Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

LEKAlle seurahistorian ensimmäinen voitto Loimusta

Loimun Savon kiertue päättyi perjantaina mollivoittoisesti, kun Mestaruusliigan sarjataulukossa 3. sijalla oleva LEKA Volley kukisti Loimun Kuopiossa luvuin 3-1 (25-22, 25-23, 12-25, 25-18). Voitto oli LEKAn seurahistorian ensimmäinen Loimusta. Raisiolaisten tappioputki venyi jo neljän ottelun mittaiseksi. Putkeen tulleet tappiot ovat tulleet vieraskentillä ja sunnuntaina Loimu pääsee yrittämään tappioputken tukkimista kotihallissa, kun Ystävänpäivänä Raisiossa vierailee Joensuun Liiga-Riento.

Kuopion Studentialla pelattu ottelu alkoi vierasjoukkueen heiluttaessa tahtipuikkoa. Edellisen illan Sampo-tappio ei kalvanut loimulaisten takaraivossa, vaan vieraat takoivat palloa parkettiin avauskuusikkoon hakkuriksi päässen Luis Ariaksen johdolla. Avauserä oli hetkessä 5-12 ja vierasjoukkueen juna näytti kulkevan vakaasti kohti erävoittoa. Teknisen aikalisän kynnyksellä kotijoukkue kuitenkin kampesi mukaan otteluun ja LEKA pääsi ensimmäisen kerran johtoasemaan tilanteessa 16-15. Erän loppu oli tasaista kamppailua, mutta Loimu sortui muutamiin virheisiin, kuten kaksi syöttövirhettä tilanteen 20-20 jälkeen, jotka maksoivat erävoiton.

Toinen erä oli tasaista vääntöä alusta aivan loppumetreille asti. Koko erä edettiin kotijoukkueen muutaman pisteen johtoasemassa. Ratkaisuhetkillä Loimu johti 21-23, mutta sitten kuvaan astuivat viime peleistä jo liian tutut omat virheet – kaksi vastaanottoa vastapalloksi ja muitakin omia virheitä ja kotijoukkue kuittasi toisenkin erän.

Pitkän erätauon jälkeen vierailijat palasivat parketille sisuuntuneina. Loimu karkasi avauserästä tuttuun tukevaan johtoasemaan. Tällä kertaa ote piti erän loppuun asti ja vieraat kuittasivat toisen erän tyrmäyslukemin. Neljännessä erässä Loimu pelasi vähintään yhdestä sarjapisteestä ja sen nappaaminen kotiin tuomiseksi näyttikin mahdolliselta aina tekniselle aikalisälle asti. Sen jälkeen LEKA karkasi 14-12 johtoasemasta viiden pisteen karkumatkalle ja vierailijoiden selkäranka katkesi.

Loimun paras pistemies perjantain ottelussa oli hakkurina irti päästetty Luis Arias, joka teki 16 pistettä tehoin +10. Toiseksi eniten pisteitä takoi Ryan Meehan (12) ja hänen takanaan tasaisena rintamana tulivat Ossi Rumpunen, Kirill Boricehv sekä Tuukka Anttila. LEKAn paras pistemies oli tammikuun lopussa kuopiolaisten riveihin siirtynyt USAn maajoukkuerinkiin kuuluva hakkuri Joshua Taylor. Hän teki 18 pistettä ja sai hyvin taustatukea toiselta jenkiltä - Greg Petty teki 12 pistettä.

Tilastojen valossa ottelu oli torstain Sampo-ottelun tavoin tasainen, mutta erien lopuissa syntyy tällä hetkellä ratkaiseva ero vastustajien hyväksi. Loimu oli perjantainakin läpi ottelun vastustajaa jäljessä torjunta- ja puolustuspelaamisessa. Nämä kaksi osa-aluetta liittyvät läheisesti toisiinsa ja ne käynnistyvät aloitussyötöstä, joissa Loimu jälleen vastustajaa heikompi.

Loimun joukkue matkustaa yön pimeydessä kotia kohti. Linjaliikenne Nyholmin bussi saapuu Raisioon aamuyöllä, joten pelaajille ei jää pitkää  aikaa huoltaa itseään täyteen vireeseen ennen sunnuntain tärkeää kotiottelua Rientoa vastaan. Loimu on järjestänyt joukkueelle privaattikäyttöön välipäiväksi kaksi urheiluhierojaa TYA:lta, joten kaikki mahdollinen tehdään, jotta tappioputki isketään poikki Raisiossa Ystävänpäivänä.

- Me ollaan hävitty eriä pienellä marginaalilla ja samalla jo monta peliä putkeen. Ratkaisuhetkillä on itse hölmöilty. Yleisilme oli kuitenkin hyvä ja tästä lähdetään luottavaisin mielin kohti sunnuntain Riento-peliä, kommentoi Loimun kapteeni Ossi Rumpunen taistelun tauottua Kuopiossa.

Loimun tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Takaisin edelliselle sivulle

Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Raision Loimu oli tyly isäntä Kokkolan Tiikereille lentopallon Mestaruusliigan keskiviikko-illan ainoassa kamppailussa pitäen kaikki sarjapisteet Kerttulassa luvuin 3-0.

Lue lisää
Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Raision Loimun koronatauko lentopallon Mestaruusliigassa päättyy tällä viikolla, kun oranssipaidat palaavat tositoimiin kotikentällään Kerttulan liikuntahallissa Savo Volleyta vastaan lauantaina. Ottelu pelataan yleisörajoitusten vuoksi suljetuin ovin.

Lue lisää
Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Raision Loimu tiedotti noin kuukausi sitten jenkkikeskitorjuja Nick Amadon täydentävän joukkueen kokoonpanon valmiiksi, mutta nyt raisiolaiset joutuvat käynnistämään uuden keskitorjujan hakuprosessin.

Lue lisää
Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Raision Loimu on solminut kaksi pelaajasopimusta, joiden myötä joukkue on käytännössä valmis alkavaan Mestaruusliiga-kauteen.

Lue lisää
Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Lentopallon 1-sarjassa pelaava TUTO Volley hankki hakkuriosastolleen täydennystä, kun se solmi yksivuotisen sopimuksen Einari Koiviston kanssa.

Lue lisää
Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Raision Loimu ja lentopallon Mestaruusliiga saa mieluisan paluumuuttajan, kun Kirill Borichev tekee paluun pääsarjatasolle.