Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Elomo, Lehtinen ja Seikola TUTOn riveihin

Elomo, Lehtinen ja Seikola TUTOn riveihin

 

TUTO Hockey on kiinnittänyt ryhmäänsä kolme uutta pelaajaa, kun hyökkääjät Teemu Elomo ja Oskari Lehtinen sekä puolustaja Markus Seikola liittyvät joukkueeseen. Elomon ja Lehtisen sopimukset ovat voimassa kuluvan kauden loppuun ja Seikola liittyy mukaan TUTOn harjoitusvahvuuteen.

37-vuotias Elomo on voittanut urallaan paljon. Vyöltä löytyvät muun muassa 18- ja 20-vuotiaiden maailmanmestaruudet, C-, B- ja A-junioreiden suomenmestaruudet, Ranskan mestaruus sekä kolme miesten suomenmestaruutta. Tällä kaudella tuoreen TUTO-päävalmentaja Miika Elomon pikkuveli on pelannut Unkarin pääsarjassa sekä Slovakian kakkossarjassa.

"Ollaan Teemun kanssa keskusteltu vuodesta 2013 Turkuun palaamisesta ja viikko sitten olimme yhteyksissä ulkomaan tapahtumista. Saimme yhteisymmärrykseen, että olisi aika palata kotiin ja käynnistimme projektin. Koska pelaajabudjetti on käytetty, teimme viime viikon töitä yhteistyökumppaneiden kanssa, että saimme Teemun Turkuun paluun aikaiseksi", kertoo TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

"Jääkiekkoa pelataan myös Suomen rajojen ulkopuolella ja Elomo on viimeiset 11 kautta pelannut ammatikseen ulkomailla. Se tarkoittaa päivittäistä tulospainetta ja Elomo tuo meille hirvittävän määrän kokemusta painetilanteessa pelaamisesta. Teemu on meille erittäin arvokas pelaaja loppukaudeksi", Aittola sanoo.

"Pitkä reissu takana"

Noin 15 vuotta sitten edellisen jääkiekko-ottelunsa Turussa pelannut Elomo on maailmaa kiertäessään nähnyt paljon eri kulttuureja, erilaista jääkiekkoa ja erilaisia ihmisiä.

"Hyviä ystävyyssuhteita on tullut myös. Pitkä reissu takana ja takaraivossa on ollut nyt koko ajan, että milloin sitä palaisi. Nyt tuli mahdollisuus tähän ja yritetään auttaa TUTOa mahdollisimman hyvin", Teemu Elomo sanoo.

"Ulkomailla on todella hyviä sarjoja, joista hyvin vähän kirjoitetaan täällä Suomessa. Uusia suomalaisiakin tuttavuuksia on tullut, oli sarja sitten Tanska tai viimeisimpänä tämä Unkarin yhdistetty liiga, MOL-liiga. Pelkkää hyvää ja positiivista sanottavaa ulkomaan reissuilta."

Veljensä valmennukseen saapuva Teemu Elomo korostaa, että veljesten välillä on TUTOssa täysin ammattimainen valmentaja-pelaaja-suhde.

"Kauden jälkeen voidaan sitten huutaa toisillemme, jos mä teen väärin, tai hän tekee väärin. Meillä on ihan selkeät sävelet tässä, TUTO on mun työnantaja, mä tuun tekemään työtäni tänne ja yritän tehdä sen mahdollisimman hyvin."

"Lähden nyt treenaamaan tämän viikon hyvin ja näin alkuun lähdetään peli kerrallaan. Vauhti tulee olemaan kova, kun joka joukkueessa on lahjakkaita nuoria pelaajia. Ja varsinkin täällä TUTOssa. Parhaani yritän", Elomo sanoo.

Yhteistyökumppanit, jotka mahdollistivat Teemu Elomon TUTO-sopimuksen olivat Pinus, Duell Yhtiöt Oy, Asianajotoimisto Uronen, Woti's Ravintolat Oy ja Teemu Määttänen.

Lehtinen palaa kotiin

21-vuotias Lehtinen on tutolaisille tuttu pelaaja jo viime kaudelta, kun mies nakutti 38 ottelussa 12+7=19 tehopistettä. Lehtinen kävi myös viiden pelin ajan lainalla Porin Ässissä. Kuluvan kauden alun huiman laukauksen omistava "Leke" pelasi Ruotsin Division 1:ssä, mutta palaa nyt takaisin TUTOon. 

