Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

CHL käynnistyy tänään Linz-ottelulla

CHL käynnistyy tänään Linz-ottelulla

 

Torstaina 20.8. Turkuun saapuu HC TPS:n vastustajaksi EHC LIWEST Black Wings Linz. Tepsin historiaan verrattuna Linzin tarina on melko tuore. Kun aikanaan 90-luvun alussa Kanada-malja löytyi lähes sementoituna Turun postinumeroalueelta, Linzissä oltiin vasta perustamassa jääkiekkoseuraa. Keine Sorgen EisArenalla pelaava Linz on saavuttanut kaksi Itävallan mestaruutta historiansa aikana. Viimeisin mestaruusmerkintä löytyy keväältä 2012.

Pelaajalistasta ei Linzin kohdalta kotimaista Liigaa seuraaville kiekkojännäreille kovin montaa tuttua nimeä löydy. Kaudella 2001-02 Tepsin paidassa 24 maalia kihauttanut Rob Shearer edusti Turussa vietetyn kauden jälkeen kuusi sesonkia Linzin paidassa, joten menneiltä vuosilta yksi tutumpi nimi kyllä löytyy.

Täksi kaudeksi Linz kiinnitti ykkössentterin tontille kokeneen Brett McLeanin. Todella kokenut sentteri on pelannut urallaan lähes 400 ottelua NHL:ssä kohtalaisella (0,42 pistettä/peli) pistekeskiarvolla. 37-vuotiaan kanadalaisen vaarallisimmat kaudet hyökkäyspäässä ovat eittämättä historiassa, mutta kovalla työmoraalilla varustettu sentteri on edelleen joukkueensa hyökkäyspelin sielu.

McLeanin junnuvuosilta löytyy yksi mielenkiintoinen, joskin melko löyhä, yhtymäkohta Tepsiin: kaudella 1997-98 hän edusti Kanadaa alle kaksikymppisten MM-kisoissa yhdessä Brian Willsien kanssa.

Linzin ehkäpä mielenkiintoisin pelaaja löytyy kuitenkin siniviivalta: Sebastien Piche. 27-vuotias puolustaja on paukutellut kahdella Itävallan liigassa vietetyllä kaudella noin 40 pisteen kausivauhdilla. Pichen rohkea hyökkäysorientoitunut pelityyli aiheuttaa välillä unettomia öitä päävalmentaja Rob Daumille, mutta toisella puolella vaakakupissa ovat komeat maalit ja kovat tehot pisteiden muodossa.

Piche on kaukalon ulkopuolella kuin raikas tuulahdus suoraan 1980-luvulta; ei puhelinta, ei internettiä eikä tietokonetta.

Joukkueen kapteenina toimii kokenut Philipp Lukas. 35-vuotias Lukas on edustanut Linziä yhtäjaksoisesti kaudesta 2000-01 asti! Lukasin urasta voisi kirjoittaa kirjan nimellä "seurauskollisuus Itävallassa".

TPS:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2014-2015 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2014-2015

Ottelut kaudella 2014-2015

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää