumatarkkuuttaan jo viime kaudella Valkeakoskella. Nyt napsahti sitten tilille todella tärkeä voittomaali.

- Nämä kevään ensimmäiset ottelut ovat ihan älyttömän tärkeitä jatkon kannalta ja oli hienoa onnistua tänään, Sihvola tuuletteli tyytyväisenä.

Vaikka TPS:n liiga-avaus olikin koko joukkueelle rankka pettymys, ei päitä kannata laittaa pensaisiin, kun torstaina Turkuun saapuu menestyksessä marinoitu HJK. Palloseura näytti Liigacupin finaalissa, ettei se Suomen ykkönenkään mikään voittamaton joukkue ole.

- Katseet on käännettävä torstaille, eikä se vastus ainakaan helpotu. Virheistä pitää kuitenkin ottaa oppia ja käymme monia asioita erittäin tarkkaan viikon alkupuolella läpi, Rajamäki lupasi.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää