Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Boakai ja Louhela täydentämään FC Interin joukkuetta

Boakai ja Louhela täydentämään FC Interin joukkuetta

 

FC Inter on solminut pelaajasopimukset EIF:sta siirtyvän kanadalaisen Hanson Boakain ja KaaPo:sta siirtyvän Mikke Louhelan kanssa. Molempien sopimukset kattavat kauden 2019, jonka lisäksi Boakain sopimuksessa on optio kaudesta 2020.

Guineassa syntynyt, mutta Kanadaan jo 7-vuotiaana muuttanut Boakai aloitti jalkapallon pelaamisen Edmontonissa ja debytoi paikallisen FC Edmontonin paidassa NASL:ssa jo 16-vuotiaana. Kanadaa U15 – U23 -maajoukkueissa edustanut Boakai pelasi Euroopassa ennen EIF:iä Ruotsin Landskronassa ja romanialaisessa UTA Aradissa.

Päättyneellä kaudella Boakai oli EIF:n tehokkain pelaaja Ykkösessä joukkueen taisteltua viimeisille kierroksille asti sarjanoususta. Boakai pelasi hyökkäyspään eri rooleissa ja teki 23 ottelussa kuusi maalia, minkä lisäksi hän antoi kuusi maalisyöttöä. FC Interin päävalmentaja José Riveiro on tyytyväinen Boakain sopimuksen varmistuttua:

- Boakailla on edessään mielenkiintoinen tulevaisuus. Hän on laitahyökkääjä, joka pystyy taidoillaan luomaan epätasapainoa vastustajan ryhmitykseen ja haastamaan puolustajia jatkuvasti. Tulevalla kaudella hänen täytyy saada kokemusta Veikkausliigan tasolta ja kasvaa joukkueen mukana, Riveiro muotoilee.

Keskikentän keskellä pelaava 21-vuotias Mikke Louhela on FC Interin oma kasvatti. Turun Nappulaliigasta 11-vuotiaana Interiin siirtynyt Louhela pelasi Interissä juniori-ikänsä loppuun asti. Kaudeksi 2018 Louhela siirtyi kuitenkin pelaamaan Kaarinan Poikien joukkueeseen Kakkosta. FC Interin uusi päävalmentaja José Riveiro haluaa kuitenkin antaa Louhelalle mahdollisuuden näyttää kykynsä Veikkausliigassa.

- Kuluneen kuukauden aikana yksi hyvistä asioista on ollut mahdollisuus tutustua seuran omiin nuoriin harjoituksissa. Näissä harjoituksissa Mikke on ollut ehdottomasti positiivinen yllätys. Hänellä on mahtava kyky ymmärtää peliä. Hän on lahjakas pelaaja, joka tarvitsee oikeanlaisen ympäristön kehittyäkseen. Meidän tavoitteenamme on luoda niin hänelle kuin muillekin pelaajille sellainen ympäristö. Nyt on hänen vuoronsa näyttää, että hän on valmis ottamaan haasteen vastaan ja kehittymään, Riveiro painottaa.

Boakain ja Louhelan ohella edustusjoukkueen mukana jatkavat ensi kauden kattavilla U23-sopimuksilla päättyneellä kaudella 18 Veikkausliigan ottelussa pelannut hyökkääjä Joona Järvistö ja kuudessa liigaottelussa esiintynyt keskikenttäpelaaja Matias Lahti. Interin teknisen johtajan Vesa Mäen mukaan tarkoituksena on taata U23-sopimuspelaajille peliaikaa:

- U23-sopimuspelaajat ovat lähtökohtaisesti edustusjoukkueen mukana olevia kehittyviä pelaajia. Kuitenkin jossain vaiheessa kautta voi tulla eteen tilanteita, jolloin he eivät saa pelata riittävästi edustusjoukkueessa. Silloin voimme antaa heille peliaikaa myös reservijoukkueessa, Mäki selventää.

Joukkueen rakentumiseen Mäki on melko tyytyväinen. U23-pelaajien lisäksi joukkueessa on tällä hetkellä 16 pelaajaa, mutta ryhmä saattaa kasvaa jo lähiaikoina:

- Meillä on selkeä näkemys tarvittavista vahvistuksista. Käymme neuvotteluja useiden pelaajien kanssa ja uskon joukkueemme olevan kasassa hyvissä ajoin. Lisää pelaajia tarvitsemme puolustuksessa sekä vasemmalle laitaan että keskelle. Tämän lisäksi myös keskikenttä ja hyökkäys kaipaavat vahvistuksia, Mäki kertoo.

Marraskuun ajan José Riveiron johdolla harjoitellut FC Interin edustusjoukkue pitää joulukuussa taukoa joukkueharjoituksista. Seuraavan kerran joukkue kokoontuu tammikuun alussa.

Lähde: FCInter.fi


Takaisin edelliselle sivulle


FC Inter ry - logo

FC Inter - 2018 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018

Ottelut kaudella 2018

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää