Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Slovenialaishyökkääjä Interiin

​Filip Valencic siirtyy FC Interiin

 

Kauden 2017 parhaaksi pelaajaksi Veikkausliigassa valittu Filip Valenčič siirtyy FC Interiin. Norjan pääsarjajoukkue Stabæk ja Inter ovat solmineet 27-vuotiasta Valenčičia koskevan lainasopimuksen, joka kattaa kauden 2019.

Kotimaansa Slovenian nuorisomaajoukkueet läpikäynyt Valenčič siirtyi ensimmäisen kerran Suomeen ja PS Kemiin kaudella 2016 englantilaisesta Notts Countystä. Todellisen läpimurtonsa Veikkausliigassa hän teki kuitenkin seuraavana vuonna, jolloin hän teki kahdeksan maalia 17 ottelussa PS Kemissä. HJK osti pelaajan kesken kauden ja slovenialainen viimeisteli vielä seitsemän maalia mestarijoukkueen paidassa. Kauden päätteeksi kaikkiaan 15 tehdyn maalin lisäksi annetut 12 maalisyöttöä toivat Valenčičille valinnan Veikkausliigan parhaaksi pelaajaksi. Maalipörssissä hän sijoittui toiseksi.

Kaudella 2018 Valenčič ehti tehdä vielä viisi liigamaalia HJK:lle ennen kuin hänet myytiin Norjan Eliteserien-seura Stabækiin. Vastuu putoamistaistelun vain vaivoin selvittäneen norjalaisjoukkueen paidassa jäi kuitenkin vähäiseksi ja slovenialainen pelasi lopulta vain kuudessa liigaottelussa loppukauden aikana.

Filip Valenčičia jo HJK:ssa valmentanut FC Interin päävalmentaja José Riveiro on erittäin tyytyväinen saadessaan tutun maalintekijän jälleen joukkueeseensa.

- Filip ei tarvitse esittelyitä tässä sarjassa taustansa ansiosta. Hän oli kaudella 2017 Veikkausliigan parhaita pelaajia ja teki varmasti suuren vaikutuksen osaamisellaan. Kausi 2018 vei hänet eri syistä uusien haasteiden pariin Norjaan, mutta olen iloinen, että hän on jälleen täällä, Riveiro kertoo.

Riveiro toteaa hetken olleen oikea Valenčičin paluulle Veikkausliigaan.

- Tässä vaiheessa uraansa hän tarvitsee paikan, jossa pääsee pelaamaan. Me taas tarvitsimme hyökkääjää, joten tiemme ristesivät ja pääsimme yhteisymmärrykseen. Uskon tämän olevan hyvä mahdollisuus molemmille, espanjalaisvalmentaja arvelee.

Pelaajana Riveiro kuvailee Valenčičin olevan monikäyttöinen ja tuovan uusia mahdollisuuksia joukkueeseen.

- Hän on hyökkääjä, joka voi pelata kärjessä, kymppipaikalla ja toisena hyökkääjänä, mutta tarvittaessa myös laidoilla. Hän on voimakas, erityisesti vasemmalla jalallaan hyvä pelaaja, joka pystyy sekä tekemään että syöttämään maaleja. Meillä on jo kilpailukykyinen joukkue, mutta hän tuo siihen uusia ominaisuuksia. Uskon hänen auttavan meitä saavuttamaan tavoitteemme, Riveiro arvelee.

Valenčič itse on tyytyväinen päästessään jälleen Riveiron alaisuuteen.

- Mahtava päästä Interiin ja kiva tulla tutun valmentaman alaisuuteen. Olen kuullut seurasta paljon hyvää ja haluan auttaa joukkuetta pelaamaan parempaa jalkapalloa, slovenialainen kertoo.

Valenčič saa Interissä pelipaitaansa numeron 10.

Lähde: FCInter.fi


Takaisin edelliselle sivulle


FC Inter ry - logo

FC Inter - 2018 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018

Ottelut kaudella 2018

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää