Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kimmo Meriläinen torjui TUTOn voittoon

Kimmo Meriläinen torjui TUTOn voittoon

 

TUTO Hockey kohtasi viimeisessä ottelussaan ennen joulutaukoa Heinolan Peliitat. Viimeisenä sarjassa oleva heinolalaisryhmä teki kotijoukkue TUTOn iltapuhteen kuitenkin vaikeaksi ja voitto ratkesi turkulaisille vasta voittolaukauskilpailussa.

"Vaikea peli oli meille. Ei oikein päästy liikkeelle ja kiekot vähän poltteli, mutta totta kai TUTO paineisti kovaa ja teki meidän elämän hankalaksi", sanoi Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi ottelun jälkeen. 

TUTO hallitsi kenttätapahtumia läpi ottelun ja Peliittojen maalivahdille Antti Rautiolalle kertyi peräti 54 torjuntaa. Hienon ottelun kotijoukkueen maalissa pelannut Kimmo Meriläinen torjui 19 kertaa.

"Taisteltiin ja puolustettiin 60 minuuttia sen mitä pystyttiin, eikä siinä kovin monella jätkällä olisi varmasti hirveän paljon enempää olisi ollut annettavissa tähän päivään", Merikivi myönsi.

Kaksi erää nollanollaa

Peliitat todellakin puolusti hyvin ja ottelu eteni ilman maaleja kaksi erää. Kolmannessa kävi kuitenkin klassisesti ja TUTOn hallinnasta huolimatta Peliitat iski. Vierailijoiden maalin viimeisteli Mikko Lahtela turkulaisten Mikko Laineen istuessa jäähyllä. Laineen jäähy oli hivenen kyseenalainen, sillä sitä edelsi Peliittojen selvä kampitus.

TUTO joutui tekemään tasoittaakseen kaksi maalia. Ensin ottelun tuomaristo hylkäsi päivänselvän maalin, kun se vihelsi pelin poikki koko Kupittaan nähdessä kiekon lipuvan Peliittojen maaliin. Ajassa 57:30 tuomaristo ei voinut enää kuitenkaan hylätä TUTOn maalia, kun oivaan vireeseen syttynyt Hannu Kuru iski lukemat Tuukka Pulliaisenja Aki Keinäsen syötöstä 1-1:een.

"Näitä pelejä tarvitaan kauden aikana. Tämän vuoden trendi on ollut, että kun tällaisia pelejä on ollut, niin me ollaan tupattu ne sössimään, eikä ole oikein hermo kestänyt. Tänäänkin oli aika lähellä, mutta jätkät osoittivat aika hyvää kovuutta tossa lopussa, saivat pelin tasoihin ja oli lopussakin pari tonttia saada jopa kolme pinnaa", sanoi kotijoukkueen valmentaja Ismo Lehkonen.

Jatkoajalla molemmilla joukkueella oli tilanteensa, mutta ratkaisu haettiin kuitenkin voittolaukauskilpailusta. Siinä TUTOn Kimmo Meriläinen päästi taakseen vain yhden laukauksen, kun turkulaisilta onnistuivat Rasmus Kulmalahuikealla harhautuksella ja Mikko L​aine suoralla laukauksella.

"Näitä pelejä tarvitaan"

Molemmille valmentajille ottelun kuva oli selvä.

"Kyllähän TUTO tässä niskan päällä oli ja peliä vei, mutta olen äärimmäisen ylpeä siitä, miten tämä joukkue jaksoi taistella ja puolustaa", Merikivi sanoi.

Myös Lehkonen oli tyytyväinen pelaajiensa otteisiin, vaikka täyttä kolmea pistettä ei tullutkaan.

"Tämä matka on sellainen, että näitä pelejä vain tarvitaan. Nämä pitää pystyä tappamaan ja pelaamaan siten, että saadaan noita numeroita tulostaululla vaihtumaan silloin, kun ollaan pelin päällä. Nyt on hyvä alkaa odottaa joulupukkia."

TUTOn seuraava ottelu on Marli Areenalla sunnuntaina 28.12., kun vieraaksi saapuu LeKi. 

TUTOn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2014-2015 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2014-2015

Ottelut kaudella 2014-2015

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää