Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Turkulaisia hemmotellaan sunnuntaina derbyllä

 

Turkulaisia hemmotellaan sunnuntaina derbyllä


Turkulaisia hemmotellaan ensi sunnuntaina vihdoinkin kauden ensimmäisellä paikallisottelulla. TPS:n piti alun perin isännöidä FC Interiä jo toukokuussa Paavo Nurmi Stadionilla, mutta ottelu siirrettiin pelattavaksi Kupittaan Veritas Stadionille. TPS:n ja FC Interin väliset ottelut ovat olleet viime kausina koko Veikkausliigan näyttävimpiä ja eniten yleisöä vetäviä ottelutapahtumia. Kautta aikain 31. kohtaaminen tuskin muodostaa poikkeusta. Tilastot ovat tällä hetkellä tasan – molemmat joukkueet ovat voittaneet 11 kertaa. Tasan on pelattu kahdeksan kertaa.

-Onhan tätä matsia jo odotettukin. Uskon, että stadion täyttyy ja tunnelma on todella korkealla. Kyllä Tepsin pukukopissakin aistii, että nyt on tulossa jotain poikkeuksellista ja se iso peli, TPS:n juonikas keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen tunnelmoi.

Ottelun lähtöasetelmatkin ovat todella sähköiset. Inter porhaltaa koko sarjan kärjessä neljän pisteen erolla ennen HJK:ta. TPS vaanii viidentenä kahdeksan pistettä Interiä jäljessä, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena. TPS:lle voitto tässä tilanteessa olisi elintärkeä, ettei Inter kasvata karkumatkaansa. Molemmat turkulaisjoukkueet ovat joka tapauksessa mitalitaisteluissa mukana.

- Kyllähän nämä paikallispelit ovat kuitenkin aina ihan oma juttunsa. Nyt on vielä normaalia enemmän panosta pelissä, kun molemmat joukkueet ovat kärkiryhmässä mukana. Molemmat joukkueet haluavat myös vain voittaa, koska ei niillä tasapeleillä mitään tee, TPS-kapteeni Toni Kolehmainen tietää.

TPS on kuitenkin hallinnut paikallispelejä viime kausina, sillä Interin edellistä liigavoittoa saadaan kaivaa yli kolmen vuoden takaa. Inter aloitti sarjan suvereenisti, mutta keskikesällä sekin osoitti haavoittuvaisuuden merkkejä. Myös TPS:n tulokset ovat myös olleet välillä melkoista vuoristorataa. Molemmilla turkulaisilla on kuitenkin saumat vaikka minkälaiseen lopputulokseen koko kauden osalta. Kolme mestaruutta peräkkäin kauhonut HJK ei olekaan enää itsestään selvä mestari.

- Kaikilla joukkueilla on parempia ja huonompia vaiheita, se nyt on selvä. Meidän pitää vaan keskittyä omaan peliimme ja taistella sitä kautta ne tärkeät kolme pistettä. Näistä kauden loppupuolen peleistä tekee mielenkiintoisen juuri se, kun on niin paljon panosta ja jännitystä ilmassa. Enemmän niitä paineita taitaa olla kuitenkin siellä Interin leirissä, koska he eivät ole voittaneet näitä pelejä pitkään aikaan, Kolehmainen myhäilee.

Molemmilta joukkueilta puuttuu muutama avainpelaaja. Interin monipuolisuusihme Mika Ojala potee jalkavammaansa ja Joni Kaukon korttitili täyttyi väärään aikaan. TPS:ltä on pelikiellossa Jarkko Hurme, mutta viimeisestä IFK-ottelusta puuttunut Mika Ääritalo yritetään parsia kasaan derbyä varten. Myös molempien joukkueiden ykkösmaalivahteina kautensa aloittaneet maalivahdit, Interin Magnus Bahne ja TPS:n Jukka Lehtovaara, ovat poissa. Inter-kapteeni Henri Lehtonen on ollut myös poissa, mutta eiköhän mies taas sunnuntaina kentällä nähdä.

- Loukkaantumiset ja pelikiellot kuuluvat futikseen. Eiköhän kaikki kynnelle kykenevät yritä tähän päästä mukaan. Niillä pelaajilla pelataan, ketkä ovat kunnossa ja pelikelpoisia. Derby on aina derby ja silloin ei keksitä ennakkoon mitään selityksiä, vaan pelataan, Kolehmainen naurahtaa.

Kuuma TPS-FC Inter alkaa sunnuntaina 12.8. klo 18.30.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää