Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTOlle jatkoaikavoitto

TUTO tuli isännän ottein perjantai-illan kamppailun alkuun. LeKi oli täysin hätää kärsimässä koko ensimmäisen erän, jossa maalivahtien torjunnat olivat isännät ensin mainittuina 3-14. Juhani Tamminen oli jälleen painottanut omilleen alun tärkeyttä ja se näkyi pelaajien otteissa jokaisessa vaihdossa.

- Faktahan on se, että olimme kaksi ensimmäistä erää altavastaajina, myönsi LeKin päävalmentaja Marko Keskinen.

Isäntien hurja liike ja tilannekovuus pakotti LeKin rikkomaan jatkuvalla syötöllä. TUTO pääsikin yrittämään avauserässä peräti neljästi ylivoimapelinsä tehokkuutta. Heti ensimmäinen pakkopeli tuotti tulosta, kun kauden ensimmäistä otteluaan pelannut Tuukka Pulliainen ohjasi Tony Vidgrenin siniviivalta lähettämän laukauksen verkon perukoille.

- Erityiskiitos meidän kannattajille. He ovat löytäneet tänne meidän mökkiin. Se todella lämmittää vanhan palloilijan mieltä, hekumoi tyytyväinen Juhani Tamminen.

Vaikka erätauolle lähdettiin lukemista 1-0, oli TUTOlla paikkoja kahteen taikka kolmeen lisämaaliinkin. Mukana oli mm. David Lundbohmin tolppalaukaus.

TOLPAT KOLISEVAT TOISESSA ERÄSSÄ

Toisen erän alku oli lyhyttä lempääläishallintaa lukuun ottamatta samalla kaavalla suunniteltu kuin avauserä. Viimeistään Juhani Tammisen ottama aikalisä herätti kotijoukkueen jatkamaan ensimmäisessä erässä nähtyä peliä.

LeKi rikkoi edelleen ja oli täysin jaloissa suurimman osan ajasta. Vanhaa fraasia mukaillen TUTOn maali roikkui pitkään ilmassa. Tolppia kävivät kolistelemassa ensin Anton Kokkonen sekä Derek Famulare kahdesti.

Pitkä odotus palkittiin reilu minuutti ennen erän loppumista, kun Iiro Vehmanen tarjoili LeKin maalin takaa nappisyötön Samu Pitkäselle, joka paukutti sydämensä kyllyydestä kiekon aivan maalin yläkulmaan.

Tommi Virtaselle kertyi erässä 7 torjuntaa, kun Mikko Pätsi joutui kiekon tielle kaikkiaan 15 kertaa.

KYLMÄ SUIHKU KOLMANNEN ERÄN ALKUUN JA LOPPUUN

Jos oli kaksi ensimmäistä erää TUTOlta täydellistä hallintaa, riitti LeKille yksi kymmensekuntinen tulla peliin mukaan.

Ensin Olli Palola kavensi lukemat 2-1:een ja vain 11 sekuntia myöhemmin Mika Niemi ohjasi Jarkko Pyymäenheiton maaliin.

TUTO jähmettyi takaiskuista ja LeKi vastaavasti sai pienen hurmoksen päälle, oltuaan kaksi ensimmäistä erää täysin matkustajana. Arttu Niskakangas ja David Lundbohm ottivat jäähyt mieheen lähes peräjälkeen ja Marli Areenan yleisö sai haukkoa henkeä jännityksestä.

LeKi ei etsikkoaikaansa saanut hyödynnettyä, vaan seuraavasta kahdesta maalista vastasivat isännät. Ensin Tuukka Pulliainen teki illan toisen maalinsa ylivoimalla. Maali oli lähes täydellinen toisinto Tuukan illan ensimmäisestä; Vidgren laukoi ja Pulliainen ohjasi viivakudin sisään.

Kun Antti Virtanen teki vajaat pari minuuttia ennen loppua 4-2 johtomaalin, näytti voitto jäävän jo varsinaisella peliajalla Turkuun.

- TUTO-kortin ostaneille tarjottiin 2,5 euron lipun hinnalla vähintään 25 euron edestä viihdettä, heitti Tamminen.

LeKi uskoi tekemiseensä kuitenkin loppuun asti ja teki kuin tekikin viimeisellä minuutilla tarvittavat kaksi maalia, jotta ottelu saatiin jatkoajalle.

- Viimeisessä erässä neljä maalia. Usko ei loppunut ja kopissa annoin täydet respectit jätkille. Toisaalta toisen erän hutiloinnista lähti myös palautetta, totesi Keskinen.

Jatkoajalla Kupittaan sankariksi nousi TUTOn kapteeni Virtanen, joka teki ylivoimalla ottelun voittomaalin, kun peliä oli pelattu 61.55.

- Kapteeni Virtanen osoitti arvonsa. Jälki kentällä osoittaa, miksi hän on kapteeni, Tamminen päätti.