Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTOn A-junioreille ensimmäinen finaalikiinnitys

Talvi se vaan ei hellitä otettaan - ja miksi hellittäisikään? Onhan lätkäkausi vielä mitä parhaassa vedossa. TUTO Hockeyn osalta kausi lähestyy kliimaksiaan. Joukkueen A-nuoret ovat edenneet Nuorten Mestiksen finaaleihin ja sarjan ensimmäinen osaottelu pelattiin Marli Areenalla. Loppuotteluvastustajana nähdään Kiekko-Vantaa. Nuorten Mestiksen mestaruus heltiää kahdella voitolla ja katkolla mestaruus on lauantaina TUTOlle. Sillä se  voitti torstain ottelun jatkoaikamaalein 3-2.

TUTO Hockeyn A-nuoret etenivät Nuorten Mestiksen finaaliin monien vaiherikkaiden vääntöjen ja viidenkymmenen ottelun jälkeen. Joukkue ilotteli viime viikonloppuna välierissä voitot 2-0 EHC:stä yhteismaalein 12-5. Välierien menestyksen tuoma riemu näkyi joukkueen otteissa varsinkin ottelun ensimmäisen erän ensimmäisellä puoliskolla, jolloin tiimi painoi herkeämättä kohti vantaalaismaalia ja lohipaitojen puseron täytti lähinnä tuskanhiki. Kotijoukkueelle tarjoutui oivat mahdollisuudet jopa jonkinlaisiin ratkaisuihin, kun vieraat istuivat boksissa pariinkin otteeseen. Noita saumoja ei kuitenkaan osattu hyödyntää ja mitä pidemmälle erä eteni, sitä napakammin lohipaita alkoi liikkua tutolaisvesillä.

Vastustajan pelihousut tutisee- ja vähän omatkin

Toiseen erään luisteli jämäkästi sisuuntunut TUTO Hockey. Alle kahdessa minuutissa Miro Kivinen ja Eero Mört veivät kotijoukkueen riemukkaasti kahden maalin johtoon. Maalien jälkeen ottelu tapahtumien valossa kuitenkin tasoittui. Myös vastustajalla alkoi olla erän edetessä paikkoja ja pääsivätpä lohipaidat jopa alivoimalla läpiajoon, mutta Kimmo Meriläinen piti edelleen apajansa koskemattomana. Toisen erän lopussa TUTO-housuista jostain syystä loppui lataus ja tarkkuus, ja kun erää oli jäljellä vain puoli minuuttia pääsi K-Vantaan Keni(ei siis Jere) Karalahti kaventamaan. Kotijoukkueen kannalta takaiskumaali tuli tietysti psykologisesti äärimmäisen keljuun saumaan.

Finaalipelistä on kyse

Jos varsinkin ottelun alku oli niin sanotusti yhteen maaliin pelaamista eli sinne vantaalaisten kopan suuntaan, tuli viimeistään kolmannen erän puolivälissä selväksi että loppuotteluahan Marli Areenalla pelataan. K-Vantaa tuli väkisin tasoihin, kun erää oltiin pelattu tasan 50 minuuttia. Tasoituksen jälkeen minuutit ja sekunnitkin tikittivät hitaasti, kun äijää ohjattiin jäähyaitioihin puolin ja toisin.

Pitkän kaavan mukaan

Ratkaisua varsinaisella peliajalla ei aikaiseksi saatu, joten oli erätauon paikka ihan kuin isojen setien lätkämatsissa konsaan. Jatkoerää pelattiin peräti 46 sekuntia, kunnes Lauri Puputti laulatti Marli Areenaa. TUTO otti ensimmäisen kiinnityksen A-nuorten Mestiksen mestaruuteen. Vääntö jatkuu lauantaina, kun joukkueet kohtaavat Sipoossa. Voitolla TUTO saa juhlia mestaruutta. Mikäli K-Vantaa taas voittaa, jatketaan sarjaa vielä kerran Kupittaalla tulevana sunnuntaina.

TUTOn tiedotteesta / UrheiluTurku

Takaisin edelliselle sivulle

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.