Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Loimulle arvokasta kansainvälistä kokemusta

Loimulle arvokasta kansainvälistä kokemusta

Loimu osallistui torstaina ja perjantaina Puolan Racibórzissa järjestettyyn President CUP -kutsuturnaukseen. Kivikovassa seurassa Loimun voittosarakkeeseen ei lopulta tullut merkintöjä, mutta jokaisessa pelissä Loimu pystyi laittamaan vastustajan ahtaalle.

- Turnauksesta jäi todella hyvä maku, vaikka voittoja ei tullutkaan. Näistä otteluista on varmasti todella iso hyöty siinä vaiheessa kun Euro Cup -ottelut belgialaista Lennikiä vastaan alkavat, kertoi Loimun päävalmentaja Henri Tuomi linja-autosta jostain kohtaa 600 km siirtymää Racibórizista Gdanskiin.
 
Turnauksen avausottelussa Loimu sai vastaansa Itävallan hallitsevan mestarin Hypo Tirol Innsbrucikin, joka valmistautuu parhaillaan kotoisen liigan lisäksi Mestareiden Liigaan. Avausottelun alku oli Loimulta vähän ihmettelemistä, mutta jo avauserässä suomalaiset saivat pelinsä rullaamaan. Ottelun kolmen ensimmäisen erän aikana Loimu oli käytännössä koko ajan niskan päällä, mutta huono syöttöpeli vei mahdollisuuden ottelun voittamiseen. Ilman 20 syöttövirhettä Loimu olisi todennäköisesti ollut lähellä voittaa ottelun, mutta nyt tulokseksi tuli 1-3 (20-25, 25-19, 23-25, 20-25) tappio. 

- Olimme kaikissa tilastoissa vastustajaa rutkasti edellä kolmen erän jälkeen, paitsi syötössä. Veimme peliä suvereenisti ja tosiaan syötöllämme tuhottiin mahdollisuudet 3-0 voittoon. En osaa sanoa vielä miksi syöttömme ei pysynyt ruudussa. Tämä ottelu oli loistava opetus meille, pyöritteli Tuomi pelin jälkeen.

Perjantaina Loimulla oli ohjelmassa kaksi ottelua. Ensin vastaan asettui Puolan Plusliigan uusi tulokas Cuprum Mundo Lubin, joka on hankkinut heti debyyttikaudelleen kohtalaisen kovan joukkueen huippuliigaan. Ottelu päättyi torstain ottelun tavoin 1-3 tappioon, mutta eränumerot osoittivat jälleen oranssi-mustien pistäneen ennakkosuosikin ahtaalle, kun tulostaululla oli pelin jälkeen eränumerot 24-26, 27-25, 22-25, 21-25. Kiivaan pelitahdin vuoksi Tuomi lepuutti Lubin ottelussa Kyle Mastersonia koko ottelun ajan ja Tomi Rumpusta valtaosan ottelusta.

- Johdimme kolmatta erää aika hyvin, mutta ei saatu vietyä sitä loppuun asti. Tämä opetti että näissä kansainvälisissä peleissä ei ole varaa pieneenkään otteen herpaantumiseen tai vastustaja iskee välittömästi, kommentoi Tuomi.

Turnauksen päätösottelussa Loimu sai vastaansa viime kaudella Puolan Plusliigan pudotuspeleissä pelanneen Effector Kielcen. Ottelussa edettiin vuorotahdilla aina viidenteen erään asti, jonka puolalaiset veivät lopulta nimiinsä raisiolaisten suurimman liekin sammuttua. Ottelun loppunumerot olivat 2-3 (25-12, 18-25, 25-23, 15-25, 10-15).

-  Loppua kohden esityksemme hiipui, mikä ei sikäli ole ihme, kun pelasimme yhdeksällä pelaajalla yhdeksän erää lähes putkeen. Olen silti erittäin tyytyväinen tästä viimeisen ottelun taistelusta. Kukaan ei heittänyt pyyhettä kehään, vaan väsyneenäkin taisteltiin uhrautuvasti, kehui Tuomi joukkojaan.

Vaikka voittoja ei saaliiksi tullutkaan ja pistepussiinkin tuli vain yksi piste hyvästä taistelusta huolimatta, ei raisiolaisten tarvinnut poistua turnauksesta tyhjin käsin, sillä arvokkaan kokemuksen lisäksi Ossi Rumpunen sai palkintokaappiinsa koko turnauksen parhaan yleispelaajan palkinnon. Loimu avaa kautensa kotoisessa Mestaruusliigassa ensi viikon lauantaina, eli 27.9., kun Rantaperkiön Isku saapuu Raisioon. Kansainväliset ottelut jatkuvat marraskuussa, kun Loimu avaa Euro-kautensa CEV Cupissa belgialaista VC Asse-Lennikiä vastaan.

Loimun tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Kahden uuden pelaajan myötä Loimun joukkue on valmis

Kahden uuden pelaajan myötä Loimun joukkue on valmis

Kuukauden päästä alkavaan lentopallon Mestaruusliigaan valmistautuva Raision Loimu on kiinnittänyt tärkeitä palasia joukkueeseensa, kun hakkurin saappaisiin löytyi kova pallontappaja lajin suurmaa Brasiliasta ja yleispelaajaosastolle lisää leveyttä kotimaasta.

Lue lisää
Loimulle keskitorjuja Yhdysvalloista

Loimulle keskitorjuja Yhdysvalloista

Syyskuun lopussa käynnistyvään lentopallon Mestaruusliiga-kauteen valmistautuva Raision Loimu on täydentänyt joukkuettaan yhdysvaltalaisella keskitorjuja Blake Leesonilla.

Lue lisää
Maajoukkuemiehiä Loimuun

Maajoukkuemiehiä Loimuun

Raision Loimu on hankkinut joukkueeseensa kansainvälistä kokemusta syksyllä käynnistyvää uutta Mestaruusliiga-kautta varten yli neljä metriä.

Lue lisää
Loimulle libero Yhdysvalloista

Loimulle libero Yhdysvalloista

Raision Loimu on peluuttanut lentopallon Mestaruusliigassa viime vuosina kotimaisia nuoria liberoja.

Lue lisää
Loimulle kaksi uutta sopimuspelaaja

Loimulle kaksi uutta sopimuspelaaja

Raision Loimun palapeliä seuraavaa lentopallon Mestaruusliiga-kautta on edennyt ja koossa on nyt kuusi sopimuspelaajaa, kun viimeisimpinä paperinsa allekirjoittivat passari Joel Laakso ja keskitorjuja Eetu Mäki.

Lue lisää
Kasper Vuorinen vaihtaa passaamisen valmentamiseen

Kasper Vuorinen vaihtaa passaamisen valmentamiseen

Raision Loimu on solminut päävalmentajasopimuksen komean pelaajauransa tähän kevääseen päättäneen Kasper Vuorisen kanssa.

Lue lisää