"Lehtinen palaa kotiin Ruotsin-reissulta ja se on meille hienoa asia, koska nyt saadaan viime kaudella läpimurron tehnyt oma poika kotiin. Lehtisen laukaus ja maalintekokyky ovat meille kaivattu ja hyvä lisä loppukautta ajatellen. Ylivoimassa Lehtisellä on kätisyyden ansiosta ruutua luvassa", kertoo Aittola.

Lehtinen palaa Ruotsi-visiitin jälkeen erittäin hyvillä fiiliksillä tuttuun ympäristöön.

"Ruotsi oli mukava kokemus. Sanotaan näin, että kiekko siellä on aika paljon erilaista ja oli ihan hauska kokemus pelata hieman erilaista peliä."

"On kiva palata tänne, kun tuntee melkein koko joukkueen ja tietää miten hommat täällä toimivat. Mukava tulla takaisin", sanoo Lehtinen.

Seikola harjoitusvahvuuteen

Viime vuosina loukkaantumisista kärsinyt 33-vuotias Seikola on pelannut tällä kaudella neljä ottelua VG-62:n paidassa Suomi-sarjaa. Oikealta ampuva puolustaja on pelannut SM-liigassa 563 ottelua TPS:n, Pelicansin, Ilveksen ja HPK:n paidassa. Ruotsissa laitilalainen on edustanut Frölundaa sekä Södertäljeä. SM-liigan puolustajien maalipörssin Seikola on voittanut neljästi kausina 2008-09, 2009-10, 2011-12 ja 2012-13.

"Seikola on pelannut sekä harjoitellut syksyn ja on nyt valmis hyppäämään joukkueen mukaan. Markus harjoittelee mukanamme viikon ja sen jälkeen katsomme, mikä on lopputulos. Seikola on innostunut mahdollisuudesta lähteä tuttujen valmentajien kanssa projektiin mukaan", Aittola kertoo.

Tämänhetkistä kuntoa kysyttäessä SM-liigan monivuotisella tähtipuolustajalla oli vastaus valmiina.

"Kyllä mä kesällä muutaman kerran vastatuuleen kävelin, joten ihan jees", nauratti Seikola yleisöä lehdistötilaisuudessa.

Suomi-sarjassa Seikola sen sijaan kävi lähinnä testimielessä kokeilemassa taas jääkiekon pelaamista.

"Olisin voinut pelata enemmänkin siellä, mutta se on vähän erilaista lätkää. Siellä eivät oikein päde niin sanotut korkeamman tason lainalaisuudet."

"Se on vähän sellaista viidakkopeliä ja siihen täytyy mukautua. Kokeilin siellä lähinnä, miten paikat reagoi pelaamiseen ja tuntui taas, että pelaaminen on kivaa", Seikola kuvailee.

SM-liigan puolustajien pistepörssin kaudella 2009-10 hyppää hyväntuulisena TUTOn vahvuuteen mukaan.

"Ei mulla mitään ongelmia ole, olen ollut viisi kertaa viikossa jäällä ja salitreenit päälle. Ja kasvattanut siinä sivussa partaa sekä ollut koti-isänä, ei sen ihmeempiä", hymyilee Seikola.

Puolustaja Willam Mäkinen pelaa ja harjoittelee tauon ajan SaiPassa ja hänen tilanteestaan tiedetään loppuviikosta enemmän.

TUTO Hockeyn pelit jatkuvat keskiviikkona 17.2. Lempäälässä LeKiä vastaan ja perjantaina 19.2. Marli Areenalle vieraaksi saapuu viisi pistettä TUTOn edellä sarjataulukossa oleva K-Vantaa. Liput huipputärkeään K-Vantaa-otteluun voit hankkia kätevästi TÄSTÄ! 

TUTO on avannut tänään myös ystävänpäiväkampanjan, jonka myötä edellä mainittujen herrojen kotiavaukseen voi ostaa kaksi lippua yhden hinnalla. Tarjous on voimassa Lippupisteen ennakkomyyntipisteissä tämän viikon.

TUTOn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2015-2016 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2015-2016

Ottelut kaudella 2015-2016

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Teemu Elomo

13.1.1979
Tiedot

Oskari Lehtinen

9.2.1994 Turku
Tiedot

Markus Seikola

5.6.1982 Laitila
Tiedot


Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää