Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO punnersi kolmannessa erässä voittoon

 

TUTO punnersi kolmannessa erässä voittoon


Ottelun alku oli harvinaisen konservatiivista ja varovaisen oloista kiekkoa. Mestis TV:n aikalisän jälkeen molemmat joukkueet saivat peliinsä intensiteettiä ja fyysisyyttä, joka herätti myös kotiyleisön pitämään ääntä.

- Ihmiset, jotka haluavat nähdä Turussa jännittäviä kiekkonäytelmiä; tulkaa Marli Areenalle, kehaisi kotijoukkueen päävalmentaja Juhani Tamminen.

Erän parhaat maalintekopaikat siunaantuivat TUTO Hockeyn virkeälle nelosketjulle. Markus Mäkinen kilautti kertaalleen tolppaan ja koostumus sai hässäkkää aikaan jokaisessa vaihdossaan vastustajan päätyyn.

Myös Lauri Kärmeniemellä ja Arttu Niskakankaalla oli omat paikkansa siirtää kotijoukkue johtoon, mutta maalintekohetkellä viimeistelyyn tarvittava terävyys puuttui.

- Se tilanne tuli vähän puun takaa, eikä ollut lapa vielä valmiina jäässä, harmitteli Niskakangas omaa tilannettaan.

TUTOn nelosketjulle osui yksi heikompi vaihto, jonka aikana LeKi sai lyhyen pyörityksen TUTOn päätyyn ja Riku Dufvan ampuma viivalaukaus muutti suuntaa päätyen lopulta verkon perukoille.

Torjunnat erässä Virtaselle 9 ja Metsolalle 13.

VIRTANEN TASOITTAA RANKKARISTA

TUTOn illan ensimmäisestä täysosumasta vastasi Antti Virtanen. Mies pääsi ensin yksin läpi, mutta LeKin Jesse Jyrkkiö koukki sen verran voimakkaasti, että tuomari näki rikkeen rangaistuslaukauksen arvoisena. Virtanen ei rankkarissa erehtynyt, vaan viimeisteli todellisen ammattimiehen varmuudella.

- Minulla on sellainen tutina, että nämä veljet alkavat pikkuhiljaa ymmärtämään, mistä tässä pelisysteemissä on kyse, Tamminen kertasi.

Maalin jälkeen pelin punainen lanka oli hetken aikaa kateissa, eikä sen löytymistä helpottanut muutamat jäähyt. Tommi Virtanen TUTOn maalilla esitti muutaman huippuluokan torjunnan ja keräsi tällä yleisöltä ansaitut suosionosoitukset.

Ykkösketju iski erän lopulla isäntäjoukkueen ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, kun Mikael Aaltonen pelasi Derek Famulerelle kiekon vauhtiin. Famulare nousi laidalta sisään ja näytti pitkään syöttävän kiekon toiselle laidalle Ville-Vesa Vainiolalle, mutta käänsikin lopulta itse rystyltä kiekon maaliin.

Torjunnat toisessä erässä Virtanen 10 ja Metsola 8.

KEINÄNEN NOUSEE RATKAISIJAKSI

Kolmatta erää oli edetty alle kaksi minuuttia, kun Anrei Hakulinen hassutteli LeKin puolustusalueella sen verran lahjakkaasti, ettei Anssi Rantaselle jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin koukkia liukas sentteri kumoon.

Kahden minuutin ylivoiman aikana TUTOlta kävivät maalia yrittämässä kaikki kolme ylivoimakoostumusta, mutta LeKin alivoimanelikko pelasi kerta toisensa jälkeen vaaralliset laukaisupaikat pois. Kunnon laukauksia ei saatu Metsolalle saakka, eikä ylivoimalla saatu lyötyä lopullista niittiä LeKin verkkoon.

Erän puolivälissä vierasjoukkueen Antti Hölli pääsi tasoittamaan ottelun läpiajosta. Maalia edelsi muutaman minuutin mittainen hyvä jakso TUTOlta. Höllin läpiajoon syötti Tomi Wilenius.

Aki Keinänen ja Tuukka Pulliainen vastasivat yhteistyöllään ottelun voittomaalista. Keinänen kiersi maalin taa ja laukoi maaliviivan takaa maalivahti Metsolan kautta kiekon pussiin.

Kauttaaltaan kolmas erä oli täysin turkulaisten otteessa, josta kertovat kolmannen erän laukaukset; TUTO 26 ja LeKi 5.

- Huomenna hypätään bussiin ja lähdetään tappelemaan pisteistä susirajalle, päätti Tamminen lehdistötilaisuuden.

TUTOn tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää