Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO tyly isäntä K-Vantaalle

 

TUTO tyly isäntä K-Vantaalle


Mestis-ykkösen vieraaksi Marli Areenalle saapui perjantaina pudotuspelipaikastaan taisteleva K-Vantaa. TUTO ei antanut päivän kabinettipäätösten vaikuttaa, vaan oli tyly isäntä ja jatkoi tietään vakuuttavasti kohti runkosarjan voittoa maalein 7-4.

TUTO tuli ensimmäiseen erään väkevästi ja lätty oli pussissa jo hieman yli minuutin pelin jälkeen. TUTO-kippariAntti Virtanen syötti kiekon ovelasti maalin eteen liukuneelle Anrei Hakuliselle, joka viimeisteli varmasti 1-0.

Vierailija K-Vantaa tuli kuitenkin tasoihin ajassa 3:44. Unisen TUTOn maalille syntyi karmea häslinki, jonka päätteeksi Artem Iossafov tasoitti pelin.

Anrei Hakulisen ketsuppipullo oli kuitenkin auennut ja erän puolivälin jälkeen nähtiin taikurin illan toinen. Kupittaan herra ja hidalgo Tuukka Pulliainen vapautti "Refon" vapaaseen maalintekopaikkaan, Vantaa-maalivahtiAaro Peltonen oli voimaton ja pikkumusta löytyi etuyläkulmasta.

Moisio teloi TUTO-kapteenin sairastuvalle

Toinen kaksikymmentäminuuttinen oli huomattavasti räväkämpi kuin ensimmäinen. Sinipaitainen kotijoukkue siirtyi 3-1 johtoon, kun Porin lahja turkulaiselle jääkiekolle, eli Niko Palonen iski kiekon pienestä kulmasta häkkiin. Lohipaidat tulivat kuitenkin jälleen maalin päähän, kun Jinhui Ahn nosti kiekon upean yksilösuorituksen päätteeksi Kimmo Meriläisen vartioiman TUTO-maalin kattoon.

Ajassa 32:42 nähtiin ruma tilanne, kun K-Vantaan Kalle Moisio ryntäsi Antti Virtasen päälle ja lensi suihkuun. Virtanen loukkaantui tilanteessa, eikä palannut jäälle enää kolmanteen erään. Kotijoukkue rankaisi Moision jäähyn aikana, kun Aki Keinänen löi ranteensa lukkoon ja ampui pelivälineen reppuun.

K-Vantaa hiipi kuitenkin vielä kerran maalin päähän, kun Micke-Max Åsten laukoi siniviivalta pelin 4-3:een ajassa 38:20. Tämä ei kuitenkaan sopinut Aki Keinäselle, joka oli päässyt vauhtiin ketjutoverinsa Anrei Hakulisen kanssa. Miehet karkasivat erän viimeisellä minuutilla 2vs.1-hyökkäykseen, Hakulinen tarjoili ja Keinänen iski maalintekijän varmuudella, 5-3.

TUTO on tällä kaudella tunnettu hyvistä päätöseristään ja se todettiin myös tänään. Johtoasemaa puolustettiin kurinalaisesti ja ajassa 47:15 Aleksi Rutanen kävi laukomassa turkulaiset kolmen maalin johtoasemaan. Tämäkään ei vielä riittänyt TUTOlle eikä Anrei Hakuliselle, joka käväisi viimeistelemässä hattutemppunsa noin viisi minuuttia Rutasen osuman jälkeen.

Ottelun viimeisestä maalista vastasi vantaalaisten Aleksi Rekonen ajassa 56:05, mutta osuma oli vain kosmetiikkaa ja kotijoukkue vei pisteet ylivoimaisen esityksen jälkeen maalein 7-4. TUTO vankisti voitolla asemiaan Mestiksen ykkösenä, kun ottelun vähemmän pelannut Vaasan Sport on jo kuuden pisteen takaa-ajoasemassa.

"Päättäjien päätökset pieniä, kun puhutaan terveydestä"

Jami Kauppi myönsi ottelunjälkeisessä lehdistötilaisuudessa kotijoukkueen paremmuuden.

"Lähtökohta oli puolustaa viisikkona tiiviisti, mutta TUTOn taitotaso on sitä luokkaa, että laidoista mennään heittämällä läpi. Laatuero oli merkittävän iso, niin iso, että tuloskin sen kertoo", Kauppi sanoi.

TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen oli lähinnä huolissaan kapteeni Antti Virtasesta, joka loukkaantui Kalle Moision ruman ajojahdin seurauksena.

"Kolme pistettä saatiin ja melkein selvittiin kuivin jaloin tuosta merestä pois. Antti Virtanen on varmaankin pitkään pois. Huilataan nyt viikonloppu ja katsotaan ketä saadaan mukaan ensi viikolla. Päättäjien päätökset on pieniä, kun puhutaan terveydestä", viittasi Ika aiemmin päivällä tulleeseen liiganousupäätökseen.

TUTOlla on runkosarjasta pelaamatta enää kaksi ottelua. Keskiviikkona joukkue matkustaa Keravalla HCK:n vieraaksi ja ensi viikon lauantaina runkosarjan päätöskamppailussa Turkuun saapuu KooKoo.

TUTOn tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2013-2014 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2013-2014

Ottelut kaudella 2013-2014

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää