Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tiikerit syötti Loimun kumoon

Loimu ja Etta tarjosivat keskiviikkona lentopalloviihdettä koko rahan edestä Oulun Urheilutalolla. Kotijoukkue vei kaksi ensimmäistä erää nimiinsä kahden pisteen eroilla, mutta pitkän erätauon jälkeen Loimu löysi tarvittavan lisäpuristuksen ja vei kaksi seuraavaa erää nimiinsä vähän selvemmin. Viidennessä erässä kotijoukkue oli jälleen vahvempi ja Loimun ”tikkaritemppu”, eli kahden erätappion takaa voittoon nouseminen jäi loppuhuipennusta vaille. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 3-2 (25-23, 25-23, 21-25, 20-25, 15-12). Vieraspisteen nappaaminen Ettalta varmisti Loimun runkosarjan loppusijoituksen olevan 5. Mahdollisuus kotiedun voittamiseen meni edellisen illan Tiikeri-tappion myötä. Etta sijoittuu runkosarjassa heti Loimun jälkeen kuudenneksi.

- Tunteikas ja vaihderikas peli. On vaikea sanoa miksi siitä tuli tuollainen spektaakkeli. Loimun hyvät laiturit takoivat palloja tehokkaasti. Oma hyvä vastaanotto antoi meille eväät voittaa tämä ottelu. Viidennessä erässä meidän hyvät leijasyöttäjät tekivät ratkaisevan eron. Loimu on meille inhottava vastustaja, onneksi eivät saaneet kotietua, kommentoi Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa ottelun jälkeen.

Loimu aloitti edellispäivän ottelusta poiketen avauserän pirteästi ja johti sitä aina ratkaisuhetkille asti. Etta nousi kuitenkin tasaisesti erän vanhetessa lähemmäksi Loimua ja lopulta myös rinnalle ja ohi. Loimun Shawn Sangrey oli avauserässä hukassa, mutta Ossi Rumpunen sen sijaan oli pirteällä pelipäällä ja iski avauserään mukavan saldon, 11 pistettä tehoin +11. Toisessa erässä roolit vaihtuivat ja Shawn Sangrey nousi vierailijoiden avainpelaajaksi. Se ei kuitenkaan auttanut, vaan kotijoukkue vei senkin nimiinsä niukimmalla mahdollisella kahden pisteen erolla. Pitkän erätauon jälkeen Loimu lähti viemään ottelua ja veikin ratkaisun viidenteen erään voitettuaan kolmannen ja neljännen erän. Ratkaisuerässä koko ottelun loistanut Rumpunen alkoi jo vähän hiipua eikä kapteenista ollut lopulta voiton arkkitehdiksi. Rumpusen illan saldo oli kuitenkin erinomaisen hyvä. Hän teki 28 pistettä huimin +23 tehoin. Hän ei tehnyt koko iltana yhtään suoraa hyökkäysvirhettä ja torjunnallakin hänet saatiin kiinni vain kerran ja sekin ottelun viimeisessä erässä.

Loimun päävalmentaja Henri Tuomi lepuutti Oulussa Cory Riecksiä ja José Sugrañesiä. Riecksin paikan aloituskuusikossa ottanut Kirill Borichev suoriutui iltapuhteestaan kohtuullisen hyvin. Häntä takakentällä välillä tuurannut kakkoslibero Eetu Rantanen oli erinomainen hoidettuaan vastaanottotehtäviä 80 %:n tarkkuudella. Myös tuore maajoukkuepelaaja Tuomas Koppanen onnistui mukavasti maajoukkuevalmentaja Tuomas Sammelvuon valvovien silmien alla. Koppanen otti 6 torjuntapistettä ja hyökkäsi 67 %:n tehoin. Kotijoukkue Ettan paras pistemies oli niinikään maajoukkueen nimilistan nuorisokaartiin kuuluva Ville Sorvoja, joka teki 26 pistettä tehoin +13. Kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittiin kuitenkin kokenut Anssi Hakala, joka hoiti sekä hyökkäystä että vastaanottoa totutun tehokkaasti.

- Riecks ei ole levännyt oikein tälle kaudelle kertaakaan, joten tänään mies sai levätä. Borichev oli aika helteessä tänään, joten sai kaikki kikat käyttää. Rantanen paikkasi hyvin takakentällä. Viidennen erän mokasin aivan täysin, kun laitoin Borichevin ottamaan vastaan Huuskosen syöttöä viitospaikalta, harmitteli Tuomi ottelun ratkaisuerän ratkaisuja.

Loimu päättää runkosarjan sunnuntaina kotihallissa, kun Saimaa Volley saapuu vieraaksi.

Loimun tiedotteesta / UrheiluTurku

Takaisin edelliselle sivulle

Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Raision Loimu oli tyly isäntä Kokkolan Tiikereille lentopallon Mestaruusliigan keskiviikko-illan ainoassa kamppailussa pitäen kaikki sarjapisteet Kerttulassa luvuin 3-0.

Lue lisää
Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Raision Loimun koronatauko lentopallon Mestaruusliigassa päättyy tällä viikolla, kun oranssipaidat palaavat tositoimiin kotikentällään Kerttulan liikuntahallissa Savo Volleyta vastaan lauantaina. Ottelu pelataan yleisörajoitusten vuoksi suljetuin ovin.

Lue lisää
Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Raision Loimu tiedotti noin kuukausi sitten jenkkikeskitorjuja Nick Amadon täydentävän joukkueen kokoonpanon valmiiksi, mutta nyt raisiolaiset joutuvat käynnistämään uuden keskitorjujan hakuprosessin.

Lue lisää
Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Raision Loimu on solminut kaksi pelaajasopimusta, joiden myötä joukkue on käytännössä valmis alkavaan Mestaruusliiga-kauteen.

Lue lisää
Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Lentopallon 1-sarjassa pelaava TUTO Volley hankki hakkuriosastolleen täydennystä, kun se solmi yksivuotisen sopimuksen Einari Koiviston kanssa.

Lue lisää
Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Raision Loimu ja lentopallon Mestaruusliiga saa mieluisan paluumuuttajan, kun Kirill Borichev tekee paluun pääsarjatasolle.