Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTOlle äärimmäisen tärkeät kolme pistettä

TUTOlle äärimmäisen tärkeät kolme pistettä

 

Liiga-paikkaa havittelevat TUTO Hockey ja Mikkelin Jukurit pelasivat Marli Areenan keskiviikkoillassa viihdyttävän kamppailun, jonka kotijoukkue TUTO käänsi lopulta itselleen päätöserässä. Pisteet jäivät Turkuun maalein 4-2.

"Tiedettiin kun tänne tullaan, että pelin vaatimustaso tulee olemaan kovaa luokkaa, jos tämän pelin haluaa voittaa ja yksilötasolla pysyä mukana. Pelinopeuden näkökulmasta oli kovinta tasoa tällä kaudella, minkälaisessa pelissä me ollaan oltu mukana", sanoi Jukurien päävalmentaja Antti Pennanen ottelun jälkeen.

Kotijoukkue TUTO tuli peliin erinomaisesti ja oli selvästi niskan päällä ensimmäiset 15 minuuttia. Tämän jälkeen turkulaisten Anton Kokkonen sai kuitenkin ensin estämisjäähyn ja noin minuuttia myöhemmin TUTO-puolustajaNiko Karhu lensi suihkuun taklattuaan Jukurien Oula Palvea. Palveen kasvot aukesivat tilanteessa, mutta tapaus hämmensi vierasjoukkueenkin päävalmentajan. 

"En nähnyt mitä siinä tapahtui, enkä edes pyytänyt tuomaria siihen. Se tuli kuitenkin sanomaan mulle, ettei pysty antamaan siitä vitosta. Olin että mitä sitten, mee pois siitä. Se kuitenkin säikähti nähtyään sen Palveen, menivät kokoontumaan ja tulikin vitonen", Pennanen ihmetteli.

Mikkeliläisten Santeri Lukka laukoikin Anthony Guttigin syötöstä vierasjoukkueen johtoon kahden miehen ylivoiman aikana.

"Alussa oltiin vähän vaikeuksissa ja ylivoimamaalin kautta meille tuli henkeä. Pelin puolivälin jälkeen päästiin jäähyjen avittamana enemmän peliin mukaan ja viimeinen 20 minuuttia oli ihan tasaista vääntöä", summasi Pennanen ottelun kulun.

"Kyllä siellä ihmeellisiä asioita tapahtui"

Toisessa erässä TUTO tasoitti ottelun Teemu Vuorisalon upealla laukauksella ajassa 33:19, mutta Jukurit meni jälleen hämmentävästi johtoon Niko Laakkosen maalilla viitisen minuuttia myöhemmin. Koko Kupittaa luuli, että tilannetta edelsi pitkä kiekko. Myös mikkeliläisten Pennanen. 

"Kauhean usein en ole niistä (tuomareista) nyt jaksanut huudella, mutta kyllä siellä ihmeellisiä asioita tapahtui. Kuten se meidän toinen maalikin. Kaikki luulivat, että siitä tulee pitkä, mutta ei tullut ja saatiin siitä maali."

TUTOn Aki Keinänen toi kotijoukkueen jälleen tasoihin noin minuuttia ennen toista erätaukoa upealla yksilösuorituksella. Keinänen polki karkuun jukuripuolustukselta, harhautti erinomaisen pelin pelanneen Ronan Quemenerin ja siirsi laatan häkkiin. Kotijoukkue esiintyi muutenkin hyvällä ilmeellä läpi ottelun.

"Olen pitemmän aikaa ollut luottavainen meidän ryhmän suhteen. Nyt oli paljon niitä elementtejä, joita haluan meidän pelissä olevankin", kehui TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen.

"Omat koirat" purivat

Kolmannessa erässä vanhat jukuripelaajat ratkaisivat voiton TUTOlle. Ajassa 46:38 Mikko Laine laukoi Toni Jalonsyötöstä kotijoukkueen 3-2 johtoon ja viimeisellä minuutilla Jalo itse löi viimeisen niitin vierasjoukkueen tyhjään maaliin. 

"Tänään näytti siltä, että jalka toimi, oli paljon hyviä onnistumisia ja olen erittäin tyytyväinen poikien esitykseen. Tästä on erittäin mukava jatkaa", Lehkonen sanoi.

Hämmentävä tuomaritoiminta ei valmentajien mielestä kuitenkaan tällä kertaa ratkaissut peliä. Jukurien Pennanen naurattikin lehdistöä ottelun jälkeen, kun hoisi itse tuomareista puhumisen, eikä antanut sakkohistoriastaan tunnetun Lehkosen avata sanaista arkkuaan.

"Tänään näin ja saatiin sieltäkin tietyllä tapaa apua, mutta ehkä tuossa lopussa jäi meille joku jäähy viheltämättäkin. Näinhän se menee aina. Mennään nyt näin ja Ika on hiljaa. Meillä oli lopussa paikat tasoittaa, mutta eiköhän se tänään mennyt oikein päin, kun kääntyi TUTOlle."

Kolme tärkeää pistettä pudotuspelien kotietua ajatellen ottaneen TUTO Hockeyn pelit jatkuvat perjantaina Lempäälässä LeKiä vastaan. Seuraava kotiottelu on vuorossa ensi viikon keskiviikkona 10.12., kun Kupittaalle saapuu keskiviikkona KeuPalle hävinnyt sarjakärki KooKoo.

TUTOn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2014-2015 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2014-2015

Ottelut kaudella 2014-2015

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Toni Jalo

22.5.1989 Turku
Tiedot

Aki Keinänen

4.1.1984 Kuopio
Tiedot

IsmoLehkonen

Ismo Lehkonen

1.2.1962 Helsinki
Tiedot


Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää