Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO nousi huikeaan voittoon sarja-avauksessa

TUTO nousi huikeaan voittoon sarja-avauksessa


Jukurit - TUTO Hockey
3-4 VL (1-0, 2-1, 0-2, 0-0)

Kauan odotettu Mestis-kausi käynnistyi TUTO Hockeyn osalta viime kauden välieräuusinnalla Jukureita vastaan. Mikkelissä pelattu ottelu ratkesi lopulta vasta voittolaukauskisassa, jonka ratkaisi TUTOn Miikka Tuomainen.

TUTO pelasi Mestis-kauden 2014-15 ensimmäiset minuutit pirteästi, josta palkintona oli heti ylivoima. Kotiyleisön kannustamana Jukurit selvitti jäähyn kuitenkin mallikkaasti, antamatta turkulaisille oikeastaan yhtään paikkaa.

Jäähyn jälkeen kotijoukkue otti ottelussa kuskin paikan ja siirtyi Anthony Guttigin maalilla 1-0 johtoon. Maalin lisäksi maalitolpat kilahtivat TUTOn maalia vartioineen Kaapo Kähkösen takana pari kertaa.

Pärssisen maalitili auki

Uransa ensimmäistä Mestis-ottelua pelannut Timo Pärssinen tasoitti ottelun 1-1:een toisen erän avausminuutilla. Maali syntyi ylivoimalla Tuukka Pulliaisen alustuksesta. TUTOn pelaajat eivät kauaa tasoitusta päässeet juhlimaan, sillä vain reilut 30 sekuntia myöhemmin Jukurit siirtyi uudelleen johtoon Roy Pihltrömin osumalla.

Ennen erän puoliväliä mikkeliläisillä oli erinomainen tilaisuus kartuttaa johtoasemaansa, kun TUTO joutui pelaamaan kaksi minuuttia kahden miehen alivoimalla. Vierasjoukkue pelasi kuitenkin mallikasta alivoimaa Kähkösen johdolla ja välttyi uusilta takaiskuilta.

Erän puolivälin jälkeen ensimmäistä otteluaan TUTO-paidassa pelannut Miikka Tuomainen pääsi nokikkain Jukurit-vahti Ronan Quemerin kanssa. Ranskan maajoukkuevahti veti tilanteessa kuitenkin pidemmän korren tällä erää. Erän viimeinen maali nähtiin vain minuuttia ennen taukoa, kun kotijoukkueen Jarno Paven siirsi taukotilanteeksi 3-1.

TUTOn superketjun tehominuutti vei ratkaisun jatkoajalle

Kolmas erä käynnistyi kyttäysasetelmista, kun kotijoukkue alkoi peruuttelemalla varmistaa kahden maalin johtoaan ja TUTO iski Jukureiden sumppuun päätään kerta toisensa jälkeen. TUTOn loppukiri odotti tulemistaan aivan erän viimeisille minuuteille asti. Peli näytti jo ratkenneen kotijoukkueen eduksi, kun peliä oli jäljellä reilut kaksi minuuttia ja TUTOlla aikalisäkin jo käytettynä. Yksi vaihto muutti kuitenkin kaiken.

TUTO voitti hyökkäyspään aloituksen, jonka jälkeen Jukurit rikkoi kahden miehen voimin pelitilanteen ulkopuolella. Nämä rikkeet eivät menneet tuomareilta ohi, joten Jukureilta lähti jäähyboksiin sekä Pentti Nöyränen ja Iivo Hokkanen. TUTO ei aikaista joululahjaa jättänyt käyttämättä. Ensin ilman maalivahtia kuudella kolmea vastaan Aki Keinänen kavensi ottelun 3-2:een. Syöttäjinä maalissa olivat Pulliainen ja Miika Franssila. TUTOn kiri huipentui vain 21 sekuntia ennen loppua, kun Pulliainen tasoitti ottelun TUTOn illan kolmannella yv-maalilla. Maalin syöttäjinä toimivat TUTOn superketjun laiturit Pärssinen ja Keinänen.

TUTO ryösti toisen pinnan rankkareilla

Jatkoajalla peli heräsi oikeastaan ensimmäistä kertaa henkiin ja vauhtia riitti molemmilla joukkueilla. Parhaat paikat siunaantuivat jatkoajalla vierasjoukkueelle, kun ensin Mikko Laine pääsi nokikkain Jukurit-vahdin kanssa ja hetkeä myöhemmin Kristian Tuohilampi paukutti ranteella ylärautaan. Tätä lähemmäksi maalia ei kuitenkaan päästy, joten ratkaisua haettiin voittolaukauskisasta.

Voittolaukauskisassa TUTOlta onnistui ensin Aki Keinänen. Kun Kähkönen oli ohittamaton kahden ensimmäisen Jukurit-yrityksen kohdalla, ratkaisi Miikka Tuomaisen maali lisäpinnan turkulaisille.

"Meillä oli tarkoitus antaa siinä vähän tikkaria kaverille, että päästetään ne ensin johtoon ja tullaan sitten ohi. Mutta nyt ei tultu varsinaisella peliajalla, vaan vasta rankkareilla. Ensi kerralla sitten", virnuili TUTO-kapteeni Anssi Virkkiottelun jälkeen.

TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen ei vaikuttanut taiston jälkeen kovinkaan tyytyväiseltä.

"Aika vaiherikas peli. Ekassa erässä meidän pakit yllätettiin housut kintuissa, eikä kiekollisesta pelaamisesta tullut juuri mitään. Kaksi seuraavaa erää pakisto onnistui hyvin, mutta hyökkäysketjujen osalta se oli perässä juoksemista ja karmea määrä kiekonmenetyksiä", manasi Lehkonen. 

Lehkosen mukaan Jukurit teki ajoittain turkulaisten pelin jopa D-junioritason höntyilyksi.

"Oli vähän vaistoissa ennen peliä, että pitäisikö käydä vähän tarkemmin noita systeemejä läpi, ettei lähde laukalle ja tunne vie ajatusta ja taitoa mukanaan. Saatiin nyt aikamoinen videopaketti, jonka kanssa pystytään ihan helvetisti parantamaan", Ika päätti.

TUTO Hockeyn urakka jatkuu viikon päästä keskiviikkona (17.9.) vierasottelulla Heinolan Peliittoja vastaan. Ensimmäinen kotiottelu on vuorossa lauantaina 20.9., jolloin vastaan asettuu sarjanousija KeuPa HT.

TUTOn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2014-2015 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2014-2015

Ottelut kaudella 2014-2015

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää