Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS tasasi pisteet NST:n kanssa

 

TPS tasasi pisteet NST:n kanssa


TPS kohtasi sunnuntai-illan tärkeässä kamppailussa Lappeenrannan NST:n. Hienon kauden pelannut NST osoittautui juuri niin kovaksi joukkueeksi kuin mitä etukäteen ounasteltiin ja TPS saa lopulta olla tyytyväinen yhteen pisteeseen - lopputulos 4-4 (1-3, 2-0, 1-1). TPS:n päävalmentaja Teemu Varis veti ottelua yhteen.

Ottelusta…

- Vaikka tänään oli hankalaa, niin joukkue uskoi koko pelin omaan tekemiseen. Tämän uskon kautta meillä oli vielä lopussa mahdollisuus jopa voittaa ottelu. Näissä peleissä on vain oltava kärsivällinen alusta loppuun ja pyrkiä parantamaan tekemistä koko ajan. Kaiken kaikkiaan hankala peli meille.

- Ensimmäisen erän jälkeen johdettiin ottelua 3-1 vaikka erä oli tasainen. Ykköskenttämme oli iskussa tehden kaikki kolme maalia - he siis toteuttivat omaa rooliaan odotetusti. Vastuu ja odotukset ovat suuret, joten syömähampaamme on kyettävä ratkomaan pelejä.

- Jo ensimmäisestä erästä lähtien oli huomattavissa tuomarilinjan olevan koko kauden sallivin. Tämä pääsi yllättämään meidät täysin, harvemmin ollaan törmätty näin sallivaan linjaan. Pilli ei soinut kuin törkeistä selkäänajoista. Tuomareille kiitosta siitä, että linja säilyi loppuun asti.

- Toinen erä oli täysin NST:n, jäimme paikalleen omaan päähän emmekä pystyneet pelaamaan palloa syvälle. Olimme edelleen ongelmissa myös kaksinkamppailuissa ja hyökkäysalueen syväpelaamisessa. Meillä ei liike riittänyt kovassa paineessa ja menetimme palloa liikaa keskialueella.

- Vasta kolmannessa erässä aloimme adaptoitua kovaan peliin ja pystyimme luomaan taas tilanteita avauserän tavoin. Lisäksi tiputimme tietoisesti pelistä tempoa pois. Tämän myötä pääsimme paremmin mukaan otteluun. Jatkoajalla molemmilla oli paikat, mutta maalivahdit hoitivat työnsä hyvin.

- Otteluista saimme hyvän opin, että kovaan pelaamiseen on vain sopeuduttava nopeammin. Tämän henkisiä pelejä nähdään varmasti jatkossa lisää. On oltava huomattavasti valmiimpi ja saatava lisää jalkaa pallollisena ja pallottomana yksilötasolla.

Vastustaja NST:stä…

- NST pelasi hyvin ja se oli erittäin fyysinen ja suoraviivainen. Heillä oli tahtotaso todella korkealla tänään. Kovan pelin sallinut linja varmasti suosi heidän tapaansa pelata. Tämän vuoksi tasapeli jatkoajan jälkeen maistui meille.

Onnistujia omasta joukkueesta…

- Ykköskenttä oli hyvä kokonaisuudessaan (Läntinen-Aaltonen-Kailiala; Nurminen-Nurminen). Heilläkin on vielä paljon potentiaalia ulosmittaamatta. Pallollista peliä pitää kehittää saumattomammaksi harjoittelun kautta. Miklu laittaa taas palloa pussiin, maalijyvä on löytynyt perustekemisen kautta. Hänellä on ilmiömäinen kyky ja halu tehdä maaleja. On hienoa, että hänen kaltainen ratkaisija pelaa meidän joukkueessamme. Lisäksi Tommi Kekkonen oli maalilla varma ja pelasi hienon pelin. Meillä on varmasti liigan tasapainoisin kaksikko veräjän suulla. Myös kakkoskentän laitahyökkääjä Joonas Koskinen pelasi pirteästi luoden henkilökohtaisella taidolla ja nopeudellaan maalipaikkoja. Hänen lavastaan syntyi myös pisteen meille tuonut osuma.

Miten tästä eteenpäin…

- Alkuviikosta treenaamme fysiikkaa, torstaina palaamme takaisin lajin pariin. Pitää puuttua pelin ongelmakohtiin ja parantaa niitä kevättä kohti. Nyt ollaan erittäin hyvällä tiellä, mutta totuus on että jokaisen on nostettava työmäärää ja parannettava sen laatua. Tämä taso ei vielä riitä.

TPS siirtyy nyt maaottelutauolle ja palaa tositoimiin Caribiassa keskiivikkona 6.2. klo 18.30. Tuolloin vastaan asettuu samoista sijoista tappeleva Oilers.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikiellon kontaktista EräViikinkien Matej Penickaan joukkueiden välisessä F-liigan ottelussa maanantaina.

Lue lisää
TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigajoukkueessa on todettu positiivinen koronatapaus. Altistuneet joukkueen jäsenet on asetettu 10 vuorokauden karanteeniin, joka päättyy sunnuntaina 25. lokakuuta.

Lue lisää
Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Maailmanmestari Miko Kailiala, 27, ja TPS ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen tulevasta kaudesta. Viime kaudella ensimmäiset liiga-askeleensa ottanut nuorten maajoukkuepelaaja Waltteri Vesterinen, 17, on tehnyt TPS:n kanssa 2+1 vuotisen sopimuksen.

Lue lisää
Forsman ja Hyytiäinen vahvistamaan TPS:ää

Forsman ja Hyytiäinen vahvistamaan TPS:ää

TPS vahvistuu, kun Juuso Forsman, 23, ja Jani Hyytiäinen, 29, pukevat ensi kaudella mustavalkean pelipaidan ylleen. Molempien sopimus on mallia 1+1 vuotta.

Lue lisää
Lauri Stenfors jatkaa TPS:ssä

Lauri Stenfors jatkaa TPS:ssä

Maailmanmestari Lauri Stenfors ja TPS ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Kytöhonka jää sivuun - Raatarilasta FBC Turun uusi päävalmentaja

Kytöhonka jää sivuun - Raatarilasta FBC Turun uusi päävalmentaja

FBC Turun divarijoukkueen valmennuksessa koetaan nyt muutoksia, kun Santeri Raatarila korvaa Perttu Kytöhongan päävalmentajan paikalla.

Lue lisää