Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Turun Palloseura kiinnitti kokemusta sekä tulevaisuuden tekijöitä

Turun Palloseura kiinnitti kokemusta sekä tulevaisuuden tekijöitä

Turun Palloseuran tulevan kauden ensimmäiset uudet pelaajakiinnitykset tulevat tässä. Ensimmäisessä uusien kiinnitysten aallossa on kaikkiaan kuusi pelaajaa.

Maalivahtiosasto saa kirittäjän TPS:n A-nuorista siirtyvästä Eetu Anttilasta, 20. Anttila on kuulunut edellisen kolmen kauden ajan A-nuorten kantaviin voimiin, jonka myötä hän ansaitsi kahden vuoden Liiga-sopimuksen.

– Eetu on oma kasvattimme, jonka kehitys on ollut huimaa seurattavaa. Viime kaudella hän oli mielestäni A-nuorten sarjan paras maalivahti. Isokokoisena ja erittäin liikkuvana maalivahtina hän tuo meille lisää kilpailutilannetta maalivahtiosastolle, taustoittaa HC TPS:n pelaajatarkkailija Tomi Kallio.

Puolustukseen uusina kasvoina saapuvat kahden vuoden sopimuksilla 18-vuotias turkulainen Ruben Rafkin sekä 19-vuotias Elias Laitamäki.

182-senttinen ja 86-kiloinen Rafkin palaa kotikaupunkiinsa Kanadan junioriliigasta Windsor Spitfiren joukkueesta. Rafkinilla on kokemusta Suomen alle 17- ja 18-vuotiaiden maajoukkueista. Hänelle povataan myös NHL-varausta tulevan kesän varaustilaisuudessa.

– Ruben on molempiin suuntiin vahvasti pelaava puolustaja. Hänen ehdottomiin vahvuuksiin kuuluvat periksi antamaton luonne, vahva luistelu sekä hyvä laukaus. Hänellä on kova halu kehittyä ja edetä urallaan. Me uskomme, että hän kehittyy TPS:n paidassa seuraavalle tasolle, Kallio analysoi.

187-senttinen ja 92-kiloinen Laitamäki siirtyy TPS-paitaan Tampereen Ilveksestä. Viime kaudella Laitamäki pelasi Ilveksen lisäksi Mestistä KOOVEE:n paidassa. Hän kuului myös Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen alakerran takuumiehiin.

– Hyvän kokoinen pakki, jolta löytyy myös hyvä luistelutaito. Myös Laitamäen kohdalla uskomme, että hänen seuraava askel urallaan tapahtuu TPS:n puolustuksessa. Eliaksen vahvuudet ovat nimenomaan puolustuspelaamisessa ja sitä kautta hän on päässyt hyödyntämään vahvuuksiaan runsaasti myös juniorien maajoukkueissa, kertoo Kallio.

TPS-hyökkäykseen vahvistusta tuo kaksinkertainen Suomen mestari ja yli 700 Liiga-pelin Juhani Jasu. 32-vuotiaan keskushyökkääjän sopimus on kaksivuotinen. 184-senttinen ja 88-kiloinen Jasu siirtyy Turkuun Tampereen Tapparan paidasta.

– Jasu on älykäs ja luotettava sentteri, joka tuo mukanaan kokemusta ja voittamisen kulttuuria. Hänen arvonsa tulee esiin niin otteluiden ratkaisuhetkillä, erikoistilanteissa sekä aloituksissa, Kallio kehuu.

21-vuotias vasen laitahyökkääjä Topias Haapanen siirtyy TPS:ään Tampereen Ilveksestä. Haapasen sopimus on vuoden mittainen, sisältäen option kaudesta 2021–2022.
185-senttinen ja 84-kiloinen Haapanen pelasi viime kaudella Ilveksen paidassa 21 ottelua sekä Porin Ässien riveissä 24 ottelua.

– Topias on monikäyttöinen pelaaja, joka on kolkutellut lopullisen läpimurron porteilla Ilveksessä ja Ässissä. Vahvana ja luistelijana sekä kamppailijana hänestä odotetaan meille luotettavaa tekijää hyökkäyspäähän.

Viime kaudella TPS:n Liiga-joukkueessa sekä alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa debytoinut Eetu Liukas, 17, on puolestaan solminut kasvattajaseuransa kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. 188-senttisen ja 91-kiloisen hyökkääjän kiinnitys on Kallion mieleen.

– Liukas edustaa juuri sitä draivia ja tekemisen meininkiä, jota me haluamme TPS:ään lisää. Hän on isokokoinen ja fyysinen hyökkääjä, joka on tehnyt tehoja myös maajoukkueessa. Uskon, että hän tarjoaa meille runsaasti ilonaiheita ensi kaudella, Kallio paaluttaa.

Kallion mukaan nyt julkaistujen sopimusten lisäksi on TPS:n pelaajasopimusuutisia odotettavissa lähitulevaisuudessa.

– Me olemme aktiivisia pelaajamarkkinoilla. Se on aivan selvä asia, Kallio painottaa.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää