Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTOlle maukas voitto Pietarista

Marli Areenalla nähtiin perjantai-iltana maalirikas kiekkonäytelmä, kun TUTO voitti venäläisvierailija VMF Pietarin harjoitusottelussa maalein 4-3.

Ottelu ehti vanheta vain 48 sekuntia, kun kiekko oli ensimmäistä kertaa TUTO-maalivahti Tommi Virtasen selän takana. Maalintekijänä oli Anton Tikhomirov ja syöttäjänä VMF-veskari Dmitry Shikin.

Hallinta siirtyi maalin jälkeen kotijoukkueelle ja varsinkin viime otteluissa pirteästi esiintyneen Anrei Hakulisenketju loi useita vaarallisia tilanteita pietarilaisten maalille.

Maaleja liukuhihnalta

Ajassa 8:04 TUTO pääsi ensimmäistä kertaa testaamaan ylivoimansa tehokkuutta, mutta tolppaa lähemmäs ei päästy. VMF:n ylivoima hetkeä myöhemmin sen sijaan tuotti tulosta, kun Grigorii Vaschenko laukoi kiekon verkon perukoille, 0-2.

TUTOn kavennus nähtiin, kun ottelun ensimmäistä erää oli pelattu 13:49. Anton Kokkonen jakoi siirretyn rangaistuksen aikana laatan Oskari Hämäläiselle, joka ampui sen VMF-maalivahdin puikoista sisään.

Erää oli jäljellä piirun verran yli kaksi minuuttia ja kotijoukkue tasoitti pelin. Tällä kertaa Kokkonen teki itse, ja syötön osumaan tarjoili juuri hiljattain jatkosopimuksen TUTOon tehnyt Markus Mäkinen.

Ensimmäinen erä oli selkeää TUTO-hallintaa, mutta tauolle mentiin kuitenkin 2-2 tasatilanteessa.

Pietarilaisjoukkue otti jäähyn heti toisen erän alkuun, mutta TUTOn ylivoima ei tuottanut tulosta. Ajassa 25:41 kotijoukkue pääsi jälleen ylivoimalle ja tällä kertaa helisi. Mikko Lehtonen ja Ryan Ruikka petasivat Antti Virtaselle laukaisupaikan, eikä kapteeni erehtynyt. Näin TUTO siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon.

Toinen erä oli kokonaisuudessaan varsin unista pelailua, eikä lisämaaleja enää nähty. Toiselle tauolle siirryttiin siis kotijoukkueen 3-2 johtoasemassa.

TUTOn hallintaa

TUTO otti kaukalotapahtumat jälleen haltuunsa heti kolmannen erän alusta lähtien, eikä vierailijoilla tuntunut olevan aseita turkulaisten haastamiseen. Erän puolivälissä nähtiin yksi TUTO-ylivoima, joka ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Kotijoukkue siirtyi kahden maalin johtoasemaan ajassa 57:25, kun Mikko Lehtonen laukoi kiekon Anrei Hakulisen syötöstä VMF-maalin yläkulmaan. Tästä ehti kulua tosin vain 18 sekuntia, kun vierailija oli jälleen maalin päässä.

Pietarilaiset ottivat lopussa maalivahdin pois, mutta tasoitusta ei nähty lopulta kuudellakaan kenttäpelaajalla. Näin läpi ottelun niskan päällä ollut kotijoukkue vei ottelun lopulta vieraita mairittelevasti maalin erolla 4-3